Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

ΣΩΡΕΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΜΟΡΙΑΣ


Αποδεικνύεται ότι η αγωνιστική δράση των φαντάρων και η δημοσίευση των καταγγελιών τους φέρνουν αποτελέσματα. Ο αρχηγός ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκίσκος Φράγκου παρακολουθεί τις ανακοινώσεις μας και φροντίζει για την αντιμετώπιση των καταγγελλόμενων. Χαρακτηριστικά είναι τα όσα ακολούθησαν τις καταγγελίες του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ για το 296 Τ.Ε. στη Μόρια Μυτιλήνης.

Ο αρχηγός ΓΕΣ δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα γίνουν εργασίες για τη δημιουργία σύγχρονων εγκαταστάσεων ντους, ενώ έρευνα διατάχθηκε για να διαπιστωθεί τι συμβαίνει στη «μαύρη» μονάδα.

Ενδεικτική είναι η ευαισθητοποίηση του τοπικού τύπου (εφημερίδα ΑΙΟΛΙΚΑ ΝΕΑ) όπου ο στρατηγός της 98 ΑΔΤΕ Παναγιώτης Τσολακίδης υποχρεώθηκε να απαντήσει. Παραδέχτηκε ότι είχε γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελιών, αλλά μέσα από τα μισόλογα αποκαλύφθηκε η διάθεση κουκουλώματος και συγκάλυψης των αυθαιρεσιών των αξιωματικών-υπαξιωματικών, ενώ υπήρξε και έμμεση παραδοχή της άσχημης κατάστασης που βιώνουν οι φαντάροι «όσο για το εξοντωτικό πρόγραμμα που αναφέρεται πρέπει να σας πως ότι έχουμε πρόβλημα έλλειψης στρατιωτικού προσωπικού, αλλά παρόλα αυτά έχουμε φροντίσει και οι στρατιώτες έχουν έξοδο μετά από 2 μέρες υπηρεσιών».

Κράτησε αποστάσεις από την καθημερινότητα των εθνικιστικών ασμάτων που επιβάλλουν οι αξιωματικοί και τα μέτρα επιφυλακής που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια του “No Border” λέγοντας «για τις εθνικιστικές κορώνες πρέπει να πως ότι το μόνο που συνέβη στη διάρκεια του “No Border” ήταν ότι έδωσαν εντολή σε όλους να προσέχουν να μην εμπλακούν σε κανένα επεισόδιο στη διάρκεια της παρουσίας των διαδηλωτών στο νησί».

Ο στρατηγός μπορεί να κάλυψε τους αξιωματικούς όσον αφορά τους πυροβολισμούς και τις δολοφονίες σκυλιών «επικαλούμενος» την έρευνα ώστε να κρύψει τις προσωπικές του ευθύνες «Δεν υπάρχει θέμα σύμφωνα με τα όσα έχω μάθει από την έρευνα, που πράγματι έχει γίνει», εξαπολύοντας όμως την απειλή του για το από εδώ και πέρα «εάν έπεφτε πυροβολισμός θα προκαλούνταν, όπως καταλαβαίνετε, μεγάλο ζήτημα».

ΓΕΣ, Στρατηγός 98 ΑΔΤΕ, ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ παρακολουθούν το τι συμβαίνει καθημερινά στο 296 Τ.Ε.

Ο ΝΟΩΝ ΝΟΕΙΤΩ….

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437 http://diktiospartakos.blogspot.com

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ
ΣΤΟ 296 ΤΕ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Οι αξιωματικοί κάνουν τα πάντα για να συνεχίσουν μια παράδοση που θέλει το στρατόπεδο σκληρό και αυταρχικό. Το στρατόπεδο βρίσκεται δίπλα στην πόλη της Μυτιλήνης και γι’ αυτό από λάθος θεωρείται βισματικό. Φυσικά τα βύσματα όταν αντικρίζουν την κατάσταση εδώ πέρα κάνουν τα πάντα για να ξαναφύγουν. Βάζουν δηλαδή και δεύτερο βύσμα να τους εξασφαλίσει κάποια απόσπαση. Το αποτέλεσμα είναι να έχουν απομείνει ελάχιστοι φαντάροι στους λόχους. Έξοδοι δεν υπάρχουν, τα υπηρεσιακά έχουν κοπεί. Η ζωή αποκλειστικά μέσα στο στρατόπεδο γίνεται αφόρητη σε ένα κύκλο σκοπιά–αγγαρεία. Πιο αφόρητη γίνεται όμως από την αυθαιρεσία, την ψευτομαγκιά και τον αυταρχισμό των αξιωματικών. Οι ποινές δίνονται για ασήμαντες αφορμές. Ενδεικτικό είναι ότι ο λοχ/γος Κιοφτεράκης έστειλε φαντάρο σε στρατοδικείο για λόγο που σε άλλη μονάδα θα είχε μόνο μια επίπληξη. Καμία ανεκτικότητα στην εξάντληση που έχουμε όλοι μας. Σαν να χαίρονται με τη δυστυχία μας προσπαθούν να μας στήσουν παγίδες για νέες ποινές. Με διαταγή του λοχ/γου Πιτσακίδη ο ΕΠ.ΟΠ. Τσιτσάνης κλέβει τις ξιφολόγχες των φαντάρων για μα τους αφήνει εκτεθειμένους σε στημένους ελέγχους. Η κυνικότητα των αξιωματικών συμπυκνώνεται στη ρήση του υπολοχαγού Χατζόπουλου :« Εγώ τους φαντάρους τους γαμάω για να μη με γαμήσουν αυτοί, έτσι είναι ο στρατός»!!! Ίσως έτσι να εξηγείται γιατί οι φαντάροι καθάριζαν τις πέτρες και σκούπιζαν το χώμα. Να φαίνεται ότι κάτι γίνεται για να χαρεί ο νέος διοικητής. Αγγαρεία ή καψόνι τα όρια είναι δυσδιάκριτα. Ακόμη και το θερινό ΚΨΜ που φτιάξαμε εμείς οι ίδιοι ποτέ δεν λειτούργησε προς όφελος των φαντάρων.

Από εκεί και πέρα τουλάχιστον περίεργα είναι τα όσα γίνονται με τα σκυλιά του στρατοπέδου. Μπροστά στα μάτια των αξιωματικών και προφανώς σε συνεννόηση μαζί τους, πολίτης μπήκε ανενόχλητος μέσα στο στρατόπεδο, έπιασε ένα σκυλί και το πυροβόλησε έξω από το στρατόπεδο. Άλλο σκυλί βρέθηκε νεκρό με σφαίρα μέσα στο στρατόπεδο. Η μαγκιά της ιεραρχίας δε μπορεί να συμβαδίζει με φιλοζωικά αισθήματα. Λες και δεν υπάρχουν υπηρεσίες και φορείς να απευθυνθούν, το λόγο τον έχουν τα όπλα σαν να είμαστε στο φαρ-ουέστ. Αν ξεχαστεί για λίγο ένας σκοπός αντιμετωπίζει στρατοδικείο γιατί υπονομεύει την ασφάλεια του στρατοπέδου. Εδώ πέφτουν σφαίρες μέσα στο στρατόπεδο και δε γίνεται ούτε μια Ε.Δ.Ε.

Το 296 είναι η συμπύκνωση της λογικής του στρατού που θεωρεί τους φαντάρους αναλώσιμους. Φαντάροι για εκπαίδευση, αγγαρείες, καψόνια για σκοπιές και υπηρεσίες. Φαντάροι πειθαρχημένοι και υπάκουοι ή φοβισμένοι, έτοιμοι τέλος πάντων να ανταποκριθούν στο νέο ρόλο του στρατού περί αντιμετώπισης του εσωτερικού και εξωτερικού εχθρού. Ενδεικτικά ο λοχ/γος Μαμάκος δε σταματάει να βγάζει εθνικιστικές κορώνες για την Τουρκία που είναι δικιά μας, ¨οι απέναντι…¨, ¨οι εχθροί…¨ κτλ..
Αυτά ήταν γνωστά αλλά τώρα ο στρατός πρέπει να προσέχει και τον εσωτερικό εχθρό όπως είναι το No border action που έγινε στο νησί. Σε λόγο του ο λοχ/γος Καράμπελας επισήμανε το γεγονός ως συγκεντρώσεις επικίνδυνων αριστερών και αντιεξουσιαστών και εφύστησε την προσοχή μας.

Νομίζουν για μας εχθρός είναι κακόμοιροι μετανάστες που τους πνίγουν στη θάλασσα και βγαίνουν τα πτώματά τους στις ανατολικές ακτές τις Λέσβου. Νομίζουν ότι εχθροί για εμάς είναι οι νέοι, τα αδέλφια μας που τολμάνε να αντισταθούν σε αυτή την πραγματικότητα. Για τη δυστυχία αυτών των ανθρώπων υπεύθυνος είναι οι κυβερνήσεις σε Τουρκία και Ελλάδα, η Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ.

Εμείς ακόμη και μέσα στα στρατόπεδα είμαστε κομμάτι της αγωνιζόμενης νεολαίας, κομμάτι του αντιπολεμικού, αντιρατσιστικού, αντιμιλιταριστικού κινήματος.
Να μην έχουν καμία αμφιβολία για το ποιοι είναι οι φίλιο μας και ποίοι είναι οι εχθροί μας.

http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/10/blog-post_5736.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου