Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΓΙΑ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΣΥΡΟΥ.


Τον φάκελο μιας ακόμα υπόθεσης κακοποίησης πίσω από τοίχους αστυνομικών τμημάτων και τις κλειστές πόρτες κρατητηρίων αναμένεται να έχει στο γραφείο του μέχρι το τέλος του μήνα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Το περιστατικό, που έγινε στη Σύρο, αφορά τέσσερις αλλοδαπούς που συνελήφθησαν στις 30 Σεπτεμβρίου για κλοπές από άντρες του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης. Η σύλληψη των τεσσάρων ανακούφισε την τοπική κοινωνία, καθώς φαίνεται ότι είχαν γίνει ο φόβος και τρόμος των κατοίκων της Σύρου, και πρόσθεσε ακόμα μια επιτυχία στο ενεργητικό των αστυνομικών αρχών των Κυκλάδων.

Ωστόσο, λίγες ημέρες αργότερα, η υπόθεση πήρε διαφορετική τροπή, καθώς στο απολογητικό υπόμνημα των συλληφθέντων προς τον ανακριτή στις 5 Οκτωβρίου ζήτησαν να εξετασθούν από ιατροδικαστή, ισχυριζόμενοι ότι βασανίστηκαν από τους αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της προανάκρισης. Η ιατροδικαστική εξέταση επιβεβαίωσε ότι όντως οι κρατούμενοι έφεραν χτυπήματα στην πλάτη και στους μηρούς, σε σημεία που δεν φαίνονται όταν οι κρατούμενοι είναι ντυμένοι (στην «αριστερή ωμοπλάτη, πίσω και έσω επιφάνεια αριστερού βραχίονα, πρόσθια και έξω επιφάνεια του αριστερού μηρού»), ενώ σοβαρή κρίθηκε η κατάσταση του ενός.

Η Εισαγγελία της Σύρου ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, καλώντας και τους 13 αστυνομικούς που είχαν βάρδια εκείνο το βράδυ σε κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους συλληφθέντες. Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τέσσερις υπέδειξαν έναν συγκεκριμένο αστυνομικό. Σε βάρος του, καθώς και σε βάρος δύο ακόμα αστυνομικών, σχηματίστηκε δικογραφία. Μετά την απολογία του αστυνομικού αναμένεται να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος του για «βασανιστήρια και άλλες προσβολές ανθρώπινης αξιοπρέπειας». Ερευνες αναμένεται να πραγματοποιήσει και η οικεία Αστυνομική Διεύθυνση. «Περιμένουμε τη δικαστική εξέλιξη, σε περίπτωση που αποδειχθεί η ενοχή του θα εξαντλήσουμε όλη την αυστηρότητά μας», επισημαίνει στην «Κ» ανώτατη αστυνομική πηγή


http://prezatv.blogspot.com/2009/11/blog-post_3226.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου