Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Νίκη στα μπλόκα των αγροτών


Ανακοίνωση του ΝΑΡ για τις κινητοποιήσεις των αγροτών και κτηνοτρόφων:
.
Αγρότισσες, Αγρότες, Κτηνοτρόφοι,

Τρία χρόνια πέρασαν από τη νέα αναθεώρηση της Κοινής Αγροτική Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η αναθεώρηση αυτή προσάρμοσε τη γεωργία και την κτηνοτροφία ακόμη περισσότερο στους νόμους της αγοράς με το μανδύα των «εθνικών στόχων» στα πλαίσια του ευρωπαϊκού μονόδρομου, κρύβοντας τον βαθιά ταξικό χαρακτήρα της.

Η λογική της «ανταγωνιστικότητας», της «επιχειρηματικότητας», του «αγρότη επιχειρηματία», της «συνεργασίας με τον τραπεζικό τομέα», των «διεπαγγελματικών ενώσεων», των «επενδυτικών προγραμμάτων» και το σταμάτημα της κρατικοσυνεταιριστικής παρέμβασης, οδήγησε στην συγκέντρωση γης και παραγωγής, στη μείωση του αγροτικού πληθυσμού και στην κλοπή σε βάρος του εργαζόμενου- καταναλωτή, ενισχύοντας το αγροτοδιατροφικό κεφάλαιο, το κύκλωμα μεγαλεμπόρων- τυποποιητών και βιομηχάνων, όλων αυτών που ξεκοκάλισαν τις επιδοτήσεις όλα τα προηγούμενα χρόνια και σταθεροποίησαν την εξουσία τους σε τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Η πολιτική αυτή συναποφασίστηκε στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης απ’ όλες τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ με την πλήρη συναίνεση των ΠΑΣΕΓΕΣ-ΓΕΣΑΣΕ-ΣΥΔΑΣΕ, και όλων αυτών που δημιούργησαν και δημιουργούν αυταπάτες για την «κοινωνική Ευρώπη των λαών».
Στόχος όλων αυτών είναι η δημιουργία του αγρότη- επιχειρηματία καπιταλιστή, συνεταίρο της εκάστοτε εξουσίας, που με τη βοήθεια των καρτέλ, της συνεταιριστικής γραφειοκρατίας, αλλά και το ξεζούμισμα των εργατών γης, θα είναι ο κυρίαρχος στην περιφέρεια.


Αγρότισσες, Αγρότες, Κτηνοτρόφοι,
τα προβλήματα προέρχονται από το εκρηκτικό παρόν και μέλλον της παγκόσμιας καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης του αγροτικού τομέα και της βαθύτερης συνένωσής του με τη διατροφική βιομηχανία και την επιστήμη κάτω από τους νόμους του κέρδους και της αγοράς.
Η προοπτική της φτωχής αγροτιάς στο ξεκλήρισμα, στη χωματερή της ανεργίας και των εργαζομένων στην πλαστική και μεταλλαγμένη διατροφή σε ένα κατεστραμμένο περιβάλλον ενώνει βαθύτερα τα συμφέροντα των φτωχομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων με αυτά των εργαζομένων.
Το κοινό τους μέτωπο είναι η μόνη απάντηση στη δυσοσμία που αποπνέει η καπιταλιστική κρίση της εποχής μας. Ο αγώνας για μια ανώτερη, διεθνοποιημένη και ποιοτικά αλλαγμένη σοσιαλιστική παραγωγή μέσω της εργατικής εξουσίας αποτελεί προϋπόθεση για τη διαμόρφωση προγραμμάτων πάλης και αιτημάτων για να έχουμε μικρές νίκες στο σήμερα.
Με κινητοποιήσεις ανεξάρτητες από τη συνεταιριστική γραφειοκρατία αλλά και από κάθε λογής αγροτοπατέρες, που έχουν δώσει «εξετάσεις» στο σύστημα, συνεχίστε με αγώνες πραγματικούς και όχι συμβολικούς, δυναμώνοντας του πρωτοβάθμιους συλλόγους σας.
ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ –ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ Ε.Ε
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Αγρότισσες,αγρότες, κτηνοτρόφοι
Παραμερίστε τους μύθους περί «εθνικής οικονομίας» στην οποία ανήκουμε όλοι μαζί. Οι φτωχομεσαίοι αγροτοκτηνοτρόφοι είναι και αυτοί με την «εθνική οικονομία» των παραγωγών του πλούτου που θα συρρικνώνεται όσο η «εθνική οικονομία» του κεφαλαίου αυξάνει την κερδοφορία της και επεκτείνεται.
ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ. ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΟΜΕΣΑΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.

ΝΕΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΡΕΥΜΑ - Ν.Α.Ρ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου