Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Επίθεση με οξύ σε συνδικαλίστρια του Σωματείου Καθαριστριών


Επίθεση με καυστικό υγρό έκαναν άγνωστοι στο αυτοκίνητο της συνδικαλίστριας του Σωματείου Καθαριστριών κεντρικής Μακεδονίας, Βενετίας Μανωλοπούλου, στη Θεσσαλονίκη. Η κα.Μανωλοπούλου εργάζεται στο Πανεπιστημίο Μακεδονίας.

Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ, στην πυλωτή της πολυκατοικίας που διαμένει κι ενώ εκείνη βρισκόταν στη γενική συνέλευση καθαριστριών στο χώρο του Πανεπιστημίου. Η κα.Μανωλοπούλου δεν είχε δεχτεί στο παρελθόν απειλές. Αμέσως μετά την επίθεση η κα.Μανωλοπούλου ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές, των οποίων αναμένεται η ανακοίνωση σήμερα.

Ο συμβολισμός της νέας αυτής προκλητικής ενέργειας δε μπορεί παρά να οδηγήσει σε σύνδεση με την επίθεση με βιτριόλι που είχε δεχθεί η Κωνσταντίνα Κούνεβα πριν ένα χρόνο στην Αθήνα, με αποτέλεσμα να υποφέρει ακόμα από τρομερά προβλήματα υγείας.

Η ίδια η Κωνσταντίνα Κούνεβα μιλώντας στη ΝΕΤ σχετικά με την επίθεση που δέχθηκε η συνάδελφός της, κα.Μανωλοπούλου, σχολίασε ότι «όσοι κάνουν το κοινωνικό τους έργο το πληρώνουν, ωστόσο, κάθε λανθασμένη κίνηση των εργοδοτών προσβάλλει πρώτα τον εαυτό τους.»

Αναφερόμενη στη δική της περιπέτεια και τη δήλωσή της ότι συγχωρεί τους δράστες, η κα.Κούνεβα σχολίασε ότι η ίδια είναι μητέρα και γυναίκα και ότι όταν μια γυναίκα γεννά ένα παιδί κάνει όνειρα και δεν σκέφτεται ότι κάποια μέρα μπορεί να γίνει δολοφόνος. Σημείωσε ότι δεν θα μείνει για πολύ στο νοσοκομείο, αλλά για την αποκατάσταση της υγείας της θα χρειαστούν από τρία έως πέντε χρόνια.

http://www.tvxs.gr/v27394

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου