Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Τέλος και οι «ράμπο» και οι «χούλιγκαν»,


Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί ούτε «βάνδαλους» αλλά ούτε και αστυνομικούς «ράμπο», ανέφερε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, τονίζοντας ότι η Αστυνομία θα είναι «παρούσα παντού»....
...Σχετικά με την παρουσία στο κέντρο της Αθήνας, ο υπουργός τόνισε ότι «η Αστυνομία θα είναι παρούσα παντού», και στα Εξάρχεια, τα οποία χαρακτήρισε «το ορμητήριο των χούλιγκαν για να καταστρέφουν περιουσίες».
«Όποιος βάνδαλος τολμήσει να πειράξει ξένη περιουσία και να διαταράξει την κοινωνική ειρήνη, θα συλλαμβάνεται» ξεκαθάρισε.
Αναφερόμενος στο περιστατικό στα Εξάρχεια κατά τη διάρκεια εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός χαρακτήρισε «απεχθή και φρικαλέα» την ενοχοποίηση κομμάτων και ιδεών, συμπληρώνοντας ότι «η Αστυνομία δεν δούλεψε σωστά». «Δεν έχει καμιά δουλειά ο ΣΥΡΙΖΑ με τα φαινόμενα που περιγράφουμε, αλλά ασκούμε κριτική στις πολιτικές του θέσεις»...
...Ο Μ.Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα της συμπεριφοράς των αστυνομικών, δεσμευόμενος ότι θα ενισχυθούν οι διαδικασίες πειθαρχικού δικαίου σε περιπτώσεις που παρατηρείται αθέμιτη συμπεριφορά, προαναγγέλλοντας επίσης και τη δημιουργία γραφείου καταγγελιών, το οποίο θα εξετάζει καταγγελίες εις βάρος αστυνομικών σε συνεργασία με το Συνήγορο του Πολίτη, ενώ ανέφερε ότι θα εφαρμόζεται και αυτόφωρη πειθαρχική διαδικασία.
Η πολιτεία, ανέφερε, «δεν θα ανέχεται» αστυνομική βία και αυθαιρεσία• «ζαρντινιέρες, σερίφηδες και ράμπο ανήκουν στο παρελθόν» τόνισε.
Τέλος, σχετικά με τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «ορισμένοι επιχειρούν να στήσουν νέες επετείους», ενώ δεσμεύτηκε ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο θα μπορούν οι πολίτες να διαδηλώσουν, «βανδαλισμοί και καταστροφές όμως, τέλος».
«Δεν τιμά τη δημοκρατία μας 1500 άνθρωποι να καταστρέφουν περιουσίες και την εικόνα της χώρας μας, θα είμαστε όπου πρέπει για να επιβάλλουμε τα αυτονόητα και να διασφαλίσουμε την κοινωνική ειρήνη».


http://antigeitonies.blogspot.com/2009/10/blog-post_7334.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου