Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ «ΠΑΙΖΕΙ» ΠΟΛΕΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΧΘΡΟΥΣ ΚΑΙ «ΦΙΛΟΥΣ»….

Θυμόσαστε εκείνα τα σιδερένια τέρατα, τις θωρακισμένες μπουλντόζες Ισραηλινού Στρατού που ισοπεδώνουν τα πάντα στο διάβα τους; Νομίζουμε ότι αποτελούν την καλύτερη σύγκριση για τον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας Ευ. Βενιζέλο και την πολιτική που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ. Δε πρόκειται απλώς για συνέχεια της πολιτικής της ΝΔ, αλλά και για ένα αντιδραστικό και πολεμοκάπηλο εκσυγχρονισμό, που παράλληλα αναλαμβάνει να αναβαθμίσει το τσαλακωμένο «γόητρο» του Ελληνικού Στρατού.

Τόσο στην τελετή παραλαβής, όσο και τις προγραμματικές δηλώσεις του ο Ευ.Βενιζέλος «ψάρωσε» τους στρατιωτικούς συντάκτες ορίζοντας ως αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων «την υπεράσπιση της ακεραιότητας, της ανεξαρτησίας, αλλά και της αξιοπρέπειας της χώρας».

Η αίγλη του συνταγματολόγου και η ολόπλευρη στήριξη των συγκροτημάτων των ΜΜΕ δε μπόρεσαν να κρύψουν ότι ο νεολογισμός «περί αξιοπρέπειας της χώρας» έκρυβε την αναφορά για πρώτη φορά στα χρονικά της Μεταπολίτευσης υπουργού Εθνικής Άμυνας στην αποστολή του Στρατού εναντίον του Εσωτερικού Εχθρού –Λαού. Ο Ευ.Βενιζέλος κατευθείαν σηκώνει τον πήχη του κρατικού αυταρχισμού, απαραίτητου για την σημερινή τρομοκράτηση και αυριανή καταστολή των εξεγέρσεων. Βρίσκεται στην ίδια γραμμή με τις αποφάσεις του ΝΑΤΟ-ΟΑΣΕ που κάνουν λόγο για στρατιωτική συνδρομή στις κυβερνήσεις χωρών που απειλούνται με κατάρρευση λόγω οικονομικής κρίσης. Δηλώνει έτοιμος να κάνει χρήση όλου του προηγούμενου νομοθετικού έργου, όπως του νόμου για τους Επαγγελματίες Οπλίτες που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΝ και αναφέρει «Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης είναι κάθε αιφνίδια κατάσταση, που προκαλείται από φυσικά και άλλα γεγονότα, πολεμικά και μη και έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ή την απειλή δημιουργίας εκτεταμένων απωλειών, ζημιών και καταστροφών σε έμψυχο ή άψυχο δυναμικό της χώρας ή την παρακώλυση και διατάραξη της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της χώρας».

Στην επόμενη επομένως εξέγερση «που θα πλήξει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, θα αμαυρώσει την Ελλάδα, θα αποτελέσει πλήγμα για τον τουρισμό και το εμπόριο», επαναλαμβανόμενες ατάκες των πολιτευτών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και μεγαλοδημοσιογράφων, ο Στρατός είναι έτοιμος και εκπαιδευμένος να εφαρμόσει το «Εγχειρίδιο Καταστολής Πλήθους»!!!

Ταυτόχρονα ο στρατός περικυκλώνει την κοινωνία, αναλαμβάνει διευρυμένα αστυνομικά καθήκοντα (παράνομη μετανάστευση κλπ), ενώ η πολιτική προστασία «στρατιωτικοποιείται» ακόμη περισσότερο. Ο στρατός, που η Μεταπολίτευση έκλεισε στα στρατόπεδα, βγαίνει στο δρόμο, αναλαμβάνει να καλύψει τα κενά των κρατικών υπηρεσιών και επιχειρεί σε περιπτώσεις σεισμού, πλημμύρας, πυρκαγιάς. Δωρεάν υπηρεσίες από τους φαντάρους, έτσι για να συνηθίζει το μάτι της κοινωνίας στο χακί…

Το ΠΑΣΟΚ είχε πάντα την ικανότητα να επιβάλλει «ευκολότερα» της αντεργατική, αντιδραστική και φιλοπόλεμη πολιτική.

«Ο Σοσιαλισμός είναι εδώ»! Παρά τις μεγαλειώδεις αντιδράσεις του λαού μας σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στην συμμετοχή του Ελληνικού Στρατού σ’ αυτές (αποστολή φρεγάτας στον Περσικό Κόλπο από το Μητσοτάκη το 1991 έως την εγκληματική συμβολή της κυβέρνησης Σημίτη-Γ.Παπανδρεόυ ως υπ. Εξωτερικών το 2003 στη βάρβαρη εισβολή ΗΠΑ-Βρετανίας στο Ιράκ), πλέον θεωρείται δεδομένο ότι «Η πρωτεύουσα αποστολή θα είναι η αποτροπή εξωτερικών απειλών και προκλήσεων ενάντια στην εδαφική ακεραιότητα και τα ζωτικά εθνικά συμφέροντα. Η δευτερεύουσα αποστολή θα είναι η συμμετοχή σε Ευρωπαϊκές ή Νατοϊκές πολυεθνικές δυνάμεις και σε διεθνείς ειρηνευτικές και σταθεροποιητικές αποστολές, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ και την επιχειρησιακή διοίκηση της Ε.Ε ή του ΝΑΤΟ» (Θ.Ντόκος, Γ.Διευθυντής ΕΛΙΑΜΕΠ).

Η πολυδιαφημισμένη νέα Δομή των Ενόπλων Δυνάμεων απαντά στις ανάγκες του νέου Δόγματος της Εξωτερικής Πολιτικής: «εξ Ανατολών Κίνδυνος, ενδυνάμωση του Ενιαίου Αμυντικού Δόγματος με την Κύπρο (ενώ δημαγωγικά ο Γ.Παπανδρέου καταγγέλλει τον αμαρτωλό ρόλο των Μητέρων Πατρίδων στο μαρτυρικό νησί), μετατροπή της Ελλάδας σε ατμομηχανή των Βαλκανίων και συνακόλουθη εργαλειοποίηση της ευρωπαϊκής προοπτικής των βαλκανικών χωρών και για την υπεράσπιση των εθνικών θεμάτων, Ελλάδα-σταυροδρόμι ενέργειας, ανάληψη πρωτοβουλιών προς τη Μέση Ανατολή».

Ο σχεδιασμός μείωσης των στρατοπέδων, παραμονής όλων των εφέδρων στην παραμεθόριο, η «διερεύνηση» της κατάργησης κληρωτών σε Πολεμικό Ναυτικό-Αεροπορία, η πρόσληψη χιλιάδων Μισθοφόρων Στρατιωτών, αποσκοπεί ακριβώς στη δημιουργία ενός μεγαλύτερου, πιο επαγγελματικού και επιθετικότερου στρατού, με ευέλικτες και διακλαδικά δρώντες μονάδες, με πολλαπλασιαστές ισχύος (έτσι ονομάζεται η επέκταση της φονικής δυνατότητας).
Ο Β.Μεϊμαράκης ποτέ δε μάσησε τα λόγια του «Οι ελληνικές δυνάμεις, που μετέχουν σε ειρηνευτικές αποστολές, είναι σε πολύ χαμηλότερο όριο από την οροφή, που έχει οριοθετήσει το ΚΥΣΕΑ». Ένας άλλος Ευάγγελος θα υλοποιήσει τις αποφάσεις του προγενέστερου διπλασιάζοντας τις ελληνικές δυνάμεις που δρουν στο Αφγανιστάν (κόστος 18366442 ευρώ), μετασταθμεύοντας 142 στρατιώτες στην πολεμική ζώνη της Χεράτ (κόστος 20393164 ευρώ), με ετήσιο κόστος παραμονής 14183148 ευρώ και απαίτηση αγοράς 21 τεθωρακισμένων οχημάτων με ειδική θωράκιση για νάρκες και 25 μηχανήματα για τις επιχειρήσεις του τάγματος μηχανικού στη Χεράτ.

Και επειδή πλέον θα έρχονται φέρετρα από το εξωτερικό και η διάθεση εθελοντισμού των στελεχών θα φθίνει, το ΠΑΣΟΚ προχωρά στην εφαρμογή της πιο σκληρής επιλογής του Β.Μεϊμαράκη απέναντι στα στελέχη, σπάζοντας την επετηρίδα και θεσπίζοντας κριτήρια ανέλιξης τη μαχητική εμπειρία και τη συμμετοχή σε αποστολές εκτός συνόρων. Πρόκειται για εφαρμογή του αμερικανικού συστήματος πολυεπίπεδης κατηγοριοποίησης του μόνιμου προσωπικού, στοχεύοντας στη βίαιη μείωση του μισθού και της σύνταξης της πλειοψηφίας των στελεχών, ενώ μια μειοψηφία που θα εμπλέκεται ολοένα περισσότερο με τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επιχειρήσεις θα επιβραβεύεται υλικά, αλλά και στη διάλυση κάθε υλικής βάσης ενότητας τους και συνδικαλιστικής τους έκφρασης.

Δεν περνά απαρατήρητο το γεγονός ότι παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις το ΠΑΣΟΚ δεν προχωρά σε αμφισβήτηση της «διεθνής συνθήκης», που ψήφισαν ΝΔ-ΛΑΟΣ, μετονομάζοντας τα γνωστά MOU (Memorandum of Understanding) και επιτρέπει στον Στρατιωτικό Διοικητή του ΝΑΤΟ να δεσμεύει όποτε και όποιο τμήμα της ελληνικής επικράτειας για την διεξαγωγή ασκήσεων και τη διέλευση ξένων στρατευμάτων!!!

Ο αναπληρωτής υπουργός Π.Μπεγλίτης ομολογεί τις κυβερνητικές προθέσεις για αύξηση των εξοπλισμών, μιλώντας «για περαιτέρω ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων». Η εξυπηρέτηση όλων των προαναφερόμενων αναγκών, της «Διπλωματίας των Εξοπλισμών», συνδυάζεται με τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο Γ.Παπανδρέου στα προεκλογικά δείπνα με τους επιχειρηματίες και στις συναντήσεις του με τον Σ.Κόκκαλη, που βρίσκεται στην «ευχάριστη θέση» να βγάζει τεράστια κέρδη από την κούρσα των εξοπλισμών σε Ελλάδα-Τουρκία, πουλώντας τα ίδια όπλα σε εχθρούς και φίλους (βλέπε ΠΑΤΡΙΟΤ)!!!
Τέλος, ο νέος υπουργός Εθνικής Άμυνας δήλωσε «αποστολή μου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας είναι να εγγυηθώ, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό, την ισονομία σε όλα τα επίπεδα».

Οι εξαγγελίες για μια «χρήσιμη, δίκαιη θητεία σε ένα δημοκρατικό στρατό» κρύβουν το γεγονός ότι κανένα αίτημα των φαντάρων δεν ικανοποιήθηκε. Υπόσχονται ισότητα, αλλά δεν δεσμεύονται ποιοι και πως θα υπηρετούν στα αστικά κέντρα-Πεντάγωνο ανοίγοντας παραθυράκι για «πράσινα βύσματα», όταν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών στέλνονται Αμετάθετα στα σύνορα. Ο μισθός παραμένει στα 8,5 ευρώ και η ασφάλιση ανύπαρκτη. Το κόστος της θητείας αυξάνεται λόγω παραμεθορίου. Οι φαντάροι παραμένουν οι υπηρέτες των Αξιωματικών στις Κατασκηνώσεις-Λέσχες Αξιωματικών κλπ, γίνονται πυροσβέστες το καλοκαίρι και συντηρητές των στρατοπέδων το χειμώνα όταν δεν ανοίγουν δρόμους πλημμυρισμένους και χιονισμένους, ενώ οι άδειες κόβονται.

Ο Ευ.Βενιζέλος δεν σταματά την Αποστολή Φαντάρων στην ΕΛΔΥΚ, έστω και αν πρόκειται για αποστολή εφέδρων εκτός συνόρων στο πλαίσιο «ειρηνευτικής επιχείρησης», δεν υπόσχεται καμιά επιπλέον μείωση θητείας (δέσμευση του ΠΑΣΟΚ, το 2001, η 8μηνη θητεία). Αποδέχεται την απαγόρευση των κινητών, την επιβολή ποινών με βάση την Στρατιωτική Νομοθεσία σε Πολίτες και τη λειτουργία Πειθαρχείων. Συμφωνεί στη χρήση επικίνδυνων οπλικών συστημάτων-πυρομαχικών και πραγματικών πυρών στις ασκήσεις. Αρνείται την αναγνώριση ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ των ΦΑΝΤΑΡΩΝ.

Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτε από το ΠΑΣΟΚ και τον Ευ.Βενιζέλο. Η αποφασιστική και μαχητική παρέμβαση του αντιπολεμικού-αντιμιλιταριστικού κινήματος ΜΕΣΑ και ΕΞΩ από τον Στρατό είναι Αναγκαία.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου