Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2009

Κατσέλη: Δεν εξετάζεται ακύρωση της σύμβασης με COSCO

Ένα από τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Απόδειξη πως συνεχίζει ίδιο και απαράλακτο το αντεργατικό έργο του ΠΑΣΟΚ.

Πηγή: http://www.tvxs.gr

Ολοκληρώθηκε σε καλό κλίμα η συνάντηση της υπουργού Οικονομίας με τον Κινέζο πρέσβη και τώρα τα βλέμματα συγκεντρώνονται στη νέα συνάντηση που θα έχει η κ. Κατσέλη με τους λιμενεργάτες. Η κ. Κατσέλη διευκρίνισε ότι δεν εξετάζεται η ακύρωση της ισχύουσας σύμβασης, αλλά θα υπάρξει διάλογος με την Cosco που θα οδηγήσει σε επιμέρους τροποποιήσεις για τους εργαζόμενους κοινή συναινέσει.


Ο πρέσβης από την πλευρά του τόνισε ότι υπάρχει εμπιστοσύνη στη νέα ελληνική πλευρά και ότι έχει και τον τρόπο και τη θέληση να λύσει το πρόβλημα της απεργίας το συντομότερο δυνατό στο λιμάνι του Πειραιά.

Η δήλωση της κ. Κατσέλη μετά τη συνάντηση: «Είναι ιδιαίτερη η χαρά μας που σήμερα επισκέφτηκε το Υπουργείο ο αξιότιμος πρεσβευτής της Κίνας, Luo Linquan. Είναι η πρώτη επίσκεψη ενός διπλωμάτη στο υπουργείο μας. Είχαμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε για όλα τα θέματα της συνεργασίας μας, μια συνεργασία στην οποία προσβλέπουν και τα δύο μέρη. Θέλουμε να αναπτύξουμε την οικονομική συνεργασία με την Κίνα, να ενισχύσουμε τις εμπορικές και τις επενδυτικές μας σχέσεις για αμοιβαίο όφελος και των δύο χωρών. Πιστεύουμε σε αυτήν τη φιλία και συνεργασία και θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά και οι δύο για να επιλύσουμε όποια προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και να προχωρήσουμε μπροστά για μία αποδοτική συνεργασία».

Νωρίτερα, η υπουργός έκανε λόγο για νέα σύμβαση με τη θυγατρική της COSCO, με σκοπό - όπως είπε – «να διασφαλιστούν καλύτερα τα εργασιακά δικαιώματα».

Η κα Κατσέλη πρόσθεσε ότι ο ΟΛΠ και η ΣΕΠ συμφώνησαν να συζητήσουν από μηδενική βάση το πλαίσιο συνεργασίας στις προβλήτες 1 και 2, γεγονός- όπως είπε - που θα έχει πολλά θετικά για τους εργαζόμενους.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ επισημαίνει πως το κράτος χάνει καθημερινά από την απεργία τρία εκατομμύρια ευρώ. Ο κ. Μίχαλος καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει άμεσα τις διεθνείς συμφωνίες για επαναλειτουργία του λιμανιού και ζητάει να εφαρμοστεί η απόφαση του 2008 του Εφετείου Πειραιά που είχε κηρύξει παράνομη και καταχρηστική την απεργία που έκαναν τότε οι εργαζόμενοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου