Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

Κόβουν την εβδομάδα προσαρμογής για τους μεταταχθέντες φαντάρους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Στα λόγια μόνο η εβδομάδα προσαρμογής για εκατοντάδες φαντάρους που πήραν τη μετάθεση τους στις μονάδες. Πολλές είναι οι περιπτώσεις όπου με την άφιξη τους οι στρατιώτες αναλαμβάνουν άμεσα καθήκοντα υπηρεσιών, αντίθετα με την οδηγία που προβλέπει μία εβδομάδα προσαρμογής στην καινούργια μονάδα, που υποτίθεται ότι θα γνώριζαν τις συνήθειες του στρατοπέδου και των ατόμων που το απαρτίζουν. Στο Βόλο για παράδειγμα, οι νέοι φαντάροι δεν φυλάνε μόνο σκοπιές, αλλά περνούν και για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα προχωρημένη εκπαίδευση νεοσυλλέκτων.

Οι περισσότεροι στρατιώτες έμειναν έκπληκτοι όταν έμαθαν ότι με την άφιξη τους στη μονάδα, όχι μόνο δεν θα περνούσαν την εβδομάδα προσαρμογής όπως προβλέπεται καταστατικά, αλλά θα πήγαιναν και σε άσκηση εκπαίδευσης μιας εβδομάδας στο βουνό, τα γνωστά "σκοινάκια". Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν για παράδειγμα στα Γιαννιτσά, στην Έδεσσα, στις Σέρρες, στην Αλεξανδρούπολη και στην Ξάνθη.

Η αυξανόμενη εντατικοποίηση των ασκήσεων -για παράδειγμα η οδηγία που υποχρεώνει τους φαντάρους να παραμείνουν στο πεδίο βολής μέχρι να έχουν 80% επιτυχία- παράλληλα με τη μη διευκόλυνση του στρατιώτη να προσαρμοστεί στο νέο χώρο, τη στιγμή που έχει ήδη αλλάξει περιβάλλον, δημιουργεί μία αίσθηση απέχθειας και αντίδρασης στον τρόπο λειτουργίας της εκάστοτε μονάδας.

Οι νεοσύλλεκτοι στρατιώτες δεν μπορούν να πληρώνουν την ελλιπή στελέχωση των μονάδων και τον παράλογο τρόπο λειτουργίας των. Αυτό έχει σαν συνέπεια ο στρατιώτης να φορτίζεται ακόμη περισσότερο ψυχολογικά με άμεσες συνέπειες στη σωματική και ψυχική υγεία του.

Σε αυτό συμβάλλουν και κάποια στελέχη που αντί να φροντίζουν τη διευκόλυνση της ζωής του φαντάρου, την κάνουν ακόμα πιο φορτική, μέσα σε ένα πλαίσιο που επιτρέπεται αυτό "από τα πάνω".

AΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Η ΒΔΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Οι δικαιολογίες που κάνουν λόγο για υποχρεώσεις της μονάδας (π.χ. ασκήσεις κλπ) απλώς συγκαλύπτουν τον κακό προγραμματισμό, την αδιαφορία των διοικητών. Ξέρουν πολύ καλά πότε γίνονται οι μεταθέσεις των φαντάρων και μπορούν αν θέλουν να σχεδιάσουν διαφορετικά το πρόγραμμα των μονάδων.

Εξάλλου, τα κενά στην επάνδρωση των μονάδων δε τα δημιούργησαν οι φαντάροι, αλλά οι πελατειακές σχέσεις που γέμισαν την Ελλάδα στρατόπεδα και οι πολλαπλάσιοι ανώτεροι και ανώτατοι αξιωματικοί που απαιτεί το μέγεθος του Στρατού.

Οι συνεχείς καταγγελίες που φτάνουν στην Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αποδεικνύουν ότι τίποτε δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο για τους φαντάρους, παρά τα εύκολα, μεγάλα λόγια του νέου υπουργού Αμύνης Ευ.Βενιζέλου.

Για μια ακόμη φορά οι διαταγές και τα δικαιώματα των φαντάρων θυσιάζονται στο βωμό του ΑΞΙΟΜΑΧΟΥ και της ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ, σε ένα στρατό που ολοένα εμπλέκεται σε αποστολές εκτός συνόρων και με το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ.

Εμείς καλούμε τους φαντάρους και τις οικογένειες τους να αντισταθούν. Οι φαντάροι έχουν κάθε δικαίωμα να βγουν Παραπονούμενοι και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους.

Η κατάσταση στις μονάδες γίνεται καθημερινά χειρότερη.

Απαιτούνται άμεσα λύσεις που ούτε ο αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Φράγκου Φραγκούλης, αλλά ούτε και ο υπουργός Ευ.Βενιζέλος δείχνουν ότι έχουν την τόλμη να δώσουν.
Η διεκδίκηση του δικαιώματος στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ φαντάζει ως η μόνη Λύση.


http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/11/680.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου