Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2010

ΛΑ.Ο.Σ. ΚΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ: «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ»


Το τελευταίο χρονικό διάστημα η νέα απολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας έχει προχωρήσει σε σειρά ανακοινώσεων για τις Ένοπλες Δυνάμεις που εξυπηρετούν την οικοδόμηση «φιλολαϊκού» προφίλ στον αποτυχόντα να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Ευ.Βενιζέλο, αλλά και τον αποπροσανατολισμό από τα ακραία προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έφεδροι και το μόνιμο προσωπικό.

Η γνωστή κουστωδία από τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια ανέλαβαν εργολαβικά να διαδώσουν το πόσο σημαντικό είναι π.χ. ο περιορισμός μετακινήσεων Ανώτερων και Ανώτατων Αξιωματικών με υπηρεσιακά οχήματα!


Από τη άλλη μεριά βουλευτές του ΛΑΟΣ, πολιτευτές της Ακροδεξιάς και γνωστοί εθνοκάπηλοι-ρατσιστές ανέλαβαν επίσης εργολαβικά να υπερασπιστούν «την Τιμή του Στρατού», που με συνέπεια ταυτίζουν με την «Τιμή του Έλληνα Αξιωματικού»!

Ανάμεσα τους ξεχωρίζουμε τη παρέμβαση-αρθρογραφία του γνωστού τηλεπαραθυράκια δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου, που αυτή τη φορά διάλεξε να ξιφουλκήσει από τις σελίδες της εφημερίδας ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ (19-1-20010).

Από την πρώτη παράγραφο του άρθρου ο Σ.Γεωργίου δίνει το στίγμα της προσπάθειας του «Μέσα στη γενική κατάπτωση που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια στην πατρίδα μας σε όλα τα επίπεδα, το μόνο που έχει γλυτώσει, με ελάχιστες απώλειες, είναι ο στρατός».

Εύκολα αναγνωρίζουμε μια μελαγχολία του συγγραφέα που προκαλεί η αναπόληση των προηγούμενων εποχών. Μα σε ποια εποχή αναφέρεται ο Σ.Γεωργίου;

Μήπως στην επταετία της Χούντας με την ΕΣΑ, τα ξερονήσια και την Καταστολή της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τα γνωστά σκάνδαλα, την εποχή της διαπλοκής με τη CIA, τους ελληνοαμερικάνους επιχειρηματίες, τον Ωνάση και το Νιάρχο, το Έγκλημα κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ή μήπως στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Α.Παπανδρέου και Σημίτη;

Θα συνιστούσαμε στον ακροδεξιό πολιτικάντη, αυτοδιορισμένο Υπερασπιστή του Στρατού να μελετήσει τρία βιβλία: Κρεμώντας την Στολή (Α.Αντωνιάδης), Πορεία σε Ταραγμένες Θάλασσες (Χ.Λυμπέρη) και Αμύνεσθαι περί Πάρτης (Κ.Φράγκος).

Στα βιβλία αυτά, των πρώην αξιωματικών, περιγράφεται με τον καλύτερο τρόπο γιατί στο Στρατό οι λέξεις Αξιοκρατία, Αξιοπρέπεια, Τιμή ήταν και είναι πάντα Άγνωστες Λέξεις. Άλλες όπως καριέρα, υποταγή στο ανώτερο, αυλοκόλακας Ανωτάτων Αξιωματικών - Πολιτικής Ηγεσίας και Νατοϊκών Αξιωματούχων, Κομματοκρατία (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ), πελατειακές σχέσεις, ρουσφέτι κλπ, Κυριαρχούν.

Αυτή είναι η πραγματικότητα που συσκοτίζουν οι μύθοι της κυρίαρχης ιδεολογίας, κεντροδεξιάς-κεντροαριστεράς-ακροδεξιάς, που ντύνουν τον στρατό με εθνικά ενδύματα, ως απρόσβλητο ουδέτερο μηχανισμό, καμουφλάροντας τον απεχθή κατασταλτικό του ρόλο, την αποστολή του ως μηχανισμό υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων.

Το όργανο όμως αυτό ταξικής κυριαρχίας είναι ταυτόχρονα και μέσο πλουτισμού και αναδιανομής εισοδήματος. Οι βαρείς φόροι που πληρώνει ο λαός μας θα χρησιμοποιηθούν για τις διάφορες «Αγορές του Αιώνα», που πρωτίστως θα αγοράσουν όπλα για να χρησιμοποιηθούν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις (δείτε τι γίνεται με τις φρεγάτες), ενώ ατελείωτη ουρά από κοράκια (πολιτικούς-αξιωματικούς-απόστρατους-δημοσιογράφους του στρατιωτικού ρεπορτάζ-εκδότες στρατιωτικών περιοδικών-αντιπροσώπους ξένων πολεμικών βιομηχανιών και Έλληνες έμποροι και κατασκευαστές του ολέθρου) ανταγωνίζονται σκληρά μεταξύ τους! (οι εκπομπές-εκβιασμοί του Τριανταφυλλόπουλου και το βιβλίο του Φράγκου είναι χρήσιμα εργαλεία για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας του βρώμικου συστήματος) !!!

Ας έρθουμε όμως και σε ένα άλλο κρίσιμο ζήτημα που θέτει το άρθρο «Η αντιμετώπιση όμως των μονίμων στελεχών του στρατού, με δημοσιοϋπαλληλικά κριτήρια, θα είναι ολέθριο σφάλμα».

Φυσικά και ο Σ.Γεωργίου δεν αναφέρεται στην δημοσιοϋπαλληλική καθημερινότητα των μονάδων. Αυτό που τον απασχολεί είναι ουσιαστικά το πώς θα διατηρηθούν τα απαράδεκτα προνόμια των αξιωματικών.

Καταρχήν επιθυμεί να μείνει αλώβητη, σε επίπεδο κράτους και κοινωνίας, η αντίληψη περί Στρατιωτικής Ελίτ. Θέλει να παραμείνει η αίσθηση της Ανωτερότητας, της Ιδιαιτερότητας του Σώματος των Ελλήνων Αξιωματικών. Εξάλλου, ταυτίζει συνειδητά το Γόητρο του Στρατού με αυτό των Αξιωματικών.

Για τους Υπαξιωματικούς και τους Φαντάρους Αδιαφορεί!

Όμως οι αξιωματικοί, όπως και οι άνδρες των Σωμάτων Ασφαλείας δεν κάνουν Στρατιωτική Θητεία, όπως Υποχρεώνονται να υπηρετήσουν όλοι οι υπόλοιποι. Απολαμβάνουν μια σειρά πρόνοιες (καλά νοσοκομεία, όπως και οι οικογένειες τους), Λέσχες Αξιωματικών και Κατοικίες, δωρεάν μεταφορά προς και από τη μονάδα, φθηνές διακοπές στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις κλπ.

Εμείς πιστεύουμε ότι όλες αυτές τις υπηρεσίες, που είναι κάτι ουτοπικό για τον εργαζόμενο, ιδιαίτερα του Ιδιωτικού Τομέα, θα πρέπει να γενικευτούν (και σε φαντάρους, υπαξιωματικούς και σε όλους τους εργαζόμενους) και να παρέχονται από πολιτικό προσωπικό και όχι από την δωρεάν εργασία των στρατιωτών.

Επίσης, πρέπει επιτέλους να Κατατάσσονται και να υπηρετούν Στρατιωτική Θητεία όλοι όσοι θα ακολουθήσουν επαγγελματική καριέρα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Παράλληλα, η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία θα πρέπει να λαμβάνει άμεσα υπόψη της τις καταγγελίες για τις αυθαιρεσίες των αξιωματικών και των διοικητών. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων όλων, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον Στρατιωτικό Κανονισμό και η διεύρυνση τους, η απαγόρευση της πολεμοκάπηλης-ραστσιστικής προπαγάνδας και της χρήσης δημόσιων μέσων για την προσωπική βόλεψη, η αντιμετώπιση φαινόμενων κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης, ο Σεβασμός της Αξιοπρέπειας και της Σωματικής Ακεραιότητας, η εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών και αμοιβής των προσφερόμενων υπηρεσιών για όλους, η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων αποτελεί πραγματικό επίδικο του ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ στον Στρατό!

Ο Φαντάρος Είναι Πολίτης με Στολή και Απαιτεί Κατάργηση του καθεστώτος Απλήρωτης Εργασίας του!

Και ο Επαγγελματίας Οπλίτης όμως έχει μπροστά του την Επιλογή της Παραίτησης ή της Αγωνιστικής Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων του!

Στο τέλος όμως ο Σ.Γεωργίου θα αποκαλύψει και το βασικό ζητούμενο της συγγραφής του άρθρου «όχι εμπάθεια εις βάρος του στρατού»[…]»Ναι όμως και στη διασφάλιση του Αξιόμαχου του Ελληνικού Στρατού και της Αξιοπρέπειας των αξιωματικών του».

Ενώ ο αρθρογράφος ταυτίζει στρατό και αξιωματικούς, ενώ διατείνεται ότι σκοπός του είναι η υπεράσπιση των Αξιωματικών, επί της ουσίας το μόνο που τον ενδιαφέρει (πέρα από την αλίευση ψήφων), είναι η Προστασία του ίδιου του Στρατού και του ρόλου του.

Επί της ουσίας ο Σ.Γεωργίου γνωρίζει ότι Σεβασμός της Υγείας και της Αξιοπρέπειας των Φαντάρων-Μονίμων και Αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων δε μπορούν να συνυπάρξουν. Οι κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ώθησαν την νεολαία να καταταγεί ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ώστε να μπορούν να τη στέλνουν Υποχρεωτικά και προκαλώντας τις μικρότερες δυνατές κοινωνικές αντιδράσεις, σε 15 διαφορετικές επεμβατικές και κατοχικές επιχειρήσεις.

Για αυτό ο στρατός θα εκπαιδευτεί με πραγματικά πυρά, θα πολεμήσει και θα δράσει σε πεδία που έχουν χτυπηθεί από όπλα-πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου και δε θα σκεφτεί τους Αναλώσιμους Μισθοφόρους (όπως έγινε και συνεχίζει να γίνεται στο Κόσσοβο, Βοσνία κλπ).

Εξάλλου, το ΛΑΟΣ μαζί με τη ΝΔ έκαναν τη χώρα ξέφραγο αμπέλι επιτρέποντας, με την συμφωνία που ψήφισαν για το ΝΑΤΟ, την ελεύθερη χρήση της ελληνικής επικράτειας για στρατιωτικές ασκήσεις και διέλευση στρατιωτικών νατοϊκών δυνάμεων.

Επομένως, την στιγμή που εξαγγέλλεται στο λαό μας ότι ή θα δεχτεί την αφαίρεση του όποιου εργασιακού δικαιώματος και κοινωνικής ελευθερίας ή θα αντιμετωπιστούν οι εργατικές αντιδράσεις ακόμη και με στρατιωτική βία (όπως εξάλλου αποφάσισε, σχεδιάζει και προετοιμάζεται να κάνει η Ε.Ε.) είναι λαϊκισμός να γράφεις άρθρα υπερασπιζόμενος τους αξιωματικούς που κυκλοφορούν με κρατικά οχήματα και φαντάρο οδηγό.

Οι αντεργατικές πολιτικές ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ προκαλούν βαθιές αλλαγές που πλήττουν τους μόνιμους, εργασιακά (νέος νόμος για προαγωγές-ασφαλιστικό-περικοπές κλπ), αλλά και σαν γονείς, που βλέπουν ένα αντιδραστικό, αυταρχικό και πρωτόγνωρα ανασφαλές εργασιακό μέλλον για τα παιδιά τους.

Ο Λαϊκισμός του ΛΑΟΣ αποπροσανατολίζει, χειραγωγεί και είναι πάντα χρήσιμος σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να εφαρμόσουν την ταξική πολιτική τους, ακόμη και με ακραία κρατική βία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου