Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2010

Ο Ε.ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΟΒΕΙ ΤΑ ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ

Και ξαφνικά «βρέθηκε ο ένοχος των τεράστιων ελλειμμάτων». Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ως άλλο μεγάλο λαγωνικό της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, βρήκε ότι υπεύθυνος είναι ο φαντάρος και η εργατική οικογένεια, στους οποίους η στρατιωτική θητεία στοιχίζει τουλάχιστον 1000 ευρώ το μήνα.

Και αποφάσισε να πέσει μαχαίρι. Πρώτο μέτρο, οι περικοπές στα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που δίνονταν στους φαντάρους κατά την άδειά τους, εφόσον υπηρετούν στον Έβρο ή σε κάποιο ακριτικό νησί και η μονάδα απέχει απόσταση μεγαλύτερη των 500 χλμ. από το σπίτι τους. Σύμφωνα με απόφαση του Ευ.Βενιζέλου, πλέον «οι καταστάσεις επιβίβασης» καταργούνται και ο φαντάρος δεν δικαιούται πια τα δύο δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια που του χορηγούνταν μέχρι τώρα.


Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, το ΥΠΕΘΑ και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ έρχεται να περικόψει κάθε κοινωνική παροχή στους φαντάρους, να τους επιβαρύνει και άλλο, αυτούς που αμείβει με 8,5 ευρώ το μήνα, για να τους εκμεταλλεύεται από το πρωί έως το βράδυ στο όνομα της ικανοποίησης «του υπέρτατου αγαθού, της υποχρεωτικής θητείας».

Αφού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ επέβαλλαν τα φτωχόπαιδα να υπηρετούν όλη τη θητεία τους στην Παραμεθόριο, τώρα κόβουν τα εισιτήρια. Για το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, η κρίση που δημιούργησαν οι ίδιοι και ο κόσμος του πλούτου, πρέπει να πληρωθεί από τον κόσμο της εργασίας και να γίνει η αφορμή για να εξαφανιστούν όλες οι κατακτήσεις του κινήματος των εργαζομένων και της νεολαίας.

Για όσους φαντάρους υπηρετούν στην ΕΛΔΥΚ διατηρείται η χορήγηση ενός αεροπορικού εισιτηρίου. Δηλαδή στην ΕΛΔΥΚ που ισχύει το Αμετάθετο, στις υπόλοιπες άδειες οι φαντάροι είτε θα ταξιδεύσουν με πλοίο ή θα πληρώσουν αυτοί το αεροπορικό εισιτήριο για τη μετάθεση στο Εξωτερικό.

Εδώ όμως υπάρχουν ορισμένα ερωτήματα.

Αφού το ΠΑΣΟΚ θέλει να κάνει οικονομία γιατί αγοράζει όπλα αξίας 10 δις ευρώ, με πρώτη παραγγελία τις γαλλικές φρεγάτες αξίας 3 δις ευρώ;

Γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν σταματά να στέλνει στρατεύματα στο εξωτερικό σε ιμπεριαλιστικές κατοχικές αποστολές που το κόστος τους υπερβαίνει τα 500 εκατ. ευρώ;

Γιατί ο Ευ.Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ διατηρούν τόσα πολεμικά πλοία σε αποστολές του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στο Λίβανο, Σομαλία, Περσικό Κόλπο και Ινδικό Ωκεανό, όταν το καθημερινό κόστος μας φρεγάτας που πλέει στο Αιγαίο (και το λέμε αυτό γιατί εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων αυξάνεται κατακόρυφα ο μισθός των Μισθοφόρων που υπηρετούν σε αυτές) είναι 55.000 ευρώ;

Γιατί δεσμευτήκαν να αυξήσουν τα ελληνικά κατοχικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν και στο Κόσσοβο;

Αποκαλύπτεται ότι το ΠΑΣΟΚ και ο Ευ.Βενιζέλος ξέρουν που να είναι γαλαντόμοι και που να κάνουν οικονομία.

Η απόφαση του Ευ.Βενιζέλου είναι μια σκληρή ταξική απόφαση. Ο τελευταίος, που βαρύνεται με βαρύτατες κατηγορίες για τις εξυπηρετήσεις του ΥΠΕΘΑ σε βύσματα πλουσίων οικογενειών (Λάτσης Κασιδόκωστας κλπ), που γνωρίζει τη βιομηχανία που έχει στηθεί από στρατιωτικούς γιατρούς ώστε να χαρακτηρίζονται τα βύσματα της νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΟΝΝΕΔ με βαθμό σωματικής ικανότητας Ι3-Ι4, για να υπηρετούν σε μονάδες κοντά στα αστικά κέντρα καταγωγής τους, δείχνει την σκληρότητα του απέναντι στην εργατική οικογένεια.

Ουσιαστικά ο Ευ.Βενιζέλος μεταμορφώνεται σε Οθωμανό Μπέη που φορτώνει ένα ακόμη χαράτσι στην εργατική οικογένεια. Η στρατιωτική θητεία είναι εκτός των άλλων και μια μορφή έμμεσης φορολογίας για την οικογένεια του φαντάρου. Τώρα, τα δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια κόβονται και η οικογένεια του φαντάρου αναγκάζεται να αναλάβει και αυτό το κόστος. Ο φαντάρος έχει μπροστά ταυ το εξής δίλλημα: η θα μετακινηθεί με το πλοίο ή το ΚΤΕΛ χάνοντας μέρες στο πήγαινε έλα ή θα πληρώσει ο ίδιος τα ακριβά Αεροπορικά εισιτήρια.

Είναι ένας τεράστιος εκβιασμός του στρατού και της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ απέναντι στους φαντάρους: η εντατικοποίηση στις μονάδες είναι τεράστια, οι έξοδοι έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο και τα οδοιπορικά είναι άγνωστη λέξη. Μονόδρομος η αγορά αεροπορικού εισιτηρίου.

Δηλαδή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λειτουργεί ως ο ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ των ιδιωτικών αεροπορικών εταιρειών, αυτών που έχουν το Μονοπώλιο των αεροπορικών μετακινήσεων και τους ΒΡΙΣΚΕΙ ΠΕΛΑΤΕΙΑ, ιδιαίτερα στους στρατιώτες που υπηρετούν σε άγονες, απομακρυσμένες περιοχές, χωρίς μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον τους χειμερινούς μήνες!

Φυσικά ο Ευ.Βενιζέλος για μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι λέει ψέματα: έταξε ισότητα αλλά το φτωχόπαιδο θα ταξιδεύει με πλοίο-ΚΤΕΛ και το πλουσιόπαιδο με αεροπλάνο. Μα αυτό Κ.Βενιζέλε δεν είναι αδικία και άνιση θητεία;

Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τις οικογένειες τους να αντιδράσουν.

Πρώτον, οι φαντάροι που ορκίστηκαν πρόσφατα, να κάνουν χρήση του δικαιώματος τους και να Αρνηθούν με κάθε τρόπο την Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ. Κανένας δε μπορεί να τους Υποχρεώσει να Υπηρετήσουν σε Ξένη Χώρα. Τώρα, μετά την περικοπή των δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων έχουν ακόμη περισσότερους λόγους

Με την Κύπρο υπάρχει μια ακόμη μεγαλύτερη αδικία: σε κάθε αποστολή Μισθοφόρων στο Εξωτερικό ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει το κόστος της μετακίνησης τους.

Γιατί στην ΕΛΔΥΚ οι φαντάροι πρέπει να πληρώσουν οι ίδιοι για να Υπηρετήσουν στο Εξωτερικό;

Ακόμη, καλούμε τους φαντάρους που υπηρετούν στην Παραμεθόριο να βγουν Μαζικά στην Αναφορά, να ζητήσουν να βγουν Παραπονούμενοι στην Ταξιαρχία, στο Στρατηγείο και στον ίδιο τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας.

Καούμε τους γονείς να απευθυνθούν στις μονάδες και στο ΥΠΕΘΑ και να διαμαρτυρηθούν.

Καλούμε τα Κόμματα της Αριστεράς να κάνουν Επερωτήσεις στη Βουλή και να πιέσουν με κάθε τρόπο.

Τέλος, απευθυνόμαστε στους φοιτητικούς συλλόγους, στα εργατικά σωματεία και σε κάθε αγωνιστή και συλλογικότητα ζητώντας του να σταθεί δίπλα στους φαντάρους και να στηρίξει την πάλη τους.

ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ, ΚΑΤΑΡΓΩΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου