Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Για τη “νεκρανάσταση” της ΕΦΕΕ



Τα τελευταία χρόνια το φοιτητικό και το νεολαιίστικικό κίνημα έχει επιλέξει να οργανώνεται μέσα από δομές που “σπάνε” τα στεγανά του αστικού πολιτικού συστήματος. Από τις Γενικές Συνελεύσεις των Φοιτητικών Συλλόγων και το Συντονιστικό των Γ.Σ και Καταλήψεων μέχρι τα αμέτρητα κέντρα αγώνα που γεννήθηκαν μέσα στην εξέγερση του Δεκέμβρη, οι καθεστωτικές δυνάμεις έμειναν άναυδες μπροστά στη δημοκρατία του ίδιου του φοιτητικού και νεολαίστικου κινήματος.

Οι αμεσοδημοκρατικές μορφές οργάνωσης του φοιτητικού και του νεολαιίστικου κινήματος γεννήθηκαν πέρα και έξω από τους μηχανισμούς της αστικής πολιτικής, πέρα και έξω από τα κομπρεμί των καθεστωτικών δυνάμεων, πέρα και έξω από παζαρέματα εκλογικών αποτελεσμέτων, πέρα και έξω από κάθε μορφή “συνέναισης” και “διαλόγου” με τις κυβερνήσεις, το κράτος και το αστικό πολιτικό σύστημα.

Αυτά τα κύματα ριζοσπαστικοποίησης του φοιτητικού και νεολαιίστικου κινήματος τα προηγούμενα χρόνια φοβίζουν όχι μόνο τις δυνάμεις του δικομματισμού στη νεολαία(ΝΔ/ΔΑΠ, ΠΑΣΟΚ/ΠΑΣΠ) αλλά και τις δυνάμεις της καθεστωτικής αριστεράς(ΚΝΕ/ΠΚΣ,ΣΥΡΙΖΑ/ΑΡΕΝ). Το τελευταίο διάστημα, οι δυνάμεις αυτές προσπαθούν, πέρα και έξω από τις ζωντανές διαδικασίες, του κινήματος να “νεκραναστήσουν” ένα γραφειοκρατικό όργανο που παραμένει “νεκρό” από το 1996. Με αυτή τους της προσπάθεια θέλουν: να ενσωματώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις του φοιτητικού κινήματος όπως εκφράστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, να καταστείλουν τα όργανα που γέννησε το ίδιο το κίνημα , να καταστείλουν τελικά την κίνηση και τη δυνατότητα της νεολαίας να ασκεί πολιτική από τα κάτω, αδιαμεσολάβητα και με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες για τις ανάγκες και τα συμφέροντα της.

Πιο συγκεκριμένα, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις(ΔΑΠ,ΠΑΣΠ) θέλουν να δημιουργήσουν ένα κατ'επίφαση εκπρόσωπο του φοιτητικού κινήματος που όχι μόνο θα εμποδίζει κάθε αγωνιστική διάθεση αλλά θα συμμετέχει (όπως δηλώνουν) στο Εθνικό ΣΥμβούλιο Παιδείας, προσυπογράφοντας τους νόμους της εκάστοτε κυβέρνησης αλλά και παρουσιάζοντας μία κατ'επίφαση συμφωνία του φοιτητικού κινήματος με την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση που από κοινού προωθούν ΝΔ,ΠΑΣΟΚ και ΕΕ. Δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε εκλογικές νοθείες σε μία σειρά από μαζικούς φοιτητικούς συλλόγους (ΠΑΜΑΚ, ΤΕΦΑΑ, ΠΑΠΕΙ,ΑΣΟΕΕ ). Απέναντι σε αυτό η καθεστωτική αριστερά(ΠΚΣ,ΑΡΕΝ) συμμετέχει και στηρίζει ενεργά τη νομιμοποίηση και ανασύσταση της σπασμένης βιτρίνας του διαλόγου για την εκπαιδευτική αναδιάρθρωση(ΕΣΥΠ). Φτάνει μάλιστα στο σημείο να προτείνει η ίδια(ΠΚΣ) να προχωρήσει η διαδικασία του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου ακόμα και με εκλογική νοθεία! Ακόμα και με ελάχιστους συλλόγους να έχουν επικυρωμένα εκλογικά αποτελέσματα!

Απέναντι σε αυτή την παρωδεία των κοινοβουλευτικών δυνάμεων, το φοιτητικό κίνημα δεν μπορεί να μείνει άναυδο. Το ότι προχωρούν σε μία τέτοια διαδικασία πέρα και έξω από τις πραγματικές διαδικασίες του κινήματος(Γ.Σ) αποδεικνύει το φόβο τους. Καλούμε τους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος, τους αγωνιστές και τα σχήματα της ΕΑΑΚ να μπλοκάρουν οργανωτικά και πολιτικά κάθε προσπάθεια γραφειοκρατικοποίησης του φοιτητικού κινήματος. Να “σπάσουν” για άλλη μια φορά τη βιτρίνα του “διαλόγου”! Να παλέψουν για την εγκαθίδρυση των ανεξάρτητων και δημοκρατικών μορφών οργάνωσης του κινήματος. Να ενισχύσουν την προσπάθεια συγκρότησης μόνιμου Συντονιστικού Γ.Σ και καταλήψεων.


νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
οργανώσεις Πάτρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου