Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009

Χτυπήματα με μαστίγιο σε δημοσιογάφο για εκπομπή που “προκάλεσε”


Δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία καταδίκασε δημοσιογράφο να δεχτεί 60 χτυπήματα με μαστίγιο για μια εκπομπή που «προκάλεσε» αλλά και επειδή εργαζόταν σε Λιβανέζικο κανάλι που «δεν είχε άδεια λειτουργίας στη χώρα»

Η 22 χρονη δημοσιογράφος, που ζήτησε να μην αποκαλυφθούν τα πλήρη στοιχεία της, δήλωσε ότι την απόφαση έλαβε δικαστήριο στην Τζέντα με το επιχείρημα ότι το δίκτυο LBC δεν έχει άδεια να λειτουργεί στο Ισλαμικό βασίλειο.

Η απόφαση κατά της δημοσιογράφου ακολούθησε την καταδίκη, από το ίδιο δικαστήριο, του σαουδάραβα Μάζεν Άμπντουλ-Αουάντ, που δημοσιοποίησε στο δίκτυο τις ερωτικές του ιστορίες, σε ποινή κάθειρξης πέντε ετών και 1.000 χτυπήματα με μαστίγιο. Η εκπομπή προκάλεσε την κοινωνική κατακραυγή στη χώρα, όπου το ιερατείο διατηρεί τεράστια ισχύ.

«Δε γνώριζα ότι το LBC δεν είχε άδεια. Αυτή είναι η απόφαση, την δέχομαι. Δε θέλω να ασκήσω έφεση», δήλωσε η δημοσιογράφος.

«Αυτή είναι η πρώτη υπόθεση που δημοσιογράφος δικάστηκε [. . .] για ένα αδίκημα που σχετίζεται με τη φύση της δουλειά του ή της», δήλωσε ο δικηγόρος Σουλεϊμάν αλ Τζουμάιε.

Οι Σαουδαραβικές αρχές έκλεισαν τα γραφεία του LBC μετά την μετάδοση της εκπομπης.

http://www.tvxs.gr/v24294

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου