Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ: ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΔΥΚ


Το πόσο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλος σέβονται τα δικαιώματα των φαντάρων και τις υποσχέσεις που έδωσαν στον λαό μας φαίνεται από τις πρώτες μέρες της διακυβέρνησης τους.

Στα Κέντρα Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα ασκούνται μέχρι και σήμερα πιέσεις για να δεχτούν οι στρατιώτες Μετάθεση στη Κύπρο.

Παρά το γεγονός ότι σε δεκάδες περιπτώσεις φαντάροι Αρνήθηκαν τη Μετάθεση στην ΕΛΔΥΚ, δήλωσαν ότι δεν επιθυμούν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας, ο αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, αρχηγός ΓΕΣ και ο υπουργός Ευ.Βενιζέλος αδιαφόρησαν για τη θέληση τους και παρανόμως έστειλαν σήμερα (30/11/09) Φύλλα Πορείας για την Κύπρο.

Ιδιαίτερα σοβαρές και πολλές, από φαντάρους και συγγενικά τους πρόσωπα είναι οι καταγγελίες που λάβαμε από το Κέντρο Εκπαίδευσης της Σπάρτης. Ενώ τις προηγούμενες μέρες διοικητής και υποδιοικητής της μονάδας έκαναν τα πάντα για να κάμψουν τις αντιστάσεις των στρατιωτών, σήμερα βγήκαν και το παίζουν «Πόντιος Πιλάτος»!!!

Μάλιστα ο αντισυνταγματάρχης υποδιοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης, σε μια «επίδειξη στρατιωτικού ήθους και αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του» λέει ότι οι μεταθέσεις βγήκαν από το ΓΕΣ, άρα δεν έχει καμιά ευθύνη.

Ρωτάμε τον ίδιο και το διοικητή της μονάδας: ποια είναι η διαταγή και ο νόμος που αναγκάζει τους στρατιώτες τους να μετατεθούν στην ΕΛΔΥΚ παρά τη θέληση τους; Πως είναι δυνατόν, αυτοί, οι εγγυητές της νομιμότητας εντός της μονάδας να δέχονται αυτή τη βίαιη καταστρατήγηση των νόμων και τους Στρατιωτικού Κανονισμού;

Διοικητής και Υποδιοικητής του Κέντρου Εκπαίδευσης στην Σπάρτη είναι συνυπεύθυνοι:
Προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα και να υποχρεώσουν τους φαντάρους να πορευτούν προς την Αυλώνα, σταθμό συγκέντρωσης των Μετατιθέμενων στην ΕΛΔΥΚ.

Εμείς καλούμε τους φαντάρους αύριο το πρωί να βγουν μαζικά στην Αναφορά. Να ζητήσουν από το διοικητή του Κέντρου να τους δείξει τη διαταγή όχι της Μετάθεσης τους, αλλά τη διαταγή και το νόμο που προβλέπει την Υποχρεωτική Μετάθεση παρά τη θέληση τους.
Αν οι εξηγήσεις του διοικητή του Κέντρου δεν τους ικανοποιήσουν να απαιτήσουν να βγουν παραπονούμενοι εκεί που υπάγεται το Κέντρο Εκπαίδευσης της Σπάρτης.

Την ίδια ακριβώς μεθοδολογία να ακολουθήσουν αν και όταν πάνε στην Αυλώνα :κατευθείαν παραπονούμενοι στο διοικητή του Κέντρου και ακρόαση στα ανώτερα κλιμάκια.

Είναι σαφές ότι ο ελληνικός στρατός παρανομεί. Οι αξιωματικοί, άνθρωποι που σκέφτονται την καριέρα τους, που πρέπει να βγάλουν τη βρώμικη δουλειά, αλλά και να μην εκτεθούν ούτε απέναντι στους φαντάρους ούτε απέναντι στον προϊστάμενο τους υπουργός Εθνικής Άμυνας, δεν πρόκειται να αναλάβουν καμιά ευθύνη.

Απευθυνόμαστε στους στρατιώτες και τους γονείς τους: απευθυνθείτε στο ΓΕΣ, μόνο αρμόδιο για το συγκεκριμένο ζήτημα και απαιτήστε το σεβασμό των νόμων.

Ακόμη και αν μετατεθούν οι υποψήφιοι για την ΕΛΔΥΚ φαντάροι στην Αυλώνα έχουν κάθε δικαίωμα στο διάστημα που μεσολαβεί να ζητήσουν ακρόαση από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ και τον ίδιο τον αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο.

Επιτέλους. Το ΓΕΣ και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πρέπει να σταματήσουν να χειρίζονται ως πιόνια τους στρατιώτες.

Οι φαντάροι υπερασπίζονται τα δικαιώματα τους και αρνούνται να συμμετέχουν σε μια αποστολή εκτός συνόρων που παρανόμως τους στέλνει ο Ελληνικός στρατός.

Γιατί δε βγαίνει το ΓΕΣ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να αναλάβει την ευθύνη, να αναγνωρίσει το λάθος που έκανε, να ζητήσει συγγνώμη από τους στρατιώτες και τις οικογένειες τους, στέλνοντας τους να υπηρετήσουν σε μονάδες της ελληνικής επικράτειας;

Ο Ευ.Βενιζέλος πρέπει επιτέλους να σταματήσει να κρύβεται!!!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου