Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

ΤΕΛΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ.ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ: ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ


Στα πλαίσια της πλήρους ιδιωτικοποίησης κάθε δημόσιας περιουσίας το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει το έργο της Νέας Δημοκρατίας και αγωνίζεται να επιβάλλει την πώληση ακόμη μιας προβλήτας του Πειραιά στην κινέζικη εταιρία COSCO. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ "ΝΟΜΟΥΣ" ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΓΟΡΑΣ. Είναι ακόμη ένα βήμα για την πλήρη ιδιωτικοποίηση όλων των ελληνικών λιμανιών, το οποία κυρώνεται και με νόμο που ψηφίστηκε στς 30 Μάρτη 2009 (Ν. 3755) με τίτλο: "Κύρωση της Σύμβασης Παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των Προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων της Ανώνυμης Εταιρείας Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς και ρύθυμιση συναφών θεμάτων". Οι όροι που προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης προβλητών του λιμανιού του Πειραιά στην COSCO είναι:

• Στα άρθρα 1 και 2 κυρώνονται και έχουν πλέον ισχύ νόμου οι συμβάσεις παραχώρησης του δικαιώματος χρήσης και εκμετάλλευσης των γηπέδων, κτιρίων και άλλων εγκαταστάσεων που βρίσκονται εντός λιμενικής ζώνης του ΟΛΠ, που σημαίνει ότι είναι θέμα χρόνου πλέον η προετοιμασία για την παραχώρηση ολόκληρου του λιμανιού και την εκδίωξη ακόμα και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος.
• Στο άρθρο 3 προβλέπεται ότι «η αρχική διάρκεια της Σύμβασης» μεταξύ του Δημοσίου και του Οργανισμού ορίζεται πλέον στα 50 έτη. Ετσι στα άρθρα αυτά «δένεται» πλέον από όλες τις πλευρές ότι τα μονοπωλιακά μεγαθήρια θα μπορούν ανενόχλητα να έχουν υπό τον πλήρη έλεγχό τους για τουλάχιστον 40 χρόνια το εξαγωγικό και εισαγωγικό εμπόριο της Ελλάδας, με ό,τι σημαίνει αυτό για το λαό, εκμεταλλευόμενα ολόκληρη την υποδομή και ανωδομή των Σταθμών που έχει κτιστεί από τον ιδρώτα και το αίμα των εργαζομένων της χώρας.
• Στα άρθρα 4, 5, 6, 7 προβλέπεται η «εθελούσια αποχώρηση» του προσωπικού του ΟΛΠ με την πρόωρη συνταξιοδότηση και τη μετάταξή τους. Το ζουμί είναι ότι οι εργαζόμενοι με πλήρη εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα θα βρίσκονται στον ΟΛΠ μέχρι τον Ιούνη του 2010. Και αυτό, προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους νεοπροσλαμβανόμενους - αλλά και αυτούς που θα προσλάβει ο «ανάδοχος» - των οποίων τα εργασιακά δικαιώματα θα είναι αυτά που προβλέπει η «αγορά», όπως αναφέρεται στα κείμενα της προκήρυξης διαγωνισμών για τον ΣΕΜΠΟ. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτοί που θα μεταταγούν δε θα παίρνουν φράγκο αύξηση μέχρι οι αποδοχές τους να εξισωθούν με τις αποδοχές των εργαζομένων στις υπηρεσίες που θα έχουν μεταταγεί.

Εντωμεταξύ ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου, Μίχαλος, ζητάει να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες των εργαζομένων και να τεθεί σε ισχύ η απόφαση που είχε εκδώσει το 2008 το Εφετείο Πειραιά, όταν χαρακτήρισε και τότε παράνομες τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, απαγορεύοντες και μελλοντικές απεγίες με παρόμοια αιτήματα.


Με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο συμφωνεί και η Διεθνής Ναυτική Ένωση που εκπροσωπεί εφοπλιστές και πολυεθνικές, απαιτώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης για την επιβολή της '"εννομης τάξης".


Παράλληλα οι καναλάρχες προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη εναντίον των απεργών εργατών με τον πασίγνωστο τρόπο, στρεβλώνοντας το θέμα στα δελτία ειδήσεων και παρουσιάζοντας αγανακτισμένους εμπόρους των οποίων το εμπόρευμα κινδυνεύει από τη συνέχιση της απεργίας.


Εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, και το ΛΑΟΣ υποστηρίζει αυτή την πολιτική με τον Καρατζαφέρη να δηλώνει:

"Πρέπει να γίνει επαναδιαπραγμάτευση σε βάθος για να ωφεληθεί η πατρίδα, η οικονομία και οι εργαζόμενοι, όχι όμως να παίξουμε παιχνίδια τα οποία επιθυμεί η Αμερική, να διώξουμε δηλαδή τους Κινέζους απ' τη Μεσόγειο». !!!!!!!!!!!

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1092657

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου