Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

“Δικαίωμα Άρνησης” και για τους εφέδρους, μετά τη θητεία….


Σε ένα πραγματικό ημίμετρο οδηγήθηκε η Δικαιοσύνη καθώς ολοένα περισσότερο διευρύνεται η απέχθεια της νεολαίας απέναντι στο Μιλιταρισμό και Εθνικισμό, στοχοποιώντας τον πιο βίαιο μηχανισμό των πολεμικών τυχοδιωκτισμών της άρχουσας τάξης, αλλά και τον πιο βάρβαρο εν δυνάμει μηχανισμό καταστολής του εχθρού-λαού, τον Ελληνικό Στρατό. Καθώς οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ υποχωρούν ολοένα απέναντι στην απαίτηση της νεολαίας για λιγότερη θητεία (από 18μηνη-12μηνη-9μηνο κλπ), προχωρώντας ταυτόχρονα σε ανάπτυξη του Μισθοφορικού στρατού, ικανοποιώντας έτσι τις διευρυνόμενες ανάγκες των ιμπεριαλιστικών αποστολών εκτός συνόρων και δημιουργίας ενός Υποταγμένου Σώματος των Πραιτοριανών για την Καταστολή Πλήθους, έρχεται η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (υπ’ αριθμόν 170-2010) που αναγνωρίζει το δικαίωμα της αντίρρησης συνείδησης και στην περίπτωση των εφέδρων που καλούνται για μετεκπαίδευση, ενώ έχουν ήδη εκπληρώσει τη στρατιωτική τους θητεία!
Προηγήθηκε βεβαίως αυτής της αποφάσεως η ανυποχώρητη στάση του Επίστρατου Νίκου Μπαλντούκα, ο οποίος αρνήθηκε «οποιαδήποτε παροχή υπηρεσιών στον Στρατό του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και του ελληνοτουρκικού ανταγωνισμού» και με βάση αυτή την αντιπολεμική, εργατική διεθνιστική θέση δεν συμμετείχε σε Άσκηση Επιστράτων. Με ιδιαίτερη επιμονή στάθηκε αποφασιστικά απέναντι στη δικαιοσύνη, η οποία τελικά τον απάλλαξε των κατηγοριών που του είχε προσάψει ο Ελληνικός Στρατός και τον άφησε ελεύθερο.
Η απόφαση επομένως της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου αποτελεί συνέχεια του δεδικασμένου της μάχης που έδωσε ο Νίκος Μπαλντούκας και η ευρύτερη αλληλεγγύη που εκφράστηκε στο πρόσωπο του, αποτελώντας μια ακόμη ψηφίδα του Κινήματος Μέσα και Έξω από τον Στρατό.
Όμως το αντιπολεμικό και αντιμιλιταριστικό κίνημα πλέον αγκαλιάζει και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι τυχαίο, ότι στο Πολεμικό Ναυτικό, το τμήμα των Ενόπλων Δυνάμεων με την μεγαλύτερη πρόσδεση στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις παρατηρούνται συνεχώς επεισόδια καινοτόμας παρέμβασης των δυνάμεων της Αριστεράς, γράφονται λαμπρές αγωνιστικές σελίδες, όπου η Άρνηση Συμμετοχής στους πολέμους της Νέας Τάξης δίνει τον τόνο!!!
Θυμίζουμε τη μαζική άρνηση των ναυτών και των μονίμων στο Πολεμικό Πλοίο Θεμιστοκλής να πάρουν μέρος στο Εμπάργκο εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης την Άρνηση του ΕΠΥ Γ.Μοναστηριώτη να ακολουθήσει τη φρεγάτα ΝΑΥΑΡΙΝΟ στον απόπλου της για τον Περσικό Κόλπο, συμμετέχοντας στην ελληνική συνδρομή στη βάρβαρη εισβολή των αμερικανοβρετανικών δυνάμεων το 2003. Όπως είναι γνωστό, ο Γιώργος Μοναστηριώτης, που κατατάχθηκε τον Νοέμβριο του 2000 ως ΕΠΥ (επαγγελματίας Υπαξιωματικός) Πενταετούς Κατάταξης στο Πολεμικό Ναυτικό, αφού προηγουμένως είχε συμπληρώσει ένα έτος στρατιωτικής θητείας, αρνήθηκε τον Μάιο 2003 να ακολουθήσει το πλοίο που υπηρετούσε σε πολεμική αποστολή στο Ιράκ για λόγους συνείδησης δηλώνοντας ότι αποχωρεί και παραιτείται από το Πολεμικό Ναυτικό.
Στιγμιότυπα ευρύτερων αμφισβητήσεων μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις, που εμπόδισαν την ενεργότερη πολεμική εμπλοκή που επιθυμούσαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, με δημόσιες δηλώσεις φαντάρων, εκατοντάδες υπογραφές κειμένων του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, συμμετοχή σε αντιπολεμικά συλλαλητήρια.
Είναι συμπεριφορές που δεν ξεχνά το κράτος και ο στρατός καθώς του κόστισαν. Εξάλλου για αυτό ο Γιώργος Μοναστηριώτης, κατηγορήθηκε και συνελήφθη επανειλημμένα για λιποταξία, σύρθηκε στις φυλακές.
Εμείς στεκόμαστε στο πλευρό των διωκόμενων αγωνιστών Γ.Μοναστηριώτη και Τριαρίδη.
Καλούμε την νεολαία να γυρίσει την πλάτη στις Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία, Αρνούμενη την ιδιότητα του Μισθοφόρου-εχθρού των κινημάτων και της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Να αποχωρήσει τώρα η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, να κλείσουν οι βάσεις και να επιστρέψουν τα στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων.
Να μειωθεί άμεσα η θητεία στους 6 μήνες.
Αναγνώριση του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΦΑΝΤΡΑΩΝ ΤΩΡΑ.
Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ.
ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ


http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου