Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Απόφαση Συλλόγου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνών κατά της ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ


ΟΧΙ ΣΤΗ ΝΕΚΡΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΕΕ

Στα «κρυφά» και χωρίς να έχει μπει καν το θέμα σε κάποια γενική συνέλευση συλλόγου φοιτητών, οι καθεστωτικές παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ ,του ΚΚΕ και του Συνασπισμού, μαζεύονται και αποφασίζουν να κινήσουν της διαδικασίες για την ανασυγκρότηση της ΕΦΕΕ, της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Ελλάδος.

Έχουμε να κάνουμε με ένα όργανο στο οποίο δεκαπέντε μεγαλοπαραταξιακοί παράγοντες θα είναι «εξουσιοδοτημένοι» να μιλούν και να πράττουν στο όνομα της φοιτητικής κοινότητας. Ένα όργανο που αφήνει ξεκρέμαστες και στο περιθώριο τις γενικές συνελεύσεις των φοιτητών, τη μόνη άμεση διαδικασία όπου κάθε φοιτητής μπορεί να έχει μερίδιο του πολιτικού λόγου και να συμμετέχει στην οργάνωση του φοιτητικού κινήματος.

Η οργάνωση όμως για την οποία μιλάνε είναι ουσιαστικά μια διευκόλυνση της εκάστοτε κυβέρνησης να διαπραγματεύεται στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με τους λίγους μιλημένους «εκλεκτούς» και όχι με τις μάζες των φοιτητών που είναι δύσκολο να τις ελέγξεις.

Δεν χρειαζόμαστε την ΕΦΕΕ, ούτε τη «σοφή» καθοδήγηση των μεγαλοπαρατάξεων από τα πάνω.Οι κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων έδειξαν ότι ο συντονισμός του κινήματος μπορεί να γίνει μέσα από συντονιστικά και γενικές συνελεύσεις απέναντι στην υπονομευτική στάση που μπορεί να παίζει η ΕΦΕΕ, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν και γι'αυτό κυρίως απαξιώθηκε και διαλύθηκε.

Η πραγματική ανασύνταξη του φοιτητικού γίνεται στις συνελεύσεις και στους δρόμους και όχι στις κλειστές ολιγομελείς διαδικασίες.

Συνεπώς αποφασίζουμε το σπάσιμο όλων των διαδικασιών ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ από την αρχή τους την Παρασκευή 16/10 με την σύσταση της γραμματείας.

15/9/2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου