Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2009

ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ STAGE ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία προς το κτίριο, όπου στεγάζονται τα υφυπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησαν συμβασιούχοι έργου και σε προγράμματα «σταζ», μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης.
«Είναι 2.500 συμβασιούχοι έργου και σε «σταζ» στους ΟΤΑ του νομού, που οι μεν σταματούν άμεσα και οι δε με τη λήξη των συμβάσεών τους. Τα αιτήματα είναι μόνιμη δουλειά, ίση αμοιβή και ίση εργασία» δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου, Σωτήρης Παπανικολάου. Ο σύλλογος πραγματοποιεί σήμερα στάση εργασίας από τις 11.00 πμ ως τη λήξη της βάρδιας.

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα και ο σύλλογος εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης.
Σε 48ωρη αποχή από τα καθήκοντά τους προχώρησαν και οι συμβασιούχοι έργου και σε «σταζ» της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο της νομαρχίας.
Να ληφθεί "μέριμνα από την κυβέρνηση για την αποκατάστασή τους" και "να δοθεί ποσοστό μοριοδότησης και στα σταζ" ζήτησε ο νομάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης, που παραβρέθηκε στην κινητοποίηση, επισημαίνοντας ότι παρότι δεν διαφωνεί με το σκεπτικό της κυβέρνησης, οι διαδικασίες μέσω ΑΣΕΠ είναι χρονοβόρες και ότι πρέπει να συντομευθούν και ότι τα προβλήματα της διοίκησης θα αυξηθούν με την αποχώρησή τους.
Οι συμβασιούχοι της νομαρχίας έκλεισαν συμβολικά για λίγα λεπτά την οδό Β. Όλγας και προγραμματίζουν για αύριο το πρωί παρέμβαση έξω από τις υπηρεσίες της νομαρχίας και διανομή έντυπου υλικού για την ενημέρωση του κοινού.

http://prezatv.blogspot.com/2009/11/stage_5688.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου