Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΥΝΕΓΕΡΜΟΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ,ΥΠΟ ΤΟ ΦΟΒΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ.


Πιο εντατικα μέτρα ασφάλειας και επαγρύπνησης έχουν ληφθεί το τελευταίο διάστημα στο «Πεντάγωνο» και σε άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.
Αφορμή για την αυξημένη ετοιμότητα είναι εκτιμήσεις αρμόδιων υπηρεσιών του Στρατού με βάση συγκεκριμένα δεδομένα ότι οι στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν μπορεί να μην αποτελούν κι αυτές, όπως τα αστυνομικά τμήματα, πιθανό στόχο από ένοπλες ομάδες.

Στην εκτίμηση αυτή οι αρμόδιοι ασφαλείας του Γενικού Επιτελείου είχαν μάλιστα καταλήξει πριν από την τελευταία επίθεση με Καλάσνικοφ στο Αστυνομικό Τμήμα της Αγίας Παρασκευής. Είναι χαρακτηριστικό επ΄ αυτού ότι τα πρώτα πιο εντατικά μέτρα ασφάλειας και φρούρησης είχαν αρχίσει να εφαρμόζονται στις πιο ορατές σκοπιές του «Πενταγώνου» πριν από τις 20 Οκτωβρίου.

Στα αυξημένα μέτρα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση σε κάποιες πύλες ή φυλάκια πρόσθετων σκοπών αλλά και σάκων με άμμο για προφύλαξη των στρατιωτών. Επίσης, για την κεντρική πύλη του «Πενταγώνου» έχουν παραγγελθεί και τοποθετούνται σιδερένιες σκοπιές με αλεξίσφαιρα τζάμια- το ίδιο σχεδιάζεται και για άλλα σημεία. Πέραν των πρακτικών μέτρων, έχουν δοθεί εντολές στους υπευθύνους ασφάλειας των μονάδων να ευαισθητοποιήσουν τους στρατιώτες- σκοπούς και τους υπαξιωματικούς των περιπόλων «για αυστηρή τήρηση των κανονισμών και των πάγιων διαταγών». Επίσης, σύμφωνα με αξιωματικούς, τους έχει επισημανθεί να αναφέρουν αρμοδίως «κάθε περίεργη κίνηση».

http://prezatv.blogspot.com/2009/11/blog-post_934.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου