Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΝΟΜΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΑΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ

Ο Δεκέμβρης φοβίζει την εξουσία. Γιατί αποτέλεσε την φωνή, την έκφραση της οργής των αποκλεισμένων, ήταν η είσοδος στο κινηματικό πεδίο των μεταναστών, των ανθρώπων της επισφαλούς εργασίας, των ανέργων, που ενώθηκαν με το ξέσπασμα μιας νεολαίας που βλέπει το μέλλον της να είναι από τώρα υποθηκευμένο στην κάνη μιας εξουσίας αδίστακτης. Ένα επικίνδυνο κοινωνικό-πολιτικό δυναμικό που «ακουμπά» στην αγανάκτηση των εργαζομένων που καλούνται για μια ακόμη φορά να πληρώσουν την οικονομική κρίση που δημιούργησε ο κόσμος του πλούτου, κρίση που γίνεται αφορμή ώστε ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ να απολύσουν χιλιάδες, να καταργήσουν τα όποια εργασιακά-ασφαλιστικά δικαιώματα, διατηρώντας ή και αυξάνοντας τα κέρδη τους!
Επίσης, αποκτήθηκαν χαρακτηριστικά αυτοοργάνωσης, μέσα από ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες συνελεύσεων, Συντονιστικά Μαθητών-Φοιτητών-Εργατικών Σωματείων. Δημιούργησε Κέντρα Αγώνα, δημιούργησε προϋποθέσεις ενότητας και κοινής πάλης. Ξεπέρασε τον κατεστημένο-κρατικό συνδικαλισμό των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, έκανε κατάληψη στα περισσότερα Εργατικά Κέντρα. Έγινε σύνθημα παγκόσμιο των αγωνιζόμενων που φώναζαν στις πορείες τους «εδώ θα γίνει της Ελλάδας».
Ο Δεκέμβρης φοβίζει. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ δεν ικανοποίησαν κανένα αίτημα του, έκαναν βάρβαρα πογκρόμ κατά μεταναστών, έφεραν περισσότερα ΜΑΤ-ΔΕΛΤΑ κλπ, γιατί ξέρουν ότι η αντεργατική τους πολιτικής μπορεί να πυροδοτήσει ακόμη μεγαλύτερες κοινωνικές εκρήξεις. Ο Δεκέμβρης βρίσκεται μπροστά μας ως απόδειξη ότι καμιά κυβέρνηση πλέον δεν έχει περίοδο χάριτος από ένα πολύμορφο κίνημα αντίστασης που βρίσκει νέους τρόπους έκφρασης, αποφασίζει το ίδιο, περιεχόμενο και τρόπους πάλης.
Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ λειτούργησε ως κατασταλτική συνέχεια της ΝΔ , επέβαλε από την αρχή την πολιτική της μηδενικής ανοχής απέναντι σε οτιδήποτε αντιστέκεται, απέναντι σε οτιδήποτε, μέσω της κοινωνικής αποσύνθεσης φέρνει η κρίση, μπορεί εν δυνάμει να συγκροτήσει έναν πυρήνα αντίστασης. Η στρατικοποίηση της Αθήνας είναι ορατή δια γυμνού οφθαλμού, κάμερες-ΕΥΠ παρακολουθούν τα πάντα!.
Όμως στην προσπάθεια διάλυσης και θεσμικής αφομοίωσης του Δεκέμβρη η εξουσία έχει κινητοποιηθεί σε όλο της το φάσμα. Με απόφαση των πρυτάνεων από την Πέμπτη τα πανεπιστημιακά ιδρύματα παραμένουν κλειστά σε μια πρωτοφανή προσπάθεια κατάλυσης του ασύλου. Αυτοί που διατυμπανίζουν την ανάγκη για ανοιχτά ιδρύματα τώρα στέκονται στο πλευρό της αστυνομίας ως κατασταλτικός μηχανισμός. Η προσπάθεια φίμωσης των φοιτητών και περιστολής των ανοιχτών διαδικασιών είναι κάτι που δεν αφορά μόνο το φοιτητικό κίνημα αλλά το σύνολο του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος, βάζει στο γύψο την Αμφισβήτηση, την Αντίσταση, την Ανυπακοή.
Απέναντι στην καταστολή των κλειστών σχολών, η απάντηση του κινήματος πρέπει να είναι η διασφάλιση των ανοιχτών δημοκρατικών διαδικασιών, της ελεύθερης έκφρασης, της οργάνωσης των νέων γύρων των αγώνων. Οι σχολές να μείνουν ανοιχτές ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ. Έτσι καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση στην Νομική την Πέμπτη, όλους όσους θέλουν να πιάσουν το νήμα της εξέγερσης του περσινού Δεκέμβρη, όλους αυτούς που θέλουν την από τα κάτω οργάνωση-συντονισμό ενός πολύμορφου κινήματος Αντίστασης-Ρήξης-Ανατροπής.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στις πορείες την Κυριακή 6-12 στης 13:30 στα Προπύλαια και στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Δευτέρα 7-12.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΧΟΛΕΣ, ΟΙ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ
ΠΕΜΠΤΗ 03-12 19:00 ΣΤΗΝ ΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου