Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2010

Σεκιουριτάδες µε γαλόνια


Γαλέρα

Οι αλλαγές στη δοµή και στο δόγµα του ελληνικού στρατού προµηνύουν ακόµα περισσότερο «τρέξιµο» για φαντάρους και ΕΠΟΠ που στερούνται βύσµατος.

Η ενορχηστρωµένη προπαγανδιστική επιχείρηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, µε την αγαστή συνεργασία των ΜΜΕ, θέλει να ανορθώσει το γόητρο του Στρατού, να αποκρύψει τον αντιδραστικό εκσυγχρονισµό των Ενόπλων Δυνάµεων διαµέσου µέτρων που θεσµοθετούν ακραίες κοινωνικές διακρίσεις, δηµιουργώντας αναλώσιµους φαντάρους πολλών ταχυτήτων, αδίστακτους εφέδρους και µισθοφόρους που, µε δέλεαρ την τιµητική άδεια και την πιστοποίηση για µια καριέρα σεκιουριτά, θα εξορµούν εναντίον των µεταναστών και του εσωτερικού εχθρού.

Αυτός είναι ο στρατός του κοινωνικού κανιβαλισµού ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΛΑΟΣ – ΕΕ, σιδερένια φτέρνα, εντός και εκτός συνόρων, της καθηµερινής όξυνσης των ταξικών ανισοτήτων, της καθολικής ελαστικής-ανασφάλιστης εργασίας, της µαζικής προσπάθειας στρατολόγησης άνεργων νέων στα Σώµατα Ασφαλείας και ως µισθοφόρων στον στρατό. Ένας Στρατός που εµπορευµατοποιεί-ιδιωτικοποιεί τη σίτιση, συντήρηση και φύλαξη των µονάδων, αντικαθιστώντας τον φαντάρο-σκοπό µε τον ενοικιαζόµενο σεκιουριτά των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, πρώην πιστοποιηµένο φαντάρο.

Πολεµικό Ναυτικό και Πολεµική Αεροπορία γίνονται αµιγώς µισθοφορικά σώµατα, διατηρώντας εφέδρους ορισµένων ειδικοτήτων, µια ιδιόµορφη ελίτ «γιατρών, χηµικών, µετεωρολόγων, οδηγών, όσων ασκούν ναυτικά επαγγέλµατα ή εκπαιδεύονται γι’ αυτά», συγκρινόµενη µε τους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς, που επιλέγεται µε «θολά» κριτήρια.

Το τίµηµα που καλούνται να καταβάλουν οι συγκεκριµένοι φαντάροι υψηλό αφού θα διατάζονται να περνούν διάστηµα της θητείας τους πάνω στα πλοία του Π.Ν. που εµπλέκονται σε αποστολές εκτός συνόρων και στο ενιαίο αµυντικό δόγµα Ελλάδας – Κύπρου.

Ωστόσο, πελατειακές σχέσεις και προνόµια στη Νεολαία ΠΑΣΟΚ και στα πλουσιόπαιδα πάνε χέρι χέρι!!! Μέρος των γραµµατίων του ΠΑΣΟΚ προς το κατεστηµένο εξοφλείται µέσω της πρόβλεψης εννιάµηνης θητείας σε Π.Ν.-Π.Α. Πόσο ισότιµη είναι η θητεία του «15 µέρες µέσα – 15 µέρες off (άγραφη άδεια)» του ναυτικού, µε τη θητεία που αντιστοιχεί σε «25 µέρες µέσα – 1 µέρα έξοδος (και κανένα υπηρεσιακό)» στις µονάδες προκάλυψης. Τα βύσµατα που υπηρετούν στο Ραντάρ Πάρνηθας, στις Πτέρυγες Μάχης Ελευσίνας-Τανάγρας, που θεωρούνται παραµεθόριος, θα κάνουν 6-7 µήνες θητεία.

Η «επιλογή των κατατασσόµενων και η τοποθέτησή τους σε όπλα, σώµατα και ειδικότητες µε βάση τα προσόντα τους» ανοίγει την πόρτα της παγίωσης σκληρών ταξικών διαφορών, που ήδη υπήρχαν σε διάφορες µορφές µέσα στο στράτευµα. Το απόφθεγµα «στον Στρατό όλοι είναι ίσοι» καταργείται επισήµως. Ο άγραφος νόµος της κατανοµής µε βάση την ταξική προέλευση, το πολιτικό δόντι, τη µόρφωση κ.λπ. θεσµοθετείται: οι «εκλεκτοί µορφωµένοι» είναι για τα γραφεία και τα εργατόπαιδα-χωριατόπαιδα για τις αγγαρείες, τις ασκήσεις και τις σκοπιές.

Η αλλαγή εντάσσεται στη γενικότερη κατεύθυνση ενός πιο µισθοφορικού και δολοφονικού στρατού, ενταγµένου στο ΝΑΤΟ και τον ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ, έτοιµου να καταστείλει εξεγέρσεις εντός και εκτός συνόρων. Βύσµατα και µορφωµένοι, αποµονωµένοι σε γραφεία και ειδικότητες, απαλλάσσοντας αξιωµατικούς από «γραφειοκρατική δουλειά» ώστε να διαχειριστούν µισθοφόρους και «αµόρφωτους. Αυτοί εξάλλου µετατίθενται στην Κύπρο (ΕΛΔΥΚ) και χρησιµοποιούνται ως υπηρέτες στις στρατιωτικές κατασκηνώσεις;

Αναλγησία και εµπαιγµός

Ο υπουργός Βενιζέλος µεριµνά οι φαντάροι να «καταγράφονται από τον ΟΑΕΔ αποκτώντας ατοµική µερίδα. Σε µια θητεία που κοστίζει 800-1.000 ευρώ το µήνα για κάθε οικογένεια και αµείβεται µε τον εξευτελιστικό ποσό των €8,63.

Ούτε µια λέξη για κανονικό µισθό και ασφάλιση των φαντάρων. Απλήρωτοι δούλοι εντός και εκτός στρατοπέδων (πυρόσβεση, πυρασφάλεια κ.λπ.), χρηµατοδότες των τοπικών οικονοµικών συµφερόντων, προστίθενται ως νούµερα µε την απόλυσή τους στο 15% της πραγµατικής ανεργίας, πληρώνουν οι ίδιοι για να θεωρηθεί η θητεία τους συντάξιµος χρόνος και δεν έχουν καν το δικαίωµα να λάβουν επίδοµα ανεργίας, µετά το εννιάµηνο χακί εργασιακό ξεζούµισµα!!!

Το ΠΑΣΟΚ, συνεχίζοντας την πολιτική Μεϊµαράκη, έρχεται διαµέσου της πιστοποίησης ειδικοτήτων στον Στρατό να εξωραΐσει τη θητεία και να εµπλουτίσει την άβυσσο των καταρτίσεων-ειδικεύσεων-πιστοποιήσεων. Οι ταξικοί φραγµοί βαράνε Προσοχή!

Κέντρα Επαγγελµατικής Κατάρτισης σε κάθε κέντρο εκπαίδευσης! Οι φαντάροι, που θα βιώνουν όλη την «εθνική ηθική διαπαιδαγώγηση» για την «αξιοπρέπεια της πατρίδας», την υπακοή στους ανώτερους, τον φερετζέ της απλήρωτης εργασίας για τις εθνικές ανάγκες και ενάντια στους εχθρούς-τροµοκράτες, θα µπορούν να «πιστοποιηθούν» για την υποταγή και τη «συνεργασία» τους, στα γνωστικά αντικείµενα που θα καθορίσουν ο κ. Βενιζέλος και η κ. Διαµαντοπούλου.

Σχολεία δεύτερης ευκαιρίας

Η ίδια η πολιτική του κράτους αναγκάζει µαθητές να παρατάνε το σχολείο, τους στέλνει από τα γραφεία στρατολογίας, στα 17 τους, στους αξιωµατικούς «µάχιµων µονάδων», στα 19 τους. Εκεί ο υπουργός πιστεύει πως θα καταφέρουν να παρακολουθήσουν σχολεία δεύτερης ευκαιρίας, την ίδια στιγµή που οι υπηρεσίες και οι ασκήσεις είναι συνεχείς, η έξοδος για έναν καφέ ή λίγες ώρες ύπνου άπιαστο όνειρο, οι άδειες κόβονται στο όνοµα των υπηρεσιακών αναγκών. Μήπως ψεύδεται;

Ανακοινώνεται η συνεργασία «για την εναρµόνιση των ωρών λειτουργίας ορισµένων σχολείων δεύτερης ευκαιρίας και ΙΕΚ µε τις ανάγκες της στρατιωτικής υπηρεσίας σε περιοχές µε µεγάλους στρατιωτικούς πληθυσµούς»! Αντί να δίνεται στους νέους η δυνατότητα της απρόσκοπτης πρόσβασης στη γνώση, οι «ανάγκες της στρατιωτικής υπηρεσίας» θα καθορίζουν τη λειτουργία της δευτεροβάθµιας εκπαίδευσης και των ΙΕΚ στον Έβρο και το Β.Α. Αιγαίο!

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισµού θεσµοθετείται η πιστοποίηση και οι µέρες προϋπηρεσίας ειδικοτήτων στον στρατό σε προσόντα για δουλειά στην πολιτική ζωή. Παροχή δωρεάν εργασίας οι φαντάροι, πιστοποιητικό ο Στρατός. Η στρατιωτική θητεία µετατρέπεται σε προθάλαµο µιας καριέρας σε εταιρεία φύλαξης, σώµα ασφαλείας κοκ. Ο στρατός ανυψώνεται σε σαφή συµβολισµό µιας κοινωνίας µπράβων, σεκιουριτάδων, ειδικών φρουρών και σωµάτων καταστολής, πάντα για την «εµπέδωση της ασφάλειας».

Στην εξοντωτική εκµετάλλευση των οδηγών, για τις ανάγκες των αξιωµατικών σε σοφέρ και των στρατοπέδων σε δωρεάν συντηρητές οχηµάτων, µε αντίτιµο ένα δίπλωµα οδήγησης. Στην παροχή έτοιµου εργατικού δυναµικού σε εργολάβους και µαγαζάτορες, για δουλειές µαγείρων, ηλεκτρολόγων, εργοδηγών, εκπαιδευµένου να πειθαρχεί στρατιωτικά και να αρκείται σε λίγα.

Οι αλλαγές στη δοµή και το δόγµα του ελληνικού στρατού προµηνύουν ακόµα χειρότερες συνθήκες, ακόµα περισσότερο «τρέξιµο», ακόµα πιο βάρβαρη καθηµερινότητα για φαντάρους και ΕΠ.ΟΠ. Το υπουργείο δίνει οδηγίες ώστε «να πάψουν οι στρατευµένοι να θεωρούνται ταυτόσηµοι µε την κάλυψη των αναγκών φύλαξης, δηλαδή µε τις σκοπιές». Το καρότο της απαλλαγής από τις σκοπιές φέρνει µαζί του το µαστίγιο της «διάθεσης του αναγκαίου χρόνου στην ολοκλήρωση µιας ουσιαστικής και σύγχρονης στρατιωτικής εκπαίδευσης».

Δεν θα επαναλάβουµε τη λίστα των καταγγελιών, των ατυχηµάτων, των αυθαιρεσιών, την αυτοκτονία του ΕΠ.ΟΠ., που σηµάδεψαν τον πρώτο µήνα της θητείας του Ε. Βενιζέλου και κάνουν τον προκάτοχό του κ. Μεϊµαράκη (πρωταθλητή σε αυτοκτονίες, θανάτους και συγκαλύψεις στον Στρατό) να ζηλεύει. Δεν χρειάζεται να πούµε πως για τους φαντάρους στον Έβρο και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, για τους φαντάρους σε στρατόπεδα µε άθλιες εγκαταστάσεις και ατελείωτο τρέξιµο που καλύπτει τα κενά του στρατού που στέλνετε σε Αφγανιστάν, Βαλκάνια και Αφρική, για τους φαντάρους που (µε το καληµέρα της θητείας σας) κλήθηκαν –µε το σχέδιο «Ξενοκράτης»– να συµµετάσχουν σε αντιπληµµυρικές επιχειρήσεις, είναι παλιό, ξεπερασµένο και φρικτό αστείο η φράση: «Δόθηκαν ήδη σαφείς οδηγίες για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης σε όλες τις µονάδες, καθώς και για τον σεβασµό της προσωπικότητας και των συνταγµατικών δικαιωµάτων όλων των στρατευσίµων».

Οι στρατεύσιµοι, και όχι µόνο, γνωρίζουν πως η προσωπικότητά τους, τα δικαιώµατά τους, οι συνθήκες ζωής τους κερδίζονται µόνο από τον ανυποχώρητο συλλογικό τους αγώνα, τις καταγγελίες τους και την καθηµερινή τους δράση. Δεν έχουν να περιµένουν τίποτα από την ηγεσία του υπουργείου Άµυνας πέρα από ψεύτικες µικρές υποσχέσεις και άγρια ανυπολόγιστη εκµετάλλευση.


http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/01/blog-post_3613.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου