Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΠΙΣΩ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ,ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΕΜΠΟΛΕΜΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...


Το Παρίσι και το Λονδίνο επαναπροώθησαν σήμερα στις χώρες τους 27 Αφγανούς μετανάστες που δεν διέθεταν τις απαιτούμενες άδειες παραμονής, με ειδικές μισθωμένες πτήσεις, για πρώτη φορά μετά το 2005, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από φορείς της αριστεράς στη Γαλλία.
"Υπάρχουν τρία άτομα προερχόμενα από τη Γαλλία και 24 από τη Μεγάλη Βρετανία" σε αυτή την πτήση, η οποοία έφτασε ήδη σήμερα το πρωί στην Καμπούλ, δήλωσε εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Μετανάστευσης.
Νωρίτερα σήμερα, ο υπουργός Μετανάστευσης της Γαλλίας Ερίκ Μπεσόν ανακοίνωσε ότι τρεις Αφγανοί στους οποίους δεν χορηγήθηκε άσυλο στη Γαλλία επαναπροωθούνται στο Αφγανιστάν σε "μία κοινή πτήση με τους Βρετανούς".
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι τρεις Αφγανοί προέρχονται από την περιοχή της Καμπούλ όπου "δεν διατρέχουν κίνδυνο" και διευκρίνισε ότι ένας γάλλος αξιωματούχος βρίσκεται ήδη στην αφγανική πρωτεύουσα για να τους υποδεχθεί και να βεβαιωθεί ότι θα τύχουν "εξατομικευμένης υποδοχής".

Παρά τις διαβεβαιώσεις πάντως η επαναπροώθηση των αφγανών μεταναστών στην πατρίδα τους προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, οι οποίες κάνουν λόγο για "σκληρότητα" και "κυνισμό" των αρχών και στηλιτεύουν την αμαύρωση του "συμβόλου" μιας Γαλλίας που θεωρείται παραδοσιακά ως πατρίδα των δικαιωμάτων του ανθρώπου.
Η πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί κατήγγειλε σήμερα "τα τσάρτερ της ντροπής", κρίνοντας "ακατανόητη" την απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης, που όπως είπε στέλνει τους αφγανούς μετανάστες "στο στόμα του λύκου".

http://prezatv.blogspot.com/2009/10/blog-post_374.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου