Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΡΣΗΣ ΤΟΥ ΑΣΥΛΟΥ ΕΘΕΣΕ Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Πακέτο προτάσεων για την εκπαίδευση κατέθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας ότι η επένδυση στην Παιδεία είναι η σημαντικότερη επένδυση που μπορεί να κάνει ένας λαός και η υπ’ αριθμόν ένα προϋπόθεση για μια δίκαιη, υπεύθυνη, δημιουργική και ευημερούσα κοινωνία. Έθεσε θέμα αλλαγής του πανεπιστημιακού ασύλου και πρότεινε μέτρα για την ενίσχυση της οικογένειας.

Μιλώντας σε εκπαιδευτικούς, μέλη συλλόγων γονέων και μέλη σχολικών επιτροπών που πρόσκειται στην ΝΔ, η υποψήφια για την ηγεσία του κόμματος, πρότεινε τέσσερις βασικούς άξονες:

Την αλλαγή της φιλοσοφίας του εκπαιδευτικού συστήματος, το οποίο θα πρέπει να πάψει να λειτουργεί ως μηχανισμός εξετάσεων. Πρέπει να εγκαταλείψουμε τη λογική της «παπαγαλίας» και να αξιολογούμε την εμπέδωση της γνώσης.
Την προώθηση της διοικητικής και οικονομικής αυτοτέλειας των εκπαιδευτικών μονάδων.
Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών μονάδων και των διδασκόντων, σε κάθε βαθμίδα της εκπαίδευσης.
Τον εκσυγχρονισμό της διδακτέας ύλης, με έμφαση στα μαθηματικά, τη γλώσσα, την ιστορία, τις επιστήμες, τη λογοτεχνία και την κατανόηση κειμένου, με πρωταρχική έμφαση στην κριτική σκέψη.

Η κυρία Μπακογιάννη συνέδεσε το θέμα της παιδείας με αυτό της ασφάλειας, λέγοντας ότι “η παιδεία είναι αδιανόητη χωρίς ασφάλεια”. Υποστήριξε ότι ανανωρίζει και τιμά την ιστορική αξία του θεσμού του ασύλου και σημείωσε ότι “το πανεπιστημιακό άσυλο, είναι άσυλο δημοκρατίας και ελευθερίας. Όχι άσυλο βίας, όχι εφαλτήριο καταστροφής και τρομοκρατίας”.

Σύμφωνα με την Ντ. Μπακογιάννη “το άσυλο δεν κινδυνεύει από την αστυνομία, ούτε βεβαίως από την πυροσβεστική, που δεν μπορεί να παρέμβει σήμερα για να περιορίσει τις καταστροφές. Το άσυλο κινδυνεύει από όλους αυτούς που 'δήθεν' το υπερασπίζονται, αλλά καθημερινά το ευτελίζουν ως χώρο τέλεσης κάθε λογής αξιόποινων πράξεων. Από όλους αυτούς που καθημερινά το απονομιμοποιούν στη συνείδηση των πολιτών. Τα Πανεπιστήμιά μας δεν μπορούν να είναι χώροι βίας, όπου καθηγητές θα ξυλοκοπούνται και εκδηλώσεις θα ματαιώνονται όταν το θέμα τους δεν αρέσει σε ορισμένους”

http://prezatv.blogspot.com/2009/11/blog-post_9354.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου