Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2009

Νέο κατασταλτικό πλαίσιο χτίζει η σοσιαλφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στο site tvxs.gr "Ξανανοίγει ο φάκελος της 17Ν, αφού, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, υπάρχουν ευρήματα τα οποία μετά το 2005 δεν αξιοποιήθηκαν επαρκώς. Αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι με βάση τα στοιχεία αυτά θα μπορέσουν να οδηγηθούν σε πρόσωπα τα οποία εμπλέκονται σε σημερινές τρομοκρατικές ενέργειες."

Δεν χωρά κανενός είδους αμφιβολία πως η σοδιαλφιλελεύθερη κυβέρνηση του κεφαλαίου ετοιμάζει ένα νέο γύρω επίθεσης στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες με πρώτο και άμεσο στόχο τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Με πρόσχημα την "πάταξη της τρομοκρατίας" επαναφέρει με έντονο τρόπο το παγκόσμιο δόγμα "ενάντια στην τρομοκρατία" ανοίγοντας εκ νέου την υπόθεση της οργάνωσης "17 Νοέμβρη", προκειμένου να θωρακίσει με τρόπο αυταρχικό την πολιτική του κεφαλαίου και του συλλογικού του εκφραστή, του κράτους. Στόχος να καμφθούν οι αντιστάσεις και οι αγώνες των εργαζομένων που προμηνύονται λόγω της συνέχισης των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και του βαθέματος της αντεργατικής πολιτικής. Αποτελεί ακόμα μια ανάμεσα στις πολλές προσπάθειες να πάρει ο αστικός συνασπισμός εξουσίας ρεβάνς από τον Δεκέμβρη και να θωρακιστεί απέναντι στους Δεκέμβρηδες που έρχονται.

Είναι αναγκαίο οι εργαζόμενοι και η νεολαία απέναντι στον πραγματικό τρομοκράτη, την αντεργατική πολιτική του κεφαλαίου και του αστικού συνασπισμού εξουσίας, να μην σκύψουν το κεφάλι, να μην δηλώσουν νομιμοφροσύνη αλλά να αντιτάξουν την μαζική βία των αγώνων τους.

nkapatras.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου