Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010

ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΟΥ ΑΛ.ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


Επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Τέντε, με την οποία καταλογίζει σφάλματα και παραλείψεις κατά την ανάκριση αλλά και στα παραπεμπτικά βουλεύματα σε δίκη των δύο ειδικών φρουρών, που φέρονται ως υπεύθυνοι για το θάνατο του γιου της, απέστειλε μέσω του δικηγόρου της η μητέρα του Αλέξη Γρηγορόπουλου Βερτζίν Τσαλικιάν.
Η κ. Τσαλικιάν ζητάει να μην υπάρχει συνέχεια των σφαλμάτων και παραλείψεων στη δίκη στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας στις 20 Ιανουαρίου 2010.
Συγκεκριμένα, μεταξύ των άλλων αναφέρει στην επιστολή της:
«Υπό την ιδιότητα της πολιτικώς ενάγουσας στην υπόθεση της δολοφονίας του υιού μου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου θέτω υπό την κρίση σας τα ακόλουθα σφάλματα και παραλείψεις της μέχρι τούδε διαδικασίας, τα οποία χωρίς να θέλω να αποδώσω σε κανέναν πρόθεση συγκάλυψης, αντικειμενικά παρεμποδίζουν την ανακάλυψη της αλήθειας και την ορθή απονομή της δικαιοσύνης, δημιουργούν δε προϋποθέσεις προνομιακής μεταχείρισης των κατηγορουμένων. Ειδικότερα:
1. Τα παραπεμπτικά βουλεύματα χαρακτήρισαν εσφαλμένα τον δόλο του πρώτου κατηγορουμένου Επ. Κορκονέα ως ενδεχόμενο, καίτοι ήταν άμεσος δόλος πρώτου βαθμού, με αποτέλεσμα να δημιουργείται η εντύπωση ότι επιθυμούν να προϊδεάσουν το δικαστήριο.
2. Τόσο η ανάκριση όσο και τα βουλεύματα δεν ασχολήθηκαν με το ενδεχόμενο να έχει τελεστεί επιπροσθέτως και απόπειρα ανθρωποκτονίας τουλάχιστον κατά ενός ακόμη προσώπου του μαθητή Ν. Ρ., ο οποίος κατέθεσε ότι ο Επ. Κορκονέας «πυροβόλησε προς το μέρος του» (ας μην ξεχνάμε ότι ρίχτηκαν δύο πυροβολισμοί).
3. Ουδόλως αναζητήθηκε από τις αρμόδιες Αρχές η δεύτερη βολίδα που έριξε ο Επ. Κορκονέας.
4. Η δίκη μεταφέρθηκε στην Άμφισσα χωρίς μάλιστα να αναμένεται η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στο οποίο προσέφυγα με αίτηση ασφαλιστικών μέτρων. Η επιλογή της Άμφισσας δημιουργεί τεράστια ερωτηματικά, αφού:
5. Δεν κλητεύτηκαν από τον Εισαγγελέα ουσιώδεις μάρτυρες.
6. Δεν αναζητήθηκε ο υπηρεσιακός φάκελος των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν πειθαρχικές καταδίκες και να εκτιμηθεί η προσωπικότητα αυτών».
Ήδη η επιστολή διαβιβάστηκε από τον Τέντε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας.
Παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητά με 2η επιστολή της η μητέρα του Αλ. Γρηγορόπουλου
Με δεύτερη επιστολή της προς τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, χθες 12 Ιανουαρίου, την οποία κοινοποιεί στους υπουργούς κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Χ. Καστανίδη καθώς και υπόψη του Εισαγγελέα Εφετών Αθήνας, αυτού της Λαμίας αλλά και του Αρείου Πάγου, η κ. Τσαλικιάν αντιτάσσεται για ακόμη μία φορά στην απόφαση του Αρείου Πάγου να διεξαχθεί η δίκη του ειδικού φρουρού Επ. Κορκονέα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Άμφισσας και ζητάει την παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού.
Ακόμα, στην επιστολή της, μεταξύ των άλλων, ανέφερε ότι «επιτακτική ανάγκη και ελάχιστο χρέος στη μνήμη του νεκρού παιδιού μου με αναγκάζει να σας γράψω την παρούσα επιστολή, σε μια ύστατη προσπάθεια να διασφαλιστεί μια δίκαιη δίκη για τη δολοφονία του, αφού προηγούμενες αιτήσεις μου και παραστάσεις των δικηγόρων μου προσέκρουσαν, εντελώς αδικαιολόγητα κατά την άποψή μου, στον κυματοθραύστη κρατικών και Πολιτειακών Οργάνων».
Παράλληλα, αναφέρεται στις δυσκολίες διεξαγωγής της δίκης στην Άμφισσα υπογραμμίζοντας ότι χθες η μητέρα της εισήχθη στο Λαϊκό νοσοκομείο μετά από πτώση κάτι που δημιουργεί τεράστια προβλήματα για την μεταφορά της στην Άμφισσα που θα διεξαχθεί η δίκη. Η κ. Τσαλικιάν αναφέρει ότι της είναι αδιανόητο ότι η συντεταγμένη πολιτεία φέρεται ότι αδυνατεί να εγγυηθεί τη διεξαγωγή μιας εκ προοιμίου δίκαιης δίκης, επιλέγοντας τόπο διεξαγωγής της την Άμφισσα.
Στο τέλος της επιστολής η κ. Τσαλικιάν σημειώνει χειρόγραφα ότι επισυνάπτονται τέσσερις σελίδες με πολύ σοβαρά δημοσιεύματα, τα οποία αναφέρονται στο παραδικαστικό κύκλωμα


http://diktiospartakos.blogspot.com/2010/01/blog-post_6938.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου