Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2009

ΠΑΓΑΝΗ: αποτελέσματα της χθεσινής εξέγερσης


Εχθές έγινε μια από τις πιο δυναμικές εξεγέρσεις στη φυλακή μεταναστών στην Παγανή Μυτιλήνης. Οι εξεγέρσεις είναι συνεχείς τους τελευταίους δύο μήνες με τους κρατούμενους να σπάνε τις πόρτες των θαλάμων τους και να βγαίνουν στην αυλή.

Σήμερα, στον απόηχο της χθεσινής εξέγερσης οι αρχές απελευθέρωσαν 300 άτομα. Μέσα σε μία ημέρα ξεπεράστηκαν όλες οι γραφειοκρατικές δυσκολίες που επικαλούνται η τοπική αστυνομία και η νομαρχία για την πολυήμερη κράτηση των μεταναστών. Ετοιμάστηκαν 300 χαρτιά διοικητικής απέλασης, βρέθηκαν θέσεις στο πλοίο της γραμμής και οι μετανάστες συνεχίζουν αυτή τη στιγμή το ταξίδι τους.

Οκτώ από αυτούς που δεν είχαν χρήματα δεν έγιναν δεκτοί χωρίς εισητήριο στο καράβι. Οι εφοπληστές έχουν ζόρια με την κρίση και δεν τους παίρνει να χάσουν ούτε 250 ευρώ. Το ίδιο και η νομαρχία που επανηλειμμένως έχει υποσχεθεί πως θα προμηθεύει με εισητήρια τους αποφυλακισμένους μετανάστες.

Η φυλακή στην Παγανή δεν είναι άδεια, καινούριοι μετανάστες συλλαμβάνονται καθημερινά και οδηγούνται εκεί. Τα Κέντρα Κράτησης ως εργαλείο διαχείρισης της μετανάστευσης συνεχίζουν να υφίστανται. Την ίδια στιγμή, οι ίδιοι οι μετανάστες φαίνεται πως εφαρμόζουν, με τη σειρά τους, τους δικούς τους τρόπους διαχείρισης...

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1094700

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου