Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Η μισή μας καρδιά, στην Τουρκία είναι…ΕΝΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ




Μεγάλες Εργατικές κινητοποιήσεις

Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται, γιατρέ, εδώ πέρα
η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται
με τη στρατιά που κατεβαίνει προς το κίτρινο ποτάμι

Η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται.

Κι ύστερα, γιατρέ, την κάθε αυγή
την κάθε αυγή, γιατρέ, με τα χαράματα
πάντα η καρδιά μου στην Ελλάδα τουφεκίζεται.

Κι ύστερα, δέκα χρόνια, γιατρέ,
που τίποτα δεν έχω μες στα χέρια μου
να δώσω στο φτωχό λαό μου,
τίποτα πάρεξ ένα μήλο
Ένα κόκκινο μήλο
Την καρδιά μου.

ΝΑΖΙΜ ΧΙΚΜΕΤ

Ενώ οι εργολάβοι της εθνικιστικής τύφλωσης, της προπαγάνδισης και εφαρμογής της αστικής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Εκκλησία-ΜΜΕ-Χρυσαυγίτες έχουν πραγματικά «ξεσαλώσει» απαιτώντας την αποδοχή των βάρβαρων αντεργατικών μέτρων από την εργαζόμενη πλειοψηφία στην χώρα μας, «στο όνομα της Φιλοπατρίας για να μειωθούν τα ελλείμματα»!

Ενώ οι μεγαλόσχημοι και πλούσιοι σχολιαστές των 8:00, πολλοί από αυτούς ταυτόχρονα εκδότες, πιάνουν στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα, συνεχίζοντας την ρητορεία των γραφιάδων που άλλοτε έδιναν συγχαρητήρια στον Κ.Καραμανλή που έβαλε ΒΕΤΟ στην είσοδο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και σήμερα απαιτούν από το Γ.Παπανδρέου ΒΕΤΟ στην είσοδο της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Την ίδια στιγμή αποδεικνύεται ότι απέναντι στην Ελλάδα των αγροτικών μπλόκων, της Κούνεβα, των επερχόμενων εργατικών και νεολαιίστικων ξεσπασμάτων που έρχονται να πιάσουν το νήμα από την Εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, στέκει μια άλλη Τουρκία. Μια Τουρκία που γυρνά την πλάτη στον ιμπεριλιαστικό ελληνοτουρκικό ανταγωνισμό, στα Ίμια και τους Γκρίζους Λύκους.

Είναι η Τουρκία των εργαζομένων. Είναι τα χιλιάδες ταξικά αδέλφια μας, όλοι αυτοί, οι άνθρωποι του μόχθου και του ιδρώτα, που για 55 ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ ΜΕΡΕΣ αγωνίζονται και συμπαραστέκονται στους απολυμένους εργάτες συναδέλφους της δημόσιας επιχείρησης ΤΕΚΕΛ. Χθες πραγματοποιήθηκε γενική απεργία με τη συμμετοχή όλων των συνδικάτων της χώρας, με σκοπό τη συμπαράσταση προς τους εργάτες της ΤΕΚΕΛ.

Οι μέθοδοι που ακολούθησε η κυβέρνηση Ερντογάν απέναντι στους απεργούς, όμοιες με τις πρακτικές του Παπανδρέου απέναντι στους αγρότες. «Έχετε δίκιο, σας κατανοούμε, αλλά η κρίση μας υποχρεώνει να λάβουμε σκληρά μέτρα και εν προκειμένω να προβούμε σε μειώσεις προσωπικού». Διάλογο, η τουρκική κυβέρνηση όπως και η ελληνική, είτε κυβερνά το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ, εννοεί την υποταγή των εργαζομένων στις πιο βίαιες απαιτήσεις των εργοδοτών, του κράτους και της Ε.Ε.

Όταν φυσικά οι εργαζόμενοι αντισταθούν και συνεχίσουν την πάλη για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους έρχεται η δυσφήμιση: ο Ερντογάν δήλωσε ότι οι κινητοποιήσεις «έχουν ιδεολογικά κίνητρα». Ο υπουργός Εργασίας Μεχμέτ Σιμσέκ εκτίμησε ότι οι κινητοποιήσεις «έχουν μετατραπεί σε σχέδιο εναντίον της κυβέρνησης, που έχουν στόχο να πλήξουν την πολιτική σταθερότητα».

Σύντομα θα ακολουθήσει η καταστολή του Ματατζή και του Στρατού αν χρειαστεί. Βλέπεις ολοένα τα χαρακτηριστικά του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού σε Ελλάδα και Τουρκία συγκλίνουν.


Οι τελευταίες αλλαγές στο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας, που «βάδισαν» στο χαλί που έστρωσαν οι αποκαλύψεις για την Εργενεκόμ και τα σχέδια πραξικοπήματος «Βαριοπούλα», αποτελούν προσπάθεια εξευρωπαϊσμού του τουρκικού κρατικού αυταρχισμού.

Σιγά σιγά και στην Τουρκία ο στρατός μπαίνει στην σκιά της πολιτικής εξουσίας, που αναπροσαρμόζει τον κατασταλτικό του ρόλο, τον καμουφλάρει και τον ενσωματώνει στο επίσημο νομικό οπλοστάσιο της αστικής τάξης για την καταστολή του εσωτερικού εχθρού, των μειονοτήτων, δηλαδή, και της εργαζόμενης πλειοψηφίας.

Στην Τουρκία καταργήθηκε το «Πρωτόκολλο Αλληλοβοήθειας, Ασφάλειας και Τάξης», που από το 1997 επέτρεπε τη χρησιμοποίηση στρατιωτικής δύναμης για καταστολή «κοινωνικών ταραχών», δίνοντας τη δυνατότητα στον Ερντογάν να μιλήσει για σαφείς αποδείξεις της επιτάχυνσης των αστικοδημοκρατικών αλλαγών που απαιτούνται για την είσοδο της χώρας του στην Ε.Ε. (από την άλλη μεριά βεβαίως εκατοντάδες Κούρδοι διώκονταν και φυλακίζονταν αποδεικνύοντας ότι καμιά εκδοχή του τουρκικού κατεστημένου δε μπορεί να ανεχθεί σεβασμό και αναγνώριση των μειονοτικών δικαιωμάτων. Αυτό βεβαίως δε σημαίνει ότι δεν χρησιμοποιεί τις ομόθρησκες και ομοεθνείς μειονότητες στα γειτονικά βαλκανικά κράτη για να προωθήσει τα κρατικά του συμφέροντα. Μια πολιτική εξάλλου που άσκησε και ασκεί και το ελληνικό κράτος, π.χ. απέναντι στην Αλβανία και στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, αν χρειαστεί).

Την πραγματική ουσία των αλλαγών όμως περιέγραψε και πάλι ο αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγός Ιλκέρ Μπάσμπουγ, παραχωρώντας συνέντευξη στη Χουριέτ: «δεν υπάρχει ανάγκη για αναφορά στο Πρωτόκολλο, μπορεί να καταργηθεί, αφού υπάρχουν σχετικοί νόμοι που δίνουν αυτή την αρμοδιότητα, δηλαδή της καταστολής».

Το Πρωτόκολλο καταργήθηκε αλλά η καταστολή των κινημάτων, αν ζητηθεί από τις πολιτικές αρχές, με τη συνδρομή και των στρατιωτικών, ισχύει. Πρόκειται για το νόμο 5442 «περί διοικήσεως νομών», όπου περιγράφονται οι αρμοδιότητες του νομάρχη. Στο άρθρο 11 αναφέρονται συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο τρόπος και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν οι Ένοπλες δυνάμεις για την καταστολή του «εσωτερικού εχθρού λαού».

Κάτι που συνέβη με την πραγματοποίηση στρατιωτικών πραξικοπημάτων τη δεκαετία 60'-70'-80' πάντα για την προστασία του αστικού κατεστημένου και την επιβολή άγριων αντεργατικών και καταπιεστικών για τις μειονότητες πολιτικών, που αποκτούσαν ολοένα πιο βίαια νεοφιλελεύθερα χαρακτηριστικά και συνδέονταν με σοβαρές πολιτικές και οικονομικές κρίσεις. Πρωτόκολλο, που η απειλή και μόνο της ενεργοποίησης του, τη δεκαετία του '90, έριξε την τότε κυβέρνηση!

Οι σημερινές αλλαγές στο αστικό κατεστημένο και στο πολιτικό σύστημα της Τουρκίας παρουσιάζονται ως εκδημοκρατισμός, αλλά στην ουσία αποτελούν επιβολή των πιο σύγχρονων αυταρχικών ρυθμίσεων που εφαρμόζουν τα ευρωπαϊκά έθνη-κράτη και η Ε.Ε.

Εξάλλου, η Ευρωπαϊκή Κοινή Άμυνα και Ασφάλεια αντιλαμβάνεται ως Ασύμμετρη Απειλή τις κοινωνικές εντάσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, προβλέπει χρήση ακόμη και των στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον των εξεγερμένων, αλλά και την συνδρομή του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στην βίαιη καταστολή αυτών.

Δηλώνουμε την ολόθερμη αλληλεγγύη μας στους Τούρκους εργαζομένους.

Η νίκη στον αποφασιστικό τους αγώνα ενάντια στην πολιτική της ανεργίας, των απολύσεων, των περικοπών, αποτελεί και δική μας νίκη.

Καλούμε και εμείς σε ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ.

Να βάλουμε ΒΕΤΟ στην αντεργατική πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.

Να βάλουμε ΒΕΤΟ σε ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, στις αποστολές εκτός συνόρων και στους εξοπλισμούς.

Να βάλουμε ΒΕΤΟ στον Εθνικισμό-Ρατσισμό-Ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό της αστικής Ελλάδας και Τουρκίας.

Μόνο ο Εργατικός Διεθνιστικός Αγώνας Ελλήνων-Τούρκων-Μεταναστών εργαζομένων μπορεί να Εγγυηθεί την Ειρήνη.

Απέναντι στην τρομοκρατία των απολύσεων και της μεταφοράς των εργοστασίων σε ζώνες με φθηνά εργατικά χέρια, να προβάλλουμε την ανάγκη για Αγώνες των Βαλκάνιων Εργαζομένων για τα κοινά τους δικαιώματα.

Στη Διεθνοποίηση και Παγκοσμιοποίηση της Εκμετάλλευσης να Απαντήσουμε με την Διεθνοποίηση της Πάλης για την Κοινωνική Απελευθέρωση.

Γυρνάμε την πλάτη στους αυτοπροβαλλόμενους Αρχηγούς, στους Δημαγωγούς του Αριστερού Κυβερνητισμού.

Στην Αριστερά του καναπέ, των υπεύθυνων αναλύσεων, των σοβαρών προτάσεων «εθνικής ανάπτυξης» που υποτάσσουν τις εργατικές ανάγκες σε μεταβατικά στάδια διαταξικών συμμαχιών «λαϊκής εξουσίας», σοσιαλισμού, , …,…., για τον κομμουνισμό.

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΗΞΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ – ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ

Πρέπει τώρα να οικοδομήσουμε ένα μεγάλο Αντικαπιταλιστικό Μέτωπο Ρήξης και Ανατροπής με την Ε.Ε. και την Κυβέρνηση.

Απαιτώντας την Ανατροπή της Αντεργατικής Πολιτικής και της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Την Αντικαπιταλιστική Αποδέσμευση της χώρας μας από την Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/02/blog-post_06.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου