Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΟΛΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 4-5 & 10 Φλεβάρη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ ΔΕ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
 Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και οι καλοθρεμένοι επίτροποι των Βρυξελλών με την τρομοκρατία των ελλειμμάτων και τις απειλές για τη δήθεν χρεοκοπία της οικονομίας, επιδιώκουν τη ληστρική επιδρομή στο εισόδημα και τα εργασιακά μας δικαιώματα. Με πρόσχημα «το νοικοκύρεμα», επιδιώκεται η μείωση των αποδοχών όλων των δημοσίων υπαλλήλων. Περικοπές επιδομάτων, αύξηση της φορολογίας, πάγωμα των προσλήψεων, διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και ιδιωτικοποιήσεις, προωθούνται με το «Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης» που κατέθεσε η Κυβέρνηση.


Φταίνε όμως οι εργαζόμενοι για τα ελλείμματα και τα δημόσια οικονομικά όταν αυτοί αποτελούν τα μόνιμα φορολογικά υποζύγια του προϋπολογισμού; Όταν 20χρόνια τώρα βιώνουμε τη μισθολογική λιτότητα και τις περικοπές των κοινωνικών δαπανών;

Τα κρατικά ταμεία τα «αδειάζουν» οι φοροελαφρύνσεις και απαλλαγές των Κυβερνήσεων σ΄αυτούς που ζουν για το αέναο κυνήγι της μεγιστοποίησης των κερδών τους. Πρώτα και κύρια στους τραπεζίτες και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Τα ελλείμματα δεν τα δημιουργήσαμε εμείς. Δε ζούμε εμείς με «περισσότερα απ΄ όσα παράγουμε».Εμείς ζούμε από τη δουλειά μας. Τα παράσιτα και τα τρωκτικά βρίσκονται στην κορυφή της κοινωνική πυραμίδας και η συσσώρευση αμύθητου κοινωνικού πλούτου στα «χαρτοφυλάκια» τους αποτελεί πρόκληση για τους εργαζόμενους. Αυτοί που ευθύνονται για την κρίση και τα ελλείμματα έχουν το θράσος να μας ζητάνε τώρα:

*

Να αποδεχτούμε περικοπές στις αποδοχές μας (που αναλογούν στο 60% των αντίστοιχων αποδοχών των εργαζομένων της Ε.Ε.),
*

Να αποδεχτούμε το «πάγωμα» μισθών όταν ζούμε καθημερινά ένα όργιο ανατιμήσεων σε είδη πρώτης ανάγκης που εξανεμίζουν τους δήθεν παχυλούς μισθούς μας.
*

Να δουλεύουμε περισσότερα χρόνια (διότι ζούμε πολύ!), ενώ η ανεργία καλπάζει και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας κανουν τη ζωή χιλιάδων εργαζομένων λάστιχο.
*

Να αποδεχτούμε συντάξεις πρόνοιας 300€ (αφού τις ασφαλιστικές εισφορές μας τις «αξιοποίησαν» στο τζόγο των «δομημένων ομολόγων»).
*

Να αποδεχτούμε την παραπέρα υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου, της ποιότητας ζωής, του περιβάλλοντος.
*

Να αποδεχτούμε να ζούμε χωρίς εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα.

Κυβέρνηση κι αντιπολίτευση συναινούν σ΄αυτές τις πολιτικές. Η Ε.Ε.αποτελεί τη «δύναμη κρούσης» για την επιβολή τους. Τα παπαγαλάκια του συστήματος, στα ΜΜΕ, κάνουν ότι μπορούν να μας πείσουν για την αναγκαιότητα τους.

Εμείς οι εργαζόμενοι απαντάμε: δεν πρόκειται να θυσιάσουμε τo εισόδημα μας για τους κερδοσκόπους του διεθνούς τζόγου. Θα αγωνιστούμε για τη διεύρυνση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αίμα από τις προηγούμενες γενιές.

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η Κυβέρνηση προσπαθεί να αξιοποιήσει σήμερα την επιδοματική πολιτική που εφαρμόζονταν χρόνια τώρα στο Δημόσιο. Αυτή η πολιτική έχει υποκαταστήσει τον αγώνα των εργαζομένων για πραγματικές αυξήσεις στο βασικό μισθό. Προσπαθεί τώρα να στρέψει τη μια κατηγορία εργαζομένων ενάντια στην άλλη, αποσιωπώντας το γεγονός ότι βασικός μισθός είναι καθηλωμένος σε απαράδεκτα χαμηλό επίπεδο σε σχέση με το κόστος ζωής αλλά και τα ισχύοντα στην Ε.Ε.

Τεράστια ευθύνη γι αυτό έχουν οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ)οι οποίες με την κοντόφθαλμη και συντεχνιακή λογική τους αποδέχονταν αυτή την πολιτική. Η ΑΔΕΔΥ εκτός από τις επετειακού χαρακτήρα 24ωρες ποτέ μέχρι σήμερα δεν κινητοποίησε τους εργαζόμενους σε αγώνες για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς.

Αυτή η κατάσταση επικρατεί και στον κλάδο μας, με αποτέλεσμα σήμερα να προσπαθούμε να εξηγήσουμε πως είναι δυνατόν το «επίδομα» των ΔΕΤΕ να είναι μεγαλύτερο απ’ το μισθό μας.

Το βέβαιο είναι ότι η πολιτική του παγώματος των μισθών και της περικοπής των επιδομάτων στους δημοσιους υπαλλήλους έχει στόχο την καθήλωση των μισθών και για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα με πρόσχημα την κρίση. Μας θέλουν όλους υποταγμένους για να βγουν απ΄την κρίση τους.

Ας μην ξεχνάμε ότι οι Α.Ε. και Ε.Π.Ε έχουν κερδίσει πάνω από 6,5 δις. από φόρους με τη μείωση του φορ. συντελεστή (25%) που θέσπισε το 2005 η Ν.Δ. Είναι ο πιο χαμηλός συντελεστής που ισχύει στην Ευρώπη! Γιατί άραγε;

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η πλειοψηφία των τελωνειακών βιώνει σήμερα όλο και πιο έντονα την χειροτέρευση των εργασιακών συνθηκών, την εντατικοποίηση της δουλείας –η ποία θα ενταθεί και εξ αιτίας του παγώματος των προσλήψεων όπως έχει ήδη εξαγγείλει η κυβέρνηση-. Ο κατάλογος της συρρίκνωσης των εργασιακών μας δικαιωμάτων τα τελευταία χρόνια είναι μακρύς.

Όλοι μαζί, με όπλο τις γενικές συνελεύσεις μπορούμε να παλέψουμε ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης. Σε συντονισμό με όλους τους εργαζόμενους που αγωνίζονται για την προάσπιση των σύγχρονων κοινωνικών αναγκών μας.

*

Για πραγματικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας
*

Μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους
*

Κατάργηση αντιασφαλιστικών νόμων: Σιούφα-Ρέππα-Πετραλιά
*

Επιστροφή της κλεμμένης περιουσίας του ΤΕΑΔΥ
*

ΟΧΙ στην ιδιωτική ασφάλιση περίθαλψη.Κατάργηση ν.3029/02 για επαγγελματική ασφάλιση

Να πάρουμε τους αγώνες στα χέρια μας για να μην πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.

ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ ΑΠΟΔΟΧΩΝ-ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 4/2 9π.μ.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Πρωτοβουλία Εργαζομένων στα Τελωνεία.

http://antistasigr.blogspot.com/2010/02/blog-post_03.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου