Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

Κάλεσμα της ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ


ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΤΗΡΙΟ ΓΚΙΝΗ ΣΤΙΣ 10/11/2009, ΣΤΙΣ 7:30 Μ.Μ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΟΔΟΣ ΟΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 1-2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

1 με 2 Δεκέμβρη θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 56 υπουργών εξωτερικών, η ετήσια διάσκεψη των κρατών μελών του ΟΑΣΕ. Στην Αθήνα υπάρχει έντονη κινητικότητα, ενώ υπήρξε και τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου και της υπ. εξωτερικών των ΗΠΑ Χ.Κλίντον, που θα συμμετάσχει στις διαδικασίες της Συνόδου. Υψηλές οι προσδοκίες του ελληνικού αστικού κόσμου για να αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας σε περιφερειακή ιμπεριαλιστική δύναμη και γεφυροποιό των ιμπεριαλιστικών διαφορών, ιδιαίτερα των όσων σχετίζονται με τον πόλεμο της ενέργειας μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας-Ε.Ε., αλλά και την συγκυρία εξέτασης του αιτήματος εισόδου της Τουρκίας στην Ε.Ε. σε συνδυασμό με την κινητικότητα επίλυσης του Κυπριακού και των ελληνοτουρκικών διαφορών.

Ενδιάμεσος σταθμός σ’ αυτήν την πορεία αποτέλεσε η λεγόμενη «Διαδικασία της Κέρκυρας»: άτυπη σύνοδος του οργανισμού αυτού που έγινε με πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Η πολιτική σημασία της συνάντησης που θα γίνει το Δεκέμβρη φωτίζεται επαρκώς αν δει κανείς το τι συζητήθηκε τον προηγούμενο Ιούνιο στην Κέρκυρα.

Η Ντ. Μπακογιάννη υπογράμμιζε: «Ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη είναι ο μεγαλύτερος διαπεριφερειακός διακυβερνητικός οργανισμός ασφάλειας στον κόσμο. Καλύπτει όλη τη γεωγραφική έκταση από το Βανκούβερ στο Βλαδιβοστόκ και περιλαμβάνει όλες τις χώρες της Ευρασίας και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά». Το πολιτικό διακύβευμα για την πρώην υπ. εξωτερικών είναι ότι «η κατάσταση ασφάλειας στην τεράστια γεωγραφική έκταση που καλύπτει ο ΟΑΣΕ είναι κρίσιμη για την παγκόσμια ασφάλεια και σταθερότητα».

«Συμφωνήσαμε να ανανεώσουμε τους μηχανισμούς που διαθέτουμε προκειμένου να αντιμετωπίσουμε παραδοσιακές και νέες προκλήσεις... τα παραδοσιακά θέματα ασφάλειας παραμένουν ανεπίλυτα, ενώ εμφανίζονται διαρκώς νέες προκλήσεις και απειλές».

Ενδεικτικές απειλές για τον ΟΑΣΕ είναι «η εμβαθυνόμενη οικονομική κρίση που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή, η ασφάλεια, η λαθρομετανάστευση, η παράνομη διακίνηση προσώπων, η τρομοκρατία. Δε χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αναγνωρίσουμε ότι η τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση πιθανότατα είναι η πλέον άμεση και σοβαρή απειλή στη διεθνή ασφάλεια που αντιμετωπίζουμε... Ο μόνος τρόπος που τα συμμετέχοντα κράτη του ΟΑΣΕ θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση, είναι να επιδείξουν αλληλεγγύη».

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ!
Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΙΛΗ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ

Εργαζόμενοι και νεολαία, αντιπολεμικά κινήματα και Αριστερά πρέπει ενωμένα να δώσουμε το αγωνιστικό παρόν ενάντια στους τρομοκράτες «του πολέμου κατά της τρομοκρατίας» που τρομοκρατούν τον κόσμο της εργασίας παγκόσμια. Αυτό σημαίνει και την ανάληψη πρωτοβουλίας για την οργάνωσης διαδηλώσεων ενάντια στη Σύνοδο της Αθήνας τον ερχόμενο Δεκέμβρη απαιτώντας τη διάλυση ΟΑΣΕ-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ-Ε.Ε.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου