Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Η επικήρυξη, οι ληστές με τα μαύρα και η τρομοκρατία


Ο βασικός σκοπός της επικήρυξης των «ληστών με τα μαύρα» δεν είναι η σύλληψη τους : πρόκειται στην πραγματικότητα για προληπτικό χτύπημα στην πιθανότητα νέας τρομοκρατικής επίθεσης. Σχόλιο του Στέλιου Κουλογλου.
Ο «Επαναστατικός Αγώνας» «μίλησε» πριν τις εκλογές με τις βομβιστικές επθέσεις στο Χρηματιστήριο και την Eurobank Αργυρούπολης αλλά η «Σέχτα Επαναστατών» εμφανίστηκε τελευταία φορά τον Ιούνιοδολοφονώντας τον υπαρχιφύλακα Σάββα στα Πατήσια και από τότε σιωπά. Στο Υπουργείο «Προστασίας του Πολίτη» εκτιμούν ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα νέου τρομοκρατικού χτυπήματος.

Θα ήταν το πρώτο σοβαρό πολιτικό πρόβλημα για την νέα κυβέρνηση διακόπτοντας τον μήνα του μέλιτος που απολαμβάνει μετά τις εκλογές, ενώ συγχρόνως θα αποτελούσε μια πρόσθετη δοκιμασία για την ηγεσία του Υπουργείου που έχει ήδη ανοίξει πολλά μέτωπα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά τις συντονισμένες επιθέσεις της Παρασκευής εναντίον των γραφείων Βούγια- Καστανίδη και Αράπογλου στην Θεσσαλονίκη έγινε προσπάθεια να περάσει το θέμα στα ψιλά των ΜΜΕ, όπως και τελικά έγινε.

Ο κ. Χρυσοχοίδης και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία εκτιμούν ότι η νέα γενιά τρομοκρατικών οργανώσεων δεν έχει σχέση με τις παλιότερες , όπως ο ΕΛΑ ή η 17 Νοέμβρη. Θεωρούν ότι πρόκειται για νέους που- όπως και η σημερινή κοινωνία- είναι πιο βίαιοι από τους παλιότερους τρομοκράτες και αδιαφορούν για την ζωή όχι μόνο των «στόχων» τους αλλά και των υπόλοιπων πολιτών, όπως διαφάνηκε και από την τελευταία προκήρυξη της «Σέχτας».

Πιστεύουν επίσης ότι οι ίδιες ομάδες κινούνται ανάμεσα στην πολιτική και το κοινό έγκλημα και ότι όπως ζουν στην παρανομία καταφεύγουν σε ληστείες τραπεζών για να επιβιώσουν αλλά και να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις τους.Εδώ ακριβώς βρίσκεται και η εξηγησητης χθεσινής επικήρυξης που διαφορετικά μοιάζει ανεξήγητη(1): είναι σαν ο κ. Χρυσοχοίδης να θυμήθηκε ξαφνικά την σύγκρουση μετά τη ληστεία την Εθνική Τράπεζα της Ιπποκράτους, στην διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 28χρονος σπουδαστής των ΤΕΙ Γιάννης Δημητράκης ενώ από τότε καταζητούνται οι 3 “ληστές με τα μαύρα”.που επικηρυξε με τρία χρόνια καθυστέρηση.

Από την οδό Κατεχάκη διέρρευσε ότι υπήρξε ταυτοποίηση του DNA κάποιων από τους καταζητούμενους ληστές με τον Επαναστατικό Αγώνα, αλλά τέτοιες διαρροές θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιφύλαξη: το βέβαιο είναι ότι κάποιες ενδείξεις υπάρχουν και η επικήρυξη επιδιώκει να αναγκάσει να περάσουν στην άμυνα, κάποιους που πιθανότατα ετοιμάζονταν για επίθεση.

(1) Από ορισμένους σχολιαστές στην ανάρτηση για την είδηση της επικήρυξης διατυπώθηκε η θεωρία ότι αποτελεί κίνηση αποπροσανατολισμού από την υπόθεση του ξυλοδαρμού μετανάστη στην Παγανή και τις καταγγελίες για την απόπειρα δωροδοκίας του από αστυνομικούς. Δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο θέμα καθώς η μεγάλη πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης αγνόησε το περιστατικό.


http://www.tvxs.gr/v24436

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου