Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2010

Ψήφισμα συμπαράστασης του ΣΙΕΛ - Αχαΐας στους απολυμένους συναδέλφους της ΜΕΤΚΑ

Πάτρα 13/02/2010

Ψήφισμα του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών – ΣΙΕΛ Αχαΐας

Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ

Καταγγέλλουμε τις τρεις εκδικητικές απολύσεις στις οποίες προχώρησε την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010 η επιχείρηση ΜΕΤΚΑ του ομίλου Μυτηλιναίου στο Βόλο. Τον Σεπτέμβριο του 2009 ο Αλέξης Παυλίδης συμμετείχε στις εκλογές του συνδικάτου με το αριστερό – αγωνιστικό ψηφοδέλτιο Μετωπική Ενωτική Κίνηση Αλλαγής ενώ οι Κώστας Βογιατζής και Βασίλης Καλατζής ήταν «ενοχλητικοί» για την εργοδοσία λόγω της συνδικαλιστικής τους δράσης. Η εργοδοσία τους έβαλε στο στόχαστρο και απολυθήκαν από την επιχείρηση σε μια προσπάθεια τρομοκράτησης του συνόλου των εργαζομένων σε αυτή.


Οι απολύσεις των συναδέλφων και πρωτοπόρων αγωνιστών του εργατικού κινήματος, είναι απλά μια απόδειξη για το πώς επιδιώκει το κεφάλαιο και τα κόμματά του να υπερβούν την κρίση: μειώσεις μισθών, απολύσεις, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς. Και όλα αυτά με το κάλυμμα της κρίσης, τον εκβιασμό του αντεργατικού συμφώνου σταθερότητας κ.α

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ!!!

ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!

Με όπλο την ταξική αλληλεγγύη και τους αγώνες των σωματείων, συνολικά οι εργαζόμενοι χρειάζεται να περάσουμε στην αντεπίθεση για να υπερασπιστούμε όσα μας ανήκουν και να πάρουμε πίσω όσα μας κλέβουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το κεφάλαιο και οι συνοδοιπόροι τους.

ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΤΚΑ!

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!

http://aaksiel.blogspot.com/2010/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου