Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2010

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΠΑΕΙ ΧΕΡΙ ΧΕΡΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ


Ο ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΩΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ!
Αμερικανοί εκπαιδεύουν παραστρατιωτικές οργανώσεις στη Χαλκιδική.
Οι ανακοινώσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Ευ.Βενιζέλου και Μπεγλίτη, για τα πεπραγμένα των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ξέχασαν να φωτίσουν μερικές από τις πιο αντιδραστικές και επικίνδυνες πτυχές του έργου τους. Που άρχισε επί υπουργίας Β.Μεϊμαράκη, συνεχίζεται με ασίγαστο πάθος από τη νυν ηγεσία, συνδέεται με τις πιο αδίστακτες, αυταρχικές επιλογές της κυβερνητικής πολιτικής, αλληλοδιαπλέκεται με τις διεθνείς συμμαχίες του ελληνικού αστικού κόσμου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-Ε.Ε. και αφορά την ανάληψη από τις Ένοπλες Δυνάμεις ανοικτά αστυνομικής, κατασταλτικής δράσης εναντίον του «εσωτερικού εχθρού λαού».
Ο εχθρός λαός βρίσκεται σε παγκόσμιο επίπεδο στο στόχαστρο της αστυνομίας που στρατιωτικοποιείται και του στρατού που αστυνομεύει, όπως επιτάσσει η Νέα Καπιταλιστική Ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων, ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας με τους πατριωτικούς νόμους των ΗΠΑ, τους τρομονόμους του Χρυσοχοίδη και τους ευρωτρομονόμους, η αντιμετώπιση των «Ασύμμετρων Απειλών», η απαίτηση αντιμετώπισης των Μεταναστών. Ο σύγχρονος κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός βρίσκει δίπλα δίπλα ΜΑΤ-Ειδικές Δυνάμεις-Λέσχες Εφέδρων-Χρυσή Αυγή-ΜΜΕ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ!

Αποκαλυπτική των σχεδιασμών και των επικίνδυνων πολιτικών που πλέον υλοποιούνται από κεντροαριστερές και κεντροδεξιές κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη, είναι η άσκηση που πραγματοποιήθηκε στις 7-10 Γενάρη 2010 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής και περιελάμβανε εκπαίδευση για αποστολές σε «κατοικημένες περιοχές», υπό την ταμπέλα των λεσχών «Εφέδρων Καταδρομέων».

Το συγκεκριμένο «σχολείο» που οργανώθηκε στη Χαλκιδική, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ιστοσελίδα, «απευθύνεται σε εν ενεργεία και εν αποστρατεία αστυνομικούς, λιμενικούς και στρατιωτικούς, όπως επίσης και σε εφέδρους στην εφεδρεία των Ενόπλων Δυνάμεων». Το ότι η δραστηριότητα αυτή τελεί υπό την κάλυψη των ελληνικών κρατικών αρχών επιβεβαιώνεται και από τα όσα αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους οι διοργανωτές: «Καθ’ όλη τη διάρκεια του σχολείου θα υπάρχουν παρατηρητές από το Γενικό Επιτελείο Στρατού σε επίπεδο αξιωματικών, όπως και από την Ελληνική Αστυνομία». Την εν λόγω άσκηση παρακολούθησαν τελικά, ως επίσημοι παρατηρητές, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και δύο εν ενεργεία στελέχη του Στρατού, ένας εκ των οποίων απένειμε και τα αναμνηστικά μετάλλια.

Επίσης αναφέρεται ότι «κατά τη διάρκεια του σχολείου οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευθούν σε αντικείμενα ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών σε όλο το φάσμα των επιχειρήσεων που αναλαμβάνουν αυτές στις ΗΠΑ και να ανταλλάξουν εμπειρίες με τους εκπαιδευτές και τους άλλους εκπαιδευόμενους». Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «ο κύριος εκπαιδευτής του σχολείου έχει εφαρμόσει την εκπαίδευση αυτή σε δεκάδες επιχειρήσεις στις ΗΠΑ, Ιράκ, Αφγανιστάν και Βοσνία», αποκαλύπτοντας ότι οι ειρηνευτικές επεμβάσεις του ΟΗΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ θέλουν και τους χακί παραστρατιωτικούς τους, που με παχυλές αμοιβές φροντίζουν για την «τήρηση της Τάξης και της Ασφάλειας των επενδύσεων».

Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης που έγινε στον Πολύγυρο περιελάμβανε τα εξής αντικείμενα: «Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην χρήση όπλων και πιστολιών και κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (…) Θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στην κίνηση εντός κτιρίου και εκκαθάριση – επιχειρήσεις σε αυτοκίνητα η λεωφορεία με τυφέκια, πιστόλια και εκρηκτικά airsoft (…) Ομαδικές επιχειρήσεις. Μάχη – τακτική σε αστικό περιβάλλον, κτίρια – (CQB). Τακτική σκόπευση – χρήση οπλισμού και γρήγορες ενέργειες προσωπικού. Έφοδοι σε κτίρια και οχήματα».

Εμείς ως Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων να υπενθυμίσουμε, ότι όλα αυτά, αποτελούν αντικείμενο της εκπαίδευσης του Ελληνικού Στρατού, καθημερινότητα στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πολυεθνικών Δυνάμεων στο Κιλκίς όπου προετοιμάζονται οι ελληνικές «ειρηνευτικές δυνάμεις» πριν αποσταλούν στις (15) χώρες που επεμβαίνει σήμερα ο ελληνικός στρατός, αλλά και οι ταγματασφαλίτες του Ιράκ-Αφγανιστάν που έχουν αναλάβει οι κυβερνήσεις των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να εκπαιδεύσουν με λεφτά του λαού μας. Αυτά εξάλλου περιλαμβάνει το Εγχειρίδιο του Ελληνικού Στρατού για την Καταστολή Πλήθους!!!

Επίσης, είναι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ ο χρόνος θητείας να λογίζεται ως χρόνος κατάρτισης σε υπηρεσίες Ασφάλειας, να υπολογίζεται ως προϋπηρεσία και πιστοποιητικό για αναζήτηση εργασίας σε εταιρείες παροχής τέτοιου είδους υπηρεσιών. Η παρακολούθηση επομένως ανάλογων σχολείων ανοίγει την προοπτική απόκτησης επιπλέον εφοδίων σε Μισθοφόρους, είτε των Ενόπλων Δυνάμεων, είτε εταιρειών Ασφαλείας ή ιδιωτικών στρατών αύριο, για να εξασκήσουν μελλοντικά τις γνώσεις τους εναντίον των εργατικών-αντιπολεμικών-αντικατοχικών διαδηλώσεων, εντός και εκτός συνόρων.

Εξάλλου οι διοργανωτές της άσκησης δε μασούν τα λόγια τους. Ο κύριος εκπαιδευτής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «έχει 20 χρόνων καριέρα και είναι Nationally Certified Police Force, όπως και απόφοιτος της FBI National Academy (Class 217)». Η εκπαίδευση ονομάστηκε από τους διοργανωτές της, το «Κέντρο Εκπαίδευσης Σκοποβολής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» και τη «Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων Χαλκιδικής» (απόστρατοι καταδρομείς), «σχολείο SWAT». Δηλαδή, εκπαίδευση «ειδικών δυνάμεων αστυνομικών υπηρεσιών» κατά τα πρότυπα των αμερικανικών ομάδων SWAΤ (ομάδες ειδικών όπλων και τακτικής). Έτσι αποκαλούνται οι παραστρατιωτικές ομάδες που λειτουργούν στις ΗΠΑ και είναι πλήρως ενσωματωμένες στους εκεί κατασταλτικούς μηχανισμούς, με επίσημη αποστολή τη «διάσωση ομήρων», την «αντιμετώπιση της τρομοκρατίας», τη «συμμετοχή σε υψηλού ρίσκου συλλήψεις» κλπ.

Να σημειωθεί ότι στην εκπαίδευση πήραν μέρος 30 εθελοντές με τιμή συμμετοχής ανά άτομο 400 ευρώ, χωρίς να περιλαμβάνεται η φιλοξενία και τα πυρομαχικά, καθώς βέβαια και ο εξοπλισμός που θα έπρεπε να έχουν οι εκπαιδευόμενοι (στολή πλήρους μάχης, άρβυλα, κάλυμμα κεφαλής – κράνος κλπ.)

Πιστεύουμε ότι η ευθύνη του υπουργού Εθνικής Άμυνας είναι τεράστια. Αποκαλύπτεται ως ένας πραγματικός εχθρός τους λαού μας, ως ένας ωμός δυνάστης που εκπαιδεύει με συστηματικό τρόπο τους ένστολους Πραιτοριανούς-Φρουρούς της ωμής, βάρβαρης αντεργατικής πολιτικής.

Η δημοσιογραφική στήριξη που παρέχεται απλόχερα από τα ΜΜΕ και οι Δημόσιες Σχέσεις δεν μπορούν να κρύψουν το αποκρουστικό πρόσωπο μιας αυταρχικής και φιλοπόλεμης διακυβέρνησης που αύξησε ήδη τον ελληνικό στρατός που δρα σε Σομαλία, Αφγανιστάν και προανήγγειλε την αύξηση των ελληνικών κατοχικών δυνάμεων στο Κόσσοβο.

ΑΣ ΘΥΜΙΘΟΥΜΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΕΣΧΕΣ ΕΦΕΔΡΩΝ: «Δημοσιεύματα (ΙΟΣ Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας 30/3/08, ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ) αποκαλύπτουν εμπλοκή των Λεσχών Εφέδρων Καταδρομέων και σε πολεμικές επιχειρήσεις το 1994-1995-1996, εν καιρώ ειρήνης. Και μάλιστα όλα αυτά συμβαίνουν στην Κύπρο όπου χιλιάδες έφεδροι φαντάροι υποχρεώνονται να υπηρετήσουν τη θητεία τους στο πλαίσιο της ΕΛΔΥΚ, παρά τις ολοένα αυξανόμενες αντιρρήσεις τους για συμμετοχή σε αποστολές εκτός ελληνικής επικράτειας. Στην πλάτη αυτών των νέων και συνολικά του Κυπριακού λαού, η ελληνική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία παίζει, εν άγνοια τους, επικίνδυνα και παράνομα πολεμικά παιχνίδια. Είναι η περίοδος εξαγγελίας του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και οι Έλληνες επιτελείς μετρούν τις τουρκικές αντιδράσεις.

Η ψήφιση του νομοσχεδίου «Ρυθμίσεις θεμάτων αναπήρων πολέμου, προσωπικού του ΥΠΕΘΑ και άλλες διατάξεις» ουσιαστικά ενσωμάτωσε θεσμικά τη μετονομαζόμενη το 1991 σε Λέσχη Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, Λέσχη Ιερολοχιτών που είχε δημιουργηθεί το 1985 από τα «εθνικόφρονα» φασιστικά κατάλοιπα του Εμφυλίου. Το ιδεολογικό δηλητήριο και οι ακροδεξιοί πολεμοκάπηλοι στόχοι τους παρουσιάζονται μέσα από την ιδρυτική διακήρυξη της «Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ελληνικών Ειδικών Δυνάμεων» (15-17/3/1996) που κάνουν λόγο για: «καταπολέμηση του εφησυχασμού, της ενδοτικότητας και του ευδαιμονισμού» στοχοποιώντας «όσους παριστάνουν τα λευκά περιστέρια της ειρήνης, τους αστράτευτους, τους αντιρρησίες συνείδησης και καρεκλοκένταυρους».

Συγκεκριμένες Λέσχες έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα: «στους πολέμους της Γιουγκοσλαβίας έφεδροι φασίστες καταδρομείς είχαν πολεμήσει στο πλευρό Σέρβων παραστρατιωτικών και βαρύνονται με σωρεία αποκρουστικών εγκλημάτων».

Οι παραδοσιακοί αυτοί θύλακες Ακροδεξιάς και Μιλιταρισμού απέκτησαν νομική ισχύ, κατοχυρώνοντας τη διάθεση τους να αποτελέσουν έναν βίαιο κατασταλτικό-πολεμικό μηχανισμό στο πλευρό του κράτους, υπό τον έλεγχο των αρμόδιων υπουργείων, καμουφλάροντας τους πραγματικούς σκοπούς με την προβολή της «εθελοντικής τους προσφοράς». Παράπλευροι στρατιωτικοί μηχανισμοί, εν δυνάμει σύγχρονες Ομάδες Εφόδου. Οι Ευρωτρομονόμοι ορίζουν ως έκτακτες ανάγκες και τις μεγάλες κινητοποιήσεις, ενώ συνοριοφύλακες χρησιμοποιήθηκαν στην καταστολή εκπαιδευτικών κινημάτων. εναντίον εργατικών κινητοποιήσεων, νεολαιίστικων διαμαρτυριών, των μειονοτικών πληθυσμών και μεταναστών.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Ν.Κακλαμάνης, όχι μόνο υπέθαλψε τους γνωστούς φασιστικούς κύκλους, αλλά υποσχέθηκε να τους παραχωρήσει και κτήριο για να στεγάσουν τα γραφεία τους. Γίνεται πλέον σαφές ότι υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας ανάμεσα στο επίσημο κράτος, την τοπική αυτοδιοίκηση και τους ακραίους κύκλους, που όχι μόνο τους συντηρούν και υποστηρίζουν οικονομικά από τους βαρύς φόρους που επιβάλλουν στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και χρησιμοποιούν τα στρατιωτικά αυτά τμήματα εις βάρος των εργατικών κινητοποιήσεων. Άραγε οι καταγγελίες των εργαζομένων απεργών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που κάνουν λόγο για παρουσία εντεταλμένων φουσκωτών στους αποκλεισμούς των ΧΥΤΑ, που να παραπέμπουν;

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων (ΠΣΕΕΔ), υπέβαλε πρόταση νόμου στη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής για την συγκρότηση μιας εθελοντικής δύναμης ταχείας ανάπτυξης, αποτελούμενης αποκλειστικά από εφέδρους, για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών. Επίσης πρότεινε «την συγκρότηση μιας εθελοντικής δύναμης εθνοφυλακής, Εθελοντική Δύναμη Εθνοφυλακής Ταχείας Ανάπτυξης όπως θα ονομάζεται, που θα εδρεύει σε κάποιο στρατιωτικό χώρο της Αθήνας, της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης και θα μεταφέρεται δια ξηράς, θαλάσσης και αέρος προς ενίσχυση: α) οποιουδήποτε στρατιωτικού σχηματισμού ανά την επικράτεια για στρατιωτικές επιχειρήσεις ή την αντιμετώπιση κρίσεων και β) οπουδήποτε στην επικράτεια για παροχή βοήθειας σε καταστάσεις εκτάκτων αναγκών και φυσικών καταστροφών. Θα στελεχώνεται από εθελοντές έφεδρους αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και οπλίτες και των Τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίοι θα μετατίθενται από τις μονάδες επιστρατεύσεως στις οποίες ανήκουν και θα αποδίδονται στην εν λόγω δύναμη».

Στο Πολυνομοσχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις που ψήφισαν 162 βουλευτές ΝΔ-ΛΑΟΣ, προβλέπεται η χρηματοδότηση, οργάνωση, έλεγχος των Συνδέσμων Εφέδρων από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Ταυτόχρονα, μετασχηματίζουν την υπαρκτή τους Μιλιταριστική αντίληψη σε Αξία και Ιδανικό, που πρέπει να διαδοθεί. Η κυβέρνηση αρνείται το Συνδικαλιστικό Δικαίωμα σε οποιοδήποτε επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων και μέσω Αποστράτων και Ενώσεων Εφέδρων οικοδομεί μηχανισμούς χειραγώγησης, τιθάσευσης και ελέγχου στελεχών.

Οι σκοποί των Ενώσεων είναι αποκαλυπτικοί: • Η ενημέρωση των σε εφεδρεία αξιωματικών που απολύονται από τις τάξεις των Ε.Δ. επί των τεχνολογικών εξελίξεων που οφείλονται στην εισαγωγή νέων οπλικών συστημάτων και των σύγχρονων μεθόδων διοίκησης, ηγεσίας. • Η βελτίωση της ετοιμότητας των εφεδρικών δυνάμεων της Χώρας για την καλύτερη αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, καθώς επίσης και προβλημάτων που ανακύπτουν σε περίπτωση επιστράτευσης και πολεμικής κινητοποίησης. • Η ανάπτυξη ευρείας πολιτιστικής δραστηριότητας για την προώθηση του εφεδρικού πνεύματος. • Η καλλιέργεια της ψυχικής ενότητας μεταξύ των εκτός των τάξεων των Ε.Δ. Έφεδρων Αξιωματικών (μέλη του ΣΕΑΝ γίνονται και Έφεδροι Ανθυπασπιστές). Η επιδίωξη της πνευματικής και ηθικής ανύψωσης τους. Η διατήρηση της επαφής τους με τις Ε.Δ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου