Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2009

Απέλαση 1.200 παράνομων μεταναστών που κρατούνται


«Έχουν ήδη καταγραφεί 1.200 κρατούμενοι λαθρομετανάστες με μη παραβατική δραστηριότητα, οι οποίοι θα απελαθούν άμεσα με την οικονομική στήριξη της κυβέρνησης, σε συνεργασία με μη Κυβερνητικές Οργανώσεις», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοϊδης. Ο συντονιστής του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών, Αχμέτ Μαβία, τονίζει στο tvxs ότι αυτό δεν είναι η λύση.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, μετά τη σύσκεψη που είχε με τον αρχηγό του Λιμενικού, αντιναύαρχο Θόδωρο Ρεντζεπέρη, τον αρχηγό της ΕΛΑΣ αντιστράτηγο Βασίλη Τσιατούρα, και αξιωματικούς των δύο Σωμάτων, έκανε λόγο για αναβάθμιση της προστασίας των συνόρων, ενώ επανέλαβε πως στόχος του υπουργείου είναι η προστασία του πολίτη σε όλα τα επίπεδα.

Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στην αναδιάταξη της επιχειρησιακής δράσης σε όλα τα σώματα αστυνόμευσης και φύλαξης, μετατροπή του Λιμενικού σε επιχειρησιακή δύναμη Ακτοφυλακής και στη δημιουργία εθνικού πλαισίου κινήτρων για τον επαναπατρισμό των λαθρομεταναστών για μια επιστροφή με αξιοπρέπεια.

«Η νέα πολιτική είναι η μηδενική ανοχή στην παράνομη είσοδο στη χώρα, στενή συνεργασία με την Ευρωπαΐκή Ένωση. Δεν θα ανεχθούμε το δουλεμπόριο και τους παράνομους διακινητές ανθρωπίνων ψυχών, δεν αντέχει άλλο η χώρα να είναι ξέφραγο αμπέλι», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. «Θα γίνουμε ισχυρά αποτρεπτικοί με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Τα σώματα ασφαλείας είναι φίλοι με τους πολίτες, θα καταπολεμήσουμε τη διαφθορά και τη βία», κατέληξε.

Ο κ. Μαβία τονίζει ότι: «Το θέμα της απέλασης έχει τεθεί πάρα πολλές φορές, από πάρα πολλές χώρες και δεν ήταν εφικτό ποτέ. Χωρίς να έχουν προηγηθεί άλλα μέτρα δεν έχει νόημα η απέλαση. Οι εμπειρίες των άλλων χωρών είναι μπροστά μας. Η Ολλανδία πριν από μερικά χρόνια διέταξε να απελαθούν 26.000 άνθρωποι. Δεν το κατάφερε όμως και μετά από 5 χρόνια αναγκάστηκε να τους νομιμοποιήσει όλους».

«Η απέλαση χρησιμοποιείται για να λυθεί το ζήτημα των ατόμων που δεν έχουν χαρτιά. Είναι δοκιμασμένες αυτές οι λύσεις και δεν θα βοηθήσουν, δεν θα λύσουν το πρόβλημα. Στην Ελλάδα γίνεται περισσότερος λόγος για τους παράνομους παρά για τους νόμιμους, και ειδικότερα για τη δεύτερη γενιά. Εγώ θα ήθελα να ακούσω περισσότερο για αυτούς, ή τουλάχιστον να γίνεται λόγος και για τις δύο περιπτώσεις παράλληλα», προσθέτει ο Α. Μαβία και καταλήγει: «Πρέπει να θεσπίσουμε καινούρια κοινωνικά μέτρα και να βρούμε άλλες λύσεις. Αλλιώς θα μείνουμε μόνο στις εξαγγελίες και θα δυσκολέψουν τα πράγματα πιο πολύ. Ελπίζω μόνο να μη δούμε πάλι τις επιχειρήσεις σκούπα στους δρόμους».

http://www.tvxs.gr/v23483

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου