Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

Δεκάδες χιλιάδες διαδήλωσαν χθες στη Ρώμη κατά του ρατσιστικού νόμου Μπερλουσκόνι


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν χθες στην πορεία εναντίον του ρατσισμού στη Ρώμη εκφράζοντας, έτσι, την αντίθεσή τους στο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα η κυβέρνηση Μπερλουσκόνι, ο οποίος καθιστά τη χωρίας χαρτιά μετανάστευση ποινικό αδίκημα.

Οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία από την Piazza della Repubblica διαμέσου του εμπορικού κέντρου προς το Ρωμαϊκό φόρουμ με πανό "όχι στο ρατσισμό και την ποινικοποίηση της μετανάστευσης", "Μπερλουσκόνι, φύγε", και "Είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα".

Η διαδήλωση διοργανώθηκε 20 χρόνια μετά τη πρώτη μεγάλη αντιρατσιστική πορεία στη Ρώμη.

Τον Οκτώβριο του 1989, εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων είχαν κάνει πορεία στη Ρώμη μετά την δολοφονία ενός μετανάστη από τη Νότια Αφρική, του Τζέρι Έσαν Μάσλο, στην Καζέρτα.

"Είκοσι χρόνια μετά, ο ρατσισμός ακόμα δεν έχει ηττηθεί. Συνεχίζει να κοστίζει ζωές ανθρώπων και τον ταΐζουν οι πολιτικές της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι", ανέφερε η ανακοίνωση με την οποία η οργανωτική επιτροπή καλούσε στη συγκέντρωση.

Ο νέος νόμος, ο οποίος τέθηκε σε ισχύ τον Αύγουστο, προβλέπει την επιβολή προστίμου 5.000 ως 10.000 ευρώ για τη χωρίς άδεια είσοδο ή έξοδο από την Ιταλία, η οποία αντιμετωπίζεται ως ποινικό αδίκημα που επισείει ποινή 6 μηνών φυλάκισης σε στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες και ποινή φυλάκισης έως και 3 χρόνια για όσους τους προσφέρουν καταφύγιο ή δουλειά.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1093636

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου