Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2009

ΣΟΥΠΕΡ ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ


Με εντατικούς ρυθμούς και εκταμίευση κονδυλίου ύψους 52 εκατομμυρίων δολαρίων από το Πεντάγωνο προχωρά η ανάπτυξη του ισχυρότερου, μη πυρηνικού όπλου των ΗΠΑ, της διατρητικής βόμβας ΜΟΡ, που μπορεί να διαπερνά δεκάδες μέτρα βράχου και να καταστρέφει υπόγειες εγκαταστάσεις.

Η βόμβα ΜΟΡ (βόμβα μαζικής διάτρησης πολεμικών εγκαταστάσεων), της οποίας η κατασκευή είχε καθυστερήσει επί διετία, θα χρησιμοποιείται στην καταστροφή ενισχυμένων υπόγειων εγκαταστάσεων, όπως αυτές που χρησιμοποιούν τα πυρηνικά προγράμματα του Ιράν και της Βορείου Κορέας, ομολογεί το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, διαψεύδοντας, όμως, ότι οι δύο χώρες είναι υποψήφιοι στόχοι.

Η διατρητική βόμβα, της οποίας η γόμωση δοκιμάζεται από το 2007, έχει βάρος 13,6 τόνους και μεταφέρει 2,4 τόνους εκρηκτικών, ενώ θα είναι δέκα φορές πιο ισχυρή από τη βόμβα που προορίζεται να αντικαταστήσει.

Σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχουν ανακοινωθεί, η βόμβα θα μπορεί να διαπερνά 40 μέτρα βράχου μέτριας σκληρότητας ή 8 έως 61 μέτρα οπλισμένου σκυροδέματος.


http://diktiospartakos.blogspot.com/2009/10/httporigin.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου