Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ (Δευτέρα πρωί, 5.30πμ στη πύλη της ΜΕΤΚΑ)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Εργαζομένων & Ανέργων

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας

Τρίτη, 23 Φλεβάρη & ώρα 9.30πμ (Ιάσωνος & Ιωλκού)

Όλοι στην 24ωρη Γενική Απεργία, Τετάρτη 24 Φλεβάρη, & ώρα 9.30πμ στο ΕΚΒ)

Πορεία προς το εργοστάσιο της ΜΕΤΚΑ

Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΤΚΑ

ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ-ΖΗΤΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ!

Συνάδελφοι

Ολόκληρη η εργατική τάξη έχει στραμμένο το βλέμμα της στον αγώνα που δίνουμε για το δικαίωμα στη δουλειά, για μια δουλειά με αξιοπρέπεια. Οι τρεις απολύσεις δεν είναι απλά τρομοκρατικές αλλά μεθοδεύουν τη μείωση περαιτέρω του εργατικού προσωπικού όπως λένε στην ανακοίνωσή τους οι ίδιοι οι μέτοχοι της ΜΕΤΚΑ, οι οποίοι θέλουν ένα συρρικνωμένο εργοστάσιο βιτρίνα και χιλιάδες εργολαβικούς εργαζόμενους, άγρια εκμεταλλευόμενους, χωρίς εργασιακά δικαιώματα.


Δεν υπάρχει εργαζόμενος στη ΜΕΤΚΑ που να μην θέλει να αλλάξουν οι συνθήκες δουλειάς ή δεν νοιώθει αλληλέγγυος με τους τρεις απολυμένους συναδέλφους τους. Όμως, ψηφοφορίες με το χωροφύλακα γίνονταν μόνο στο μετεμφυλιακό κράτος, όπου ο χωροφύλακας στεκόταν δίπλα στη κάλπη. Το σωματείο σας από υπερασπιστής των συμφερόντων σας έχει μετατραπεί στο δεξί χέρι των Μυτιληναίου-Οικονόμου.

Στις σημερινές συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης με μια κυβέρνηση των μυτιληναίων στην εξουσία, υποταγμένη στους τοκογλύφους και τις διεθνείς αγορές, με καθεστώς χρεοκοπίας και επιτήρησης, με 1.000.000 και πλέον ανέργους, υποβαθμισμένη παιδεία, υγεία, ασφάλιση και περικοπή μισθών και συντάξεων, το μέλλον της δουλειάς & της ζωή μας βρίσκεται στα δικά μας χέρια και κανενός εθνοπατέρα σωτήρα ή εργατοπατέρα συνδικαλιστή που πρώτα τα βρίσκουν με την εργοδοσία και μετά συζητάνε με τους εργάτες.

Συνάδελφοι

Οι τρείς συνάδελφοι που απολύθηκαν μένουν ανυποχώρητοι έξω από τη πύλη του εργοστασίου κι εμείς στεκόμαστε μαζί τους αλληλέγγυοι. Οι απολύσεις είναι πολιτικές διώξεις και τρομοκρατικές προς όλο το εργατικό κίνημα. Τα αντίσκηνα έξω από το εργοστάσιο είναι το μέλλον που επιφυλάσσουν οι εργοδότες στον καθένα από εμάς. Μόνο με ένα κοινό εργατικό μέτωπο δράσης μπορούμε σήμερα να διασφαλίσουμε τη ζωή μας. Αυτό στις σημερινές συνθήκες σημαίνει ένα ασυμφιλίωτο πόλεμο με την εργοδοσία και τους υποτακτικούς τους. Δεν είναι οι εργάτες που θέλουν να κλείσουν τη ΜΕΤΚΑ. Είναι οι μέτοχοι που έχουν αποφασίσει να ξεπαστρέψουν τη ΜΕΤΚΑ για να κάνουν μπίζνες όπου κερδίζουν περισσότερα.

Ο αγώνας των συναδέλφων μας είναι ανυποχώρητος και η άμεση επαναπρόσληψη τους είναι το άμεσο καθήκον μας.

Άμεση επαναπρόσληψη των τριών συναδέλφων μας στη ΜΕΤΚΑ.
Με στάσεις, απεργίες, καταλήψεις & πορείες απαντάμε στη κρατική & εργοδοτική τρομοκρατία.
20-2-2010

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου