Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Απολύσεις από το δήμαρχο του ΚΚΕ στη Νίκαια


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλα όσα βλέπουμε είναι η σκιά που ρίχνουν αυτά που δεν βλέπουμε.
Martin Luther King, 1929-1968, Αφροαμερικανός ηγέτης

Ο Σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νίκαιας είναι υποχρεωμένος να τοποθετηθεί δημόσια στην διένεξη μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ , με αφορμή την μονιμοποίηση των εργαζομένων στον Δήμο , και την κατάφορη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από την πλευρά της κ. Παπαρήγα .

Πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εργαζόμενους σε όλη την Ελλάδα που όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια συμπαραστάθηκαν στον τιτάνιο αγώνα του συλλόγου μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά . Που συμπαραστάθηκαν με ανιδιοτέλεια στον αγώνα που δώσαμε απέναντι στην αντεργατική και αντιδραστική διοίκηση του Δημάρχου Νίκαιας κ. Στέλιου Μπενετάτου . Που αντιστάθηκαν στο πλευρό μας στην απαράδεκτη πολιτική των ομαδικών απολύσεων , του εκφοβισμού και της τρομοκράτησης των εργαζομένων.

Συμβουλεύουμε την κ. Παπαρήγα να μην χρησιμοποιεί την μονιμοποίηση των εργαζομένων στην Νίκαια για τις μικροκομματικές της επιδιώξεις διότι εκθέτει ανεπανόρθωτα τον εαυτό της και τον πολιτικό της φορέα στα μάτια ολόκληρης της εργατικής τάξης του Πειραιά προκαλώντας βάναυσα την μνήμη και την κρίση της.
Επειδή είμαστε οι μόνοι που βιώσαμε την πολιτική του Κ.Κ.Ε. στο ζήτημα των συμβασιούχων σας παραθέτουμε τα στοιχεία και την μοναδική αλήθεια στον Δήμο της Νίκαιας .

2003 με την ανάληψη των καθηκόντων της η προσκείμενη στο Κ.Κ.Ε. διοίκηση της Δημοκρατικής Ενότητας απέλυσε τους 220 συμβασιούχους του Δήμου ( παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της για στήριξη των εργαζομένων ) .
- Ο Σύλλογος των εργαζομένων αμέσως προσέφυγε στην Δικαιοσύνη κερδίζοντας τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Δήμου και πέτυχε την άμεση επαναπρόσληψη τους .
Η διοίκηση του Δήμου μπροστά σε αυτήν την εξέλιξη προσέλαβε ειδικό εργατολόγο και προσπάθησε με όλα της τα μέσα να αναιρέσει αυτή την απόφαση που δικαίωνε τους συναδέλφους μας . Χαρακτηριστικές ήταν οι καταθέσεις Δικαστήριο των αντιδημάρχων και μελών του ΠΑΜΕ και του Κ.Κ.Ε. κ. Αγγελινιάδη και κ. Στρίγκου ότι δεν τους χρειάζεται ο Δήμος τους εργαζομένους, κατηγορώντας τους ως τεμπέληδες (!!!) και ότι πρέπει να αποχωρήσουν από τις τάξεις του!!!
Η προκλητική σιωπή της κ . Παπαρήγα και της κομματικής γραφειοκρατίας του Περισσού ήταν μνημειώδης….

Εμείς από την σειρά μας προσφύγαμε στο ΑΣΕΠ και απαιτήσαμε την δικαίωση των εργαζομένων όπως και το επιτύχαμε πανηγυρικά το 2007 . Σε αυτά τα δύσκολα χρόνια είχαμε να αντιμετωπίσουμε την τρομοκρατία της διοίκησης , τις διώξεις κατά εργαζομένων και εκλεγμένων συνδικαλιστών , τις παράνομες περικοπές των ημερομισθίων μας σε νόμιμες επισχέσεις εργασίας . Είχαμε να αντιμετωπίσουμε όλο τον κομματικό μηχανισμό του Κ.Κ.Ε. που προπαγάνδιζε δεξιά και αριστερά ότι οι εργαζόμενοι είναι σκοτεινοί μηχανισμοί , τραμπούκοι και χουλιγκάνοι ( επίσημη ανακοίνωση του Δήμου Νίκαιας και της αχτίδας Κοκκινιάς-Κορυδαλλού)!!!

Η αλήθεια είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ!

Οι εργαζόμενοι μονιμοποιήθηκαν με τους αγώνες κατά της κυβέρνησης ( απεργιακές κινητοποιήσεις ΠΟΕ-ΟΤΑ ) και των κινητοποιήσεων κατά της αντιδραστικής διοίκησης του Δήμου Νίκαιας. Ο κ. Μπενετάτος αναγκάστηκε να υποστηρίξει τους εργαζόμενους υπό από το βάρος των απεργιακών κινητοποιήσεων (απεργίες κατά του Δήμου Νίκαιας από την ομοσπονδία μας την ΠΟΕ-ΟΤΑ ) , από τις επισχέσεις εργασίας και τις καταλήψεις εργασιακών χώρων ( Δημαρχείο , γκαράζ ) ..
Η καθολική αποδοκιμασία οδήγησε τον κ. Μπενετάτο να θυμηθεί τις «αριστερές» του ρίζες και να στηρίξει τους εργαζόμενους .

Οι συνάδελφοι μας μονιμοποιήθηκαν μέσω του ΑΣΕΠ. Αν η κ. Παπαρήγα ξέρει άλλο τρόπο ή έχει άλλη γνώμη να μας την καταθέσει για να βοηθήσουμε και άλλους εργαζόμενους σε άλλους Δήμους …

Ποια πρακτική εκτός ΑΣΕΠ ακολούθησε;

Αν δεν τοποθετηθεί δημόσια τότε κινδυνολογεί με αοριστίες , και χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους για άλλη μια φορά για τις κομματικές της επιδιώξεις…

Το Κ.Κ.Ε. αντί να «κοκορεύεται» για επιτυχίες που δεν του αναλογούν , να αναλογιστεί και να πάρει θέση

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΣΘΩΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ.
- ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙ ΜΗΝΕΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ .
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ .
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΕΠΙΣΧΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΑΤΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΝΙΚΑΙΑΣ.
- ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΩΝ.
- ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΠΑΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Επιθυμητό από την πλευρά μας θα ήταν η Γ.Γ. του Κ.Κ.Ε. να επιδείξει την «επαναστατική» της δράση σε αυτά τα προβλήματα χωρίς να διαχωρίζει τους Δημάρχους σε «μπλε» , «πράσινους» και «πορτοκαλί». Οι Δήμαρχοι δεν έχουν χρώμα και μεγαλύτερη απόδειξη από τον Δήμο της Νίκαιας δεν υπάρχει !

Τα συμφέροντα των Δημάρχων είναι κοινά , όπως και ο αγώνας των εργαζομένων απέναντι στην αντιδραστική πολιτική τους επίσης κοινός . Ας σταματήσει επιτέλους να μεταμορφώνει μια συντηρητική διοίκηση σε «αγωνιστική» , δείχνοντας έμπρακτα ότι πιστεύει πραγματικά τις θέσεις του κόμματος που πρεσβεύει.

Και για επίλογο σας παραθέτουμε ένα απόφθεγμα ενός αστού πολιτικού ,το οποίο ίσως να προβληματίσει την κομματική γραφειοκρατία του Περισσού και να σταματήσει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα ( προσβάλλοντας τους αγώνες των εργαζομένων στον Δήμο Νίκαιας παραμονές των εθνικών εκλογών…).
Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα, όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν τις εκλογές.
Όττο Φον Μπίσμαρκ,1815-1898,Γερμανός Καγκελάριος

Οι απολυμένοι από τον Δήμαρχο του ΚΚΕ στη Νίκαια

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1091893

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου