Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2009

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 9-12-09 ΣΤΗ ΝΟΜΙΚΗ ΣΤΙΣ 7:00 Μ.Μ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΟ ΑΣΥΛΟ


Αυτό το αγωνιστικό κάλεσμα απευθύνουμε σε όλες τις συνιστώσες του κινήματος. Αριστερά και αυτονομία, σωματεία και φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά-φοιτητικά σχήματα και δημοτικές κινήσεις πρέπει να πάρουν τώρα μαζική-αγωνιστική πρωτοβουλία ενάντια στην ενορχηστρωμένη απόπειρα κατάλυσης του Πανεπιστημιακού Ασύλου, τρομοκράτησης του κινήματος και επιβολής της στυγνής αντεργατικής πολιτικής.

Η Συνέλευση που καλεί η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ στις 7:00 μ.μ. στη Νομική Σχολή στέκεται για μια ακόμη φορά απέναντι στο μαύρο αστικό μπλοκ εξουσίας, στη βάρβαρη αντεργατική και εχθρική προς την νεολαία και το κίνημα της συμμαχία που συνιστούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΜΜΕ.

Πλέον δεν υπάρχουν αυταπάτες. Το ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, για να καταργήσει το Άσυλο, να καταργήσει το τελευταίο ψήγμα εργασιακού και δημοκρατικού δικαιώματος.

Ότι το Κίνημα της νεολαίας και των εργαζομένων κατάφερε με τη Μεγαλειώδη Εξέγερση του Νοέμβρη του 73 και σηματοδότησε η Μεταπολίτευση, πλέον μπαίνει στο στόχαστρο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού.

Το όργιο της κρατικής τρομοκρατίας με τις αναίτιες συλλήψεις-προσαγωγές που έκανε πατσαβούρι ακόμα και αυτό το Αστικό Σύνταγμα, όπου ο ύποπτος για τον αστυνομικό πραιτοριανό αντιμετωπίζεται ως ένοχος. Οι χιλιάδες συλλήψεις μαθητών φοιτητών-εργαζόμενων-ανέργων όπου απελευθερώνονταν αφού φακελώνονταν. Η επίδειξη στυγνής αστυνομικής βίας στα όρια της ψυχρής απόπειρας δολοφονίας της διαδηλώτριας Α.Κουτσουμπού, βρίσκουν το επιστέγασμα τους στην επίσημη κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Το σχέδιο, που με πρωτοβουλία των Πρυτάνεων εφαρμόζεται στην Αθήνα από την Πέμπτη 3-12-09, όπου με πρόφαση ακόμα και τη γρίπη έκλειναν τις σχολές τα πρυτανικά συμβούλια, καταργώντας το Άσυλο την περίοδο των κινητοποιήσεων μνήμης της δολοφονίας του δολοφονημένου 15χρονου μαθητή, πλέον περνά στην επιδεικτική κατάλυση του από τον Χρυσοχοϊδη που περικυκλώνει Προπύλαια-Νομική και εισβάλει στο ΑΠΘ με κάλεσμα των πρυτάνεων, απειλεί με κατάλυση του Ασύλου στο ιστορικό κτίριο του Πολυτεχνείου, ενώ συνεδριάζουν χιλιάδες φοιτητές.
Την Τρίτη 8-12-09 πάλι οι πραιτοριανοί της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, που είχαν αποκλείσει ξανά Προπύλαια-Νομική, απαγορεύοντας ουσιαστικά την συγκέντρωση, στάθηκαν απέναντι στη διαδήλωση 2500 αγωνιστών, που καταδίκασαν την κρατική τρομοκρατία και την κατάλυση του Ασύλου.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με ρητές δεσμεύσεις απέναντι στην Ε.Ε. να καταστείλει την ελληνική παραφωνία, να εξολοθρεύσει εν τη γενέσει του τον νεολαιίστικο ριζοσπαστισμό, απολαμβάνει την υποστήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, των υπουργείων προπαγάνδας της κυβερνητικής πολιτικής MEGA-ANTENNA-ALTER-SKAI-συγκρότημα Λαμπράκη-Μπόμπολα, όλους αυτούς που μαζί έκαναν το Βατοπαίδι-τη ληστεία του Χρηματιστηρίου, τη SIΕMENS, τις ληστείες των μεγάλων έργων και τις πολεμικές προμήθειες, ΦΟΒΑΤΑΙ.

Γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι ο μοναδικός τομέας που ηττήθηκε η κοινή πολιτική ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι τα πανεπιστήμια. Εκεί υπάρχει η ριζοσπαστική πτέρυγα του φοιτητικού κινήματος, το φοιτητικό κίνημα της άμεσης δημοκρατίας, των γενικών συνελεύσεων και όχι της γραφειοκρατικής ΕΦΕΕ, που έδρασε, δρα και έχει τη δυνατότητα να δράσει ως καταλύτης δημιουργίας όχι μόνο ενός Πανεκπαιδευτικού Μετώπου, αλλά ενός ευρύτερου Μετώπου Παιδείας-Εργασίας, συσπειρώνοντας τους εργαζόμενους-ανέργους-μετανάστες κόντρα στον κρατικό-κυβερνητικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, απειλώντας με ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης.

Στα Πανεπιστήμια και πιο συγκεκριμένα στη Νομική στήθηκε και πρέπει να ξαναστηθεί Ανεξάρτητο Κέντρο Αγώνα, που ξεπερνώντας την συνδιαλλαγή του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ πότε με τη ΝΔ και πότε με το ΠΑΣΟΚ, γυρνώντας την πλάτη στην ουσιαστικά καταδίκη της εξέγερσης του Δεκέμβρη από το ΚΚΕ-ΚΝΕ, αλλά και στην αδιέξοδη τυχοδιωκτική βία, πρωταγωνίστησε στην πολιτικοποίηση και στον συντονισμό των αγώνων.

Για αυτό το λόγο η ΝΟΜΙΚΗ μπαίνει στο στόχαστρο. Το Άσυλο καταργείται, Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ζητά ταυτότητα για να μπεις, επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε φοιτητές-καθηγητές και βιομηχανίες που θα χρηματοδοτούν την έρευνα και θα εκμεταλλεύονται όπως θα γίνει παντού, όπως γίνεται στο Πολυτεχνείο Κρήτης, τον ιδρώτα των φοιτητών.

Στα Πανεπιστήμια-Βιομηχανίες, με την έρευνα υποταγμένη στα κέρδη των εταιριών, υπάρχει Άσυλο μόνο για τους επιχειρηματίες και τους καθηγητές-MANAGER. Αυτά είναι τα σύγχρονα μαύρα κοράκια, το καθηγητικό κατεστημένο των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, οι μοντέρνοι ταγματασφαλίτες της ΠΟΣΔΕΠ, που σχεδιάζουν και υλοποιούν μαζί με τον Παπανδρέου.

Η μόνη ιδέα που υπάρχει για αυτούς είναι η κρατική προπαγάνδα, τα ευρώ των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και της πολεμικής βιομηχανίας. Όλες οι άλλες ιδέες, όλα τα δημοκρατικά δικαιώματα, Απαγορεύονται, Πετιούνται εκτός Πανεπιστημίων.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΗ.

Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι. Παρά την τρομοκρατία 30000 αποφασισμένοι αγωνιστές συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου. Δεκάδας χιλιάδες μαθητές-φοιτητές-εργαζόμενοι άντεξαν τη βάρβαρη κρατική βία, δεν τρομοκρατήθηκαν από τα δακρυγόνα και τον Πρετεντέρη.

Στον ολοκληρωτισμό του Παπανδρέου-Σαμαρά, την απανθρωπιά του Καρατζαφέρη, στη Γκεμπελική προπαγάνδα των ΜΜΕ αντιπαραβάλλουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ, ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
http://diktiospartakos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου