Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2009

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 4/11/2009, ΣΤΙΣ 6:00 Μ.Μ. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Στην Αθήνα, την πόλη που μετρά ακόμη έναν μετανάστη νεκρό από τα βασανιστήρια που υπέστη πριν από λίγες ημέρες στο αστυνομικό τμήμα της Νίκαιας, κυβερνητικοί εκπρόσωποι από όλες τις χώρες του Ο.Η.Ε., θα διασκεφτούν στις αρχές του Νοέμβρη, υπό την αιγίδα του γ.γ., στο «Παγκόσμιο Φόρουμ για τη Μετανάστευση και την Ανάπτυξη». Η φιλολογία κυβέρνησης και ΜΜΕ παρουσιάζει τη συγκεκριμένη συνάντηση ως δήθεν προσπάθεια ανθρωπιστικής επίλυσης των προβλημάτων της μετανάστευσης. Όπως όμως μας πληροφορεί το επίσημο σάιτ του Παγκόσμιου Φόρουμ, «περισσότερα από 140 κράτη συζήτησαν τις διεθνείς επιπτώσεις του μεταναστευτικού φαινομένου και την αμοιβαία επωφελή σχέση μεταξύ μετανάστευσης και ανάπτυξης … καθώς προκύπτουν περισσότερες αποδείξεις που ενισχύουν τη θέση ότι η μετανάστευση αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ανάπτυξη τόσο των χωρών καταγωγής όσο και των χωρών προορισμού». Έτσι, οι κυβερνήσεις των χωρών συγκρότησαν το Παγκόσμιο φόρουμ με σκοπό «να μεγιστοποιήσουν τα αμοιβαία οφέλη μέσω σύγχρονων πολιτικών και πρακτικών» μια που «σε διεθνές επίπεδο, παρατηρείται η τάση πρόταξης της μετανάστευσης ως παραμέτρου των αναπτυξιακών στρατηγικών σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο με σκοπό την επίτευξη των διεθνώς αναγνωρισμένων αναπτυξιακών στόχων (μεταξύ άλλων, και των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας του ΟΗΕ)»…Γκρεμίζοντας κάθε αυταπάτη και πολιτική αφέλεια, οι κυβερνήσεις του Ο.Η.Ε. αποκαλύπτουν τις προθέσεις τους, για την ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των μεταναστών και όχι βέβαια για την καταπολέμηση των αιτιών της μετανάστευσης.

Στην Αθήνα θα συναντηθούν, για παράδειγμα, οι κατοχικές κυβερνήσεις του Ιράκ και του Αφγανιστάν, με την Αμερικανική και τις Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις που διεξάγουν τον περίφημο «πόλεμο κατά της τρομοκρατίας» σκοτώνοντας χιλιάδες αμάχους, καταστρέφοντας πόλεις και χωριά, δημιουργώντας τεράστια κύματα προσφύγων. Επίσης, οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τη δικτατορική κυβέρνηση της Σιέρα Λεόνε όπου ο Ευρωστρατός περιφρουρεί την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων της χώρας μαζί και την υποδούλωση ολόκληρων χωριών και επαρχιών στις ευρωπαϊκές εταιρίες εξόρυξης διαμαντιών και χρυσού. Ομοίως της Σομαλίας όπου η συνεχιζόμενη ταφή των τοξικών αποβλήτων των ευρωπαϊκών εταιριών στις αφρικανικές ακτές ματαιώνει κάθε προσπάθεια αλιείας, ενώ στο βάθος του ωκεανού, ελληνικά πλοία βιομηχανικής αλιείας σαρώνουν το βυθό, εξαφανίζοντας κάθε δυνατότητα μελλοντικής αναπαραγωγής, κ.ά. πολλά.

Σε αυτούς αλλά και σε άλλους τόπους της Αφρικής, της Ασίας, αλλά και των κοντινών μας Βαλκανίων, πρώτος ο Ο.Η.Ε. παρενέβη «ειρηνευτικά», στρατιωτικά δηλαδή, σκοτώνοντας χιλιάδες, βομβαρδίζοντας ολόκληρες περιοχές, εξαφανίζοντας κάθε αντίδραση, προκειμένου να εξασφαλίσει τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων, αλλά και των φυσικών πόρων για λογαριασμό των Η.Π.Α. ή της Ε.Ε., και να δημιουργήσει ευνοϊκούς όρους εισδοχής των ευρωπαϊκών ή αμερικανικών εταιριών εκμετάλλευσης. Και όλοι αυτοί που δημιουργούν τα καραβάνια των προσφύγων και των μεταναστών, μιλούν στο Παγκόσμιο Φόρουμ για μετανάστευση «από επιλογή» και όχι από ανάγκη (!) ενώ δεσμεύονται να προωθήσουν την «πειθαρχημένη» μετανάστευση! Ταυτόχρονα, οι αντιδραστικές κυβερνήσεις των χωρών προέλευσης, δεσμεύονται για «κυκλική» μετανάστευση…

Το πλαίσιο του Παγκόσμιου Φόρουμ, αποκαλύπτει ότι στόχος του Ο.Η.Ε., της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, δεν είναι η εξαφάνιση του μεταναστευτικού φαινομένου, αλλά η ακόμη μεγαλύτερη εκμετάλλευση των μεταναστών. Όταν ο Ο.Η.Ε. μιλά για «πειθαρχημένη μετανάστευση για την ανάπτυξη και την εκπλήρωση των οικονομικών στόχων της χιλιετίας», αποκαλύπτει τις προθέσεις τους για επίσημο δουλεμπόριο στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Στην Ελλάδα π.χ., κατά το διαφαινόμενο σχέδιο, από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης ο κάθε λογής εργολάβος και εταιρία θα επιλέγει το φτηνό εργατικό δυναμικό το οποίο «πειθαρχημένα» θα βγαίνει από το στρατόπεδο για να πάει στο εργοτάξιο και θα επιστρέφει. Έτσι, ο μετανάστης θα αναλάβει οικονομικά την επιβίωσή του, μειώνοντας και το κόστος συντήρησης των στρατοπέδων, για το Ελληνικό κράτος.

Εξάλλου τους μετανάστες είχε και έχει ανάγκη το ευρωπαϊκό και ελληνικό κεφάλαιο: αυτoί έχτισαν τη μεταπολεμική Ευρώπη, αυτοί έχτισαν τα ολυμπιακά και τα μεγάλα έργα, ίδρωσαν και σκοτώθηκαν για την «Ισχυρή Ελλάδα». Χιλιάδες απ’ αυτούς στηρίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία πληρώνοντας οι ίδιοι τις εισφορές (που κλέβουν οι εργοδότες). Χιλιάδες απ’ αυτούς φροντίζουν παιδιά και ηλικιωμένους για να μπορούν οι Έλληνες εργαζόμενοι να δουλεύουν δέκα ώρες καθημερινά για την ευημερία των εταιριών και της «ανάπτυξής τους». Χιλιάδες απ’ αυτούς αποτέλεσαν αντικείμενα δουλεμπορίου των εταιριών «trafficing» των οποίων τα κέρδη προσαυξάνουν – κατά την κυβέρνηση της ΝΔ– κατά 25% το ΑΕΠ! Ιδιαίτερα στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, το κεφάλαιο και το κράτος του, χρησιμοποιούν επιπλέον τους μετανάστες ως πολιορκητικό κριό για τα εργατικά δικαιώματα του συνόλου των εργαζομένων. Οι φασιστικές κορώνες του ΛΑΟΣ και οι επιθέσεις της Χρυσής Αυγής που συνεπικουρούνται από την αστυνομία, στοχεύουν στη διάσπαση της εργατικής τάξης σε Έλληνες και ξένους, σε έναν εργατικό εμφύλιο που διευκολύνει τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις σε όλα τα επίπεδα της ζωής του συνόλου των εργαζομένων, Ελλήνων και μεταναστών.

Δεν είναι λοιπόν παράξενο που αυτή η διεθνής συμμορία συναντιέται στην Ελλάδα, στην πόλη που πρόσφυγες πεθαίνουν από βασανιστήρια στα αστυνομικά τμήματα, ή από «ατυχήματα» στις ατέλειωτες ουρές της Π. Ράλλη όπου περιμένουν να υποβάλουν αίτηση για το πολυπόθητο άσυλο.. Στην ισχυρή Ελλάδα που συμμετέχοντας στα εγκλήματα του Νάτο και τον Ευρωστρατού διατηρεί στρατεύματα σε 15 χώρες του πλανήτη, αλλά «υποδέχεται» τους πρόσφυγες που και η ίδια δημιουργεί, φυλακίζοντάς τους σε άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης, όπου ακόμη και μικρά παιδιά αναγκάζονται να κάνουν απεργία πείνας διεκδικώντας απλώς καθαρό νερό και τροφή… Αυτή άλλωστε είναι η υποχρέωση που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση του Πασοκ υπογράφοντας τη Συνθήκη του Δουβλίνου της Ε.Ε. και υλοποίησε η κυβέρνηση της Ν.Δ. Η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική για τους μετανάστες, φάνηκε ανάγλυφα στις πανομοιότυπες επιθέσεις της Ελληνικής και της Γαλλικής αστυνομίας στους μεταναστευτικούς καταυλισμούς των λιμανιών της Πάτρας και του Καλαί αντιστοίχως.

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ «ΔΙΕΘΝΗ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ», ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΕΝΩΜΕΝΟΙ.

Απέναντι στην ολοκληρωτική επίθεση και την «ανάπλαση» των ίδιων των ζωών μας», από κράτος, ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΜΜΕ-Κεφάλαιο-Ε.Ε., πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά και άμεσα

ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ.
• Όχι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών. Πλήρη κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα στους μετανάστες. Ενιαία εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Κοινή πάλη των εργαζομένων
• Ανοιχτά σύνορα και Ελεύθερη μετακίνηση από και προς οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.
• Κατάργηση όλων των αντιμεταναστευτικών συμβάσεων (Σένγκεν – Δουβλίνο – οδηγία της ντροπής κλπ)
• Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ. Να επιστρέψουν όλα τα ελληνικά στρατεύματα που βρίσκονται εκτός συνόρων. Καμιά ανάληψη αστυνομικού ρόλου από το Στρατό (παράνομη μετανάστευση, φύλαξη συνόρων) Πάλη ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και την καπιταλιστική διεθνοποίηση που σήμερα είναι βασικές αιτίες για την κοινωνική και περιβαλλοντική καταστροφή σε ευρύτερες περιοχές με αποτέλεσμα να υπάρχουν αλλεπάλληλα κύματα προσφύγων.


http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/11/blog-post_5607.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου