Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2009

Ανάσα για το κεφάλαιο η επικράτηση του ΠΑΣΟΚ: Με 51 προτάσεις για την κρίση οι βιομήχανοι στον Παπανδρέου

Πενήντα και μία προτάσεις για την έξοδο των επιχειρήσεων από την κρίση, κατέθεσε στον επερχόμενο πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Συνδέσμος Βιομηχανιών Β.Ελλάδος (ΣΒΒΕ), ώστε να τις συμπεριλάβει στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Το «πακέτο των 51 προτάσεων» αφορά στην έξοδο των επιχειρήσεων από την κρίση, την ενίσχυση της μεταποίησης, την περιφερειακή ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Επιπλέον ζητά αποφασιστικότητα στη λήψη μέτρων και αποφάσεων, θεσμοθέτηση μετρήσιμων στόχων ανάπτυξης και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα και διεκδικούν την επαναφορά της μεταποίησης στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής.


Συγκεκριμένα για την κρίση, ο ΣΒΒΕ προτείνει τη δημιουργία ειδικού προγράμματος για τη στήριξη της μεταποίησης, "πάγωμα" και κεφαλαιοποίηση τόκων δανείων τουλάχιστον για δύο εξάμηνα, θεσμοθέτηση προγράμματος τύπου ΤΕΜΠΜΕ, αποκλειστικά για μεταποιητικές επιχειρήσεις και ανεξαρτήτως μεγέθους αυτών, κατάργηση της εισφοράς 0,6% στα δάνεια και του ΕΤΑΚ για τις εταιρίες και παροχή ενισχύσεων και κινήτρων για τη διατήρηση υφιστάμενων θέσεων εργασίας.

Επίσης εισηγείται να θεσμοθετηθεί διαδικασία, βάσει της οποίας θα συμψηφίζονται οι οφειλές των επιχειρήσεων προς το δημόσιο με εκείνες του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις και ζητά τη μετεξέλιξη της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, που υπάγεται στο Υπουργείο Ανάπτυξης, σε φορέα σχεδιασμού, παραγωγής και άσκησης βιομηχανικής πολιτικής.

Πηγή: http://www.tvxs.gr/v22609

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου