Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2010

Ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ;


Με πραγματική έκπληξη πληροφορηθήκαμε την παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όπου διαμέσου του πολιτευτή Φ.Κουβέλη εγκαλεί την κυβέρνηση γιατί αποφάσισε να κλείσει το ΚΕΝ Αφάντου, στη Ρόδο.
Οργή επιπλέον προκαλεί η επιχειρηματολογία που προβάλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος αδιαφορώντας για τα συμφέροντα των φαντάρων και των οικογενειών τους, που στο όνομα του «υπέρτατου δήθεν αγαθού», της εκπλήρωσης δηλαδή της Υποχρεωτικής θητείας, «φορολογούνται» ουσιαστικά αγρίως, προκειμένου να συντηρηθούν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα.
Ο Φ.Κουβέλης υπερασπίζεται αυτά τα οικονομικά συμφέροντα τεκμηριώνοντας την επερώτηση του στα εξής: «Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων και εκπροσώπων των συλλογικών φορέων της περιοχής, η λειτουργία του ανωτέρω Κέντρου συνέβαλε στην οικονομική στήριξη αλλά και στη διασφάλιση κλίματος ασφάλειας στην περιοχή».
Διερωτάται ο κάθε φαντάρος γιατί πρέπει αυτός και η οικογένεια του να συμβάλει σε αυτού του είδους την οικονομική στήριξη της Ρόδου και πολύ περισσότερο μένει έκθαμβος από τη φτώχεια των επιχειρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι τα Δωδεκάνησα «βουλιάζουν» από τις Ένοπλες Δυνάμεις!
Θα περίμενε κανείς ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα υποκλίνονταν σε οικονομικά συμφέροντα, που εν πολλοίς πίεσαν και ώθησαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να γεμίσουν την Ελλάδα με άχρηστες μονάδες και πανάκριβα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ποιος ξεχνά τα όργια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Σπ.Σπηλιωτόπουλου).
Στο άκουσμα των κυβερνητικών προθέσεων να κλείσουν επιλεκτικά ορισμένα, στρατόπεδα (ε να μην θίξουμε και την κομματική μας πελατεία κύριε Βενιζέλο-Μπεγλίτη), είναι αναμενόμενες οι αντιδράσεις των τοπικών οικονομικών συμφερόντων, των αρχόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης (δημοτικές εκλογές έρχονται, στους ψηφοφόρους έχουν τάξει να τους βολέψουν για να πάρουν την ψήφο τους), των πολιτευτών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ, που δημιούργησαν και εκμεταλλεύονται το απαράδεκτο καθεστώς πελατειακών σχέσεων, προβάλλοντας λίγο εθνικισμό και πολεμοκαπηλεία….
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως γιατί να εμπλέκεται σε τέτοιου είδους άθλια πολιτικά παιχνίδια;
Γνωρίζει ο Φ.Κουβέλης και ο ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ συνολικά τις καταγγελίες μας για την χαμηλή επάνδρωση των μονάδων εξαιτίας του κατακερματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, ότι οι υπηρεσίες δε βγαίνουν με τίποτε, με αποτέλεσμα να κόβονται οι έξοδοι και οι άδειες των φαντάρων.
Εξάλλου, σε όλες τις μονάδες που σημειώθηκαν αυτοκτονίες φαντάρων είχαμε χαμηλή επάνδρωση, ήταν μονάδες στο Έβρο-Νησιά Αιγαίου-Κύπρο, όπου για χάρη του Αξιόμαχου η εντατικοποίηση απογειώνονταν και οι φαντάροι ξεπερνούσαν κάθε όριο ανθρώπινης αντοχής. Κάτι που βεβαίως συνεχίζει να ισχύει…
Εμείς θεωρούμε ότι ο Φ.Κουβέλης και ο ΣΥΡΙΖΑ έκαναν λάθος.
Τους καλούμε να σταθούν δίπλα στην προσπάθεια του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ για την αγωνιστική υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Φαντάρων.
Να κλείσουν τώρα τα Άχρηστα Στρατόπεδα.
Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΗΣ ΜΕ ΣΤΟΛΗ.
Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, Η ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ Η ΖΩΗ ΤΟΥ
είναι πάνω από τα συμφέροντα του τοπικού προμηθευτή του στρατού, του ξενοδόχου, της καφετέριας, του πιτζαδόρου, του ταξιτζή και των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
Diktiospartakos.blogspot.com
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ:
ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΑΜΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΠΟΤΕ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΕΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς τον Υπουργό Εθνικής 'Άμυνας.
Όπως αναφέρεται, αποφασίσθηκε η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαιδεύσεως Νεοσύλλεκτων Δωδεκανήσου, το οποίο λειτουργούσε επί μακρόν στην περιοχή.
Σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων και εκπροσώπων των συλλογικών φορέων της περιοχής, η λειτουργία του ανωτέρω Κέντρου συνέβαλε στην οικονομική στήριξη αλλά και στη διασφάλιση κλίματος ασφάλειας στην περιοχή.
Η λειτουργία του εν λόγω 541 ΚΕΝ κρίνεται από τους ίδιους φορείς ότι απετέλεσε μία από τις πλέον επιτυχημένες παρεμβάσεις της πολιτείας για τη στήριξη της περιοχής, ενώ το λειτουργικό κόστος του Κέντρου, σε σχέση με Κέντρα άλλων περιοχών, κρίνεται ότι είναι μειωμένο.
Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι κάτοικοι και συλλογικοί φορείς της περιοχής ζητούν την συνέχιση της λειτουργίας του εν λόγω Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
• Για ποιο λόγο προέβη στην αναστολή της λειτουργίας του 541 ΚΕΝ «στ΄ Αφάντου»;
• Προτίθεται να επανεξετάσει τη συνέχιση της λειτουργίας του Κέντρου, το οποίο στηρίζει την ακριτική και νησιωτική αυτή περιοχής;
Ο ερωτών βουλευτής
Φώτης Κουβέλης

http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/01/blog-post_9464.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου