Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2009

ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ Η ΣΤΕΓΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΟΖΑΝΗΣ


Ημερομηνία λήξης έχει η προσφορά στέγης και τροφής στα παιδιά της Στέγης Ανηλίκων Κοζάνης, η οποία αναστέλλει τη λειτουργία της λόγω μη ανανέωσης της οκτάμηνης σύμβασης των επτά εργαζομένων.
Σε μια προσπάθεια να επιλύσει το πρόβλημα η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Κοζάνης προχώρησε σε αναζήτηση ανάδοχων οικογενειών.

Τα οκτώ ανήλικα παιδιά, ηλικίας 13 έως 18 ετών, τα οποία για διάφορους λόγους στερούνται το οικογενειακό τους περιβάλλον, γίνονται θύματα του ανάλγητου κράτους, το οποίο στις προεκλογικές περιόδους σταματά να λειτουργεί. Το διοικητικό συμβούλιο της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κοζάνης, μετά τις κοπιαστικές πλην όμως άκαρπες προσπάθειες να βρει λύση στο πρόβλημα, αποφάσισε σε συνεδρίασή του στις 30 Οκτωβρίου την αναστολή της λειτουργίας της Στέγης Ανηλίκων από τις 6 Νοεμβρίου. Η απόφαση αναστολής της λειτουργίας πάρθηκε “με ειλικρινή αισθήματα θλίψης και πόνου”, τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Η αντιπρόεδρος του ιδρύματος Ζωή Ταγάρα δήλωσε ότι “η λειτουργία αναστέλλεται, επειδή δεν πραγματοποιήθηκε η πρόσληψη προσωπικού, έστω και εποχικού, εξαιτίας της μη έγκαιρης έκδοσης της πράξης του υπουργικού συμβουλίου, λόγω των εκλογών της 4ης Οκτωβρίου 2009, για την κατ’ εξαίρεση πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας οκτάμηνης διάρκειας”.

Η Στέγη Ανηλίκων Κοζάνης ιδρύθηκε το 2000 και λειτουργεί με ευθύνη του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σύμφωνα με τη Ζωή Ταγάρα, “το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε εγκαίρως την έγκριση των προσλήψεων από τα συναρμόδια υπουργεία, αλλά λόγω της προεκλογικής περιόδου ουδέποτε εγκρίθηκαν οι προσλήψεις, με αποτέλεσμα να βρεθούμε μπροστά σε ένα οδυνηρό αδιέξοδο”!!!

http://prezatv.blogspot.com/2009/11/8.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου