Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Σε δίκες οι αγωνιστές της Λευκίμμης


Στις 12 Νοεμβρίου θα γίνει , με βαριές κατηγορίες, η Δίκη Αγωνιστών της Λευκιμμης ενάντια στην δημιουργία ΧΥΤΑ.

Ανάμεσα στους τέσσερις κατηγορούμενους είναι ο Βασίλης Καραβαζάκης υποψήφιος βουλευτής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ψηφοδέλτιο της Κέρκυρας και στέλεχος του ΕΚΚΕ.
Η συγκεκριμένη δίκη φαίνεται σαν να είναι μια προσπάθεια του κράτους και των δυνάμεων καταστολής για να εκδικηθούν τον αγωνιζόμενο λαό της Λευκίμμης που κατάφερε να εμποδίσει μέχρι σήμερα την οικολογική καταστροφή του τόπου του.

Παρά την ολοκλήρωση του έργου της δημιουργίας του ΧΥΤΑ δεν έχει γίνει κατορθωτό μέχρι σήμερα να λειτουργήσει . Η Νομαρχία Κέρκυρας δεν έχει δώσει άδεια λειτουργίας εξαιτίας της μη τήρησης των περιβαλλοντικών όρων λειτουργίας ενώ σε λίγους μήνες, που θα γίνουν ακόμα αυστηρότεροι οι περιβαλλοντικοί όροι και οι προϋποθέσεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα είναι παντελώς αδύνατον να δοθεί άδεια λειτουργίας.

Δικαιώνεται έτσι ο αγώνας των Λευκιμμαίων που εδώ και χρόνια αγωνίζονται με κάθε τρόπο για την εφαρμογή ενός προγράμματος ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων.

Οι φορείς της Κέρκυρας εκδίδουν ανακοινώσεις συμπαράστασης στους διωκόμενους αγωνιστές και ετοιμάζουν εκδηλώσεις συμπαράστασης

http://xyta-lefkimis.blogspot.com/2009/10/blog-post_26.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου