Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2009

Σαουδαραβικά τζετ σφυροκοπούν στρατόπεδα ανταρτών της Υεμένης


Σαουδαραβικά τζετ σφυροκόπησαν στρατόπεδα των ανταρτών εντός της Υεμένης την Πέμπτη και χερσαίες δυνάμεις θα μπορούσαν να διασχίσουν τα σύνορα εναντίον τους έπειτα από το θάνατο ενός Σαουδάραβα συνοριοφύλακα, δήλωσε πληροφορημένη σαουδαραβική πηγή στο AFP.
Αεροσκάφη F-15 και Tornado βομβαρδίζουν τις θέσεις των ανταρτών Ζαϊντι κοντά στα σύνορα με την νότια επαρχία Τζιζάν από την Τετάρτη, δήλωσε η πηγή. «Χτυπήθηκαν σκληρά και αυτό συνεχίζεται», είπε στο AFP.
«Δεν πρόκειται για «hit and run», πρόκειται για παρατεταμένη δράση», που θα μπορούσε να συμπεριλάβει χερσαία εισβολή στην Υεμένη για να «καθαριστούν» τα στρατόπεδα των ανταρτών σε συντονισμό με τις αρχές της Υεμένης, είπε.
Η επίθεση εξαπολύθηκε έπειτα από την είσοδο μικρής ομάδας μαχητών Ζαϊντι στην σαουδαραβική επικράτεια την Τρίτη, στην βραχώδη περιοχή Τζέμπελ Αλ Ντουχάν, οι οποίοι κατέλαβαν δύο μικρά συνοριακά χωριά, πριν απωθηθούν από τους Σαουδάραβες στρατιώτες. «Πήραμε πίσω ένα μικρό κομμάτι επικράτειας και χτυπήσαμε τα στρατόπεδά τους γύρω από τη Σαάντα», στην βορειοδυτική Υεμένη, είπε η πηγή.
Η πηγή επίσης ανέφερε ότι ένας και πιθανώς άλλοι δύο Σαουδάραβες σκοτώθηκαν στις μάχες και ότι η Σαουδαραβική κυβέρνηση ήταν πιθανόν να εκδώσει επίσημη ανακοίνωση για την αναταραχή, αργά την Πέμπτη.
Νωρίτερα αξιωματούχοι των Ζαϊντι είπαν ότι τα Σαουδαραβικά αεροσκάφη «είχαν χρησιμοποιήσεις βόμβες φωσφόρου» επάνω τους, αλλά η κατηγορία δεν μπορούσε να εξακριβωθεί από ανεξάρτητη πηγή.
Η σαουδαραβική επίθεση έρχεται σχεδόν τρεις μήνες μετά που οι χερσαίες δυνάμεις της Υεμένης εξαπέλυσαν μια εκστρατεία στις 11 Αυγούστου εναντίον των ανταρτών, γνωστών επίσης ως Χουθις, εξωθώντας τους μέσα από το ορεινό τοπίο προς τα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία.
Εκατοντάδες άτομα έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις και δεκάδες χιλιάδες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, με αποτέλεσμα μια ανθρωπιστική κρίση που έχει περιπλακεί από τρομακτική έλλειψη τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών.

Είδηση μεταφρασμένη από το Al Manar 5/11/2009

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1101237

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου