Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την ΓΣΕΕ


Δεν χωρά πλέον αμφιβολία πως η ΓΣΕΕ αποτελεί μηχανισμό ενσωμάτωσης των εργαζομένων στα σχέδια της πολιτικής του κεφαλαίου, που τώρα βρίσκει το καλύτερο εκφραστή της στο ΠΑΣΟΚ. Το δεξί χέρι της κυβέρνησης, για την επιβολή του νέου γύρου αντεργατική πολιτικής, προσφέρθηκε να παίξει αυτόκλητα η συνδικαλιστική γραφειοκρατία. Ο Παναγόπουλος έσπευσε να δηλώσει στην συνάντηση που είχε με τον Λοβέρδο, νέο υπουργό εργασίας, πως "στον κοινωνικο διάλογο για την αναμόρφωση των εργασιακών σχέσεων η ΓΣΕΕ προσέρχεται χωρίς προαπαιτούμενα" ενώ πρόσθεσε "πως η ΓΣΕΕ θα είναι δίπλα στην κυβέρνηση".

Αναβαθμισμένη πρέπει να είναι η στάση της αριστεράς στο νέο αντιδραστικό ρόλο που θα παίξει η ΓΣΕΕ το επόμενο διάστημα ως μηχανισμός ενσωμάτωσης των εργαζομένων και ακύρωσης οποιασδήποτε αγωνιστικής αντιπαράθεσης με την αντεργατική πολιτική.

Αναβαθισμένα και τα καθήκοντα για το εργατικό κίνημα και ιδιαίτερα για την αντικαπιταλιστική του πτέρυγα, καθώς δεν μπορεί να παίζει το ρόλο του χειροκροτητή κάτω από τα μπαλκόνια της ΓΣΕΕ και του Παναγόπουλου, δεν μπορεί να μπαίνει κάτω από την ομπρέλα της εθνικής ανταγωνιστικότητας, της επιχειρηματικότητας, της καπιταλιστικής ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει πλήρως η ΓΣΕΕ.

nkapatras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου