Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΝΕ ΕΛΔΥΚ

Στην πραγματική μάχη που δόθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στα Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, σε δεκάδες περιπτώσεις, οι φαντάροι της Σειράς Αυγούστου 2009, βγήκαν νικητές απέναντι στις ασφυκτικές πιέσεις του ΓΕΣ, των διοικητών και των αξιωματικών που προσπάθησαν με κάθε μέσο να τους κάμψουν και να τους υποχρεώσουν να αποδεχτούν τη Μετάθεση στην Κύπρο.

Οι φαντάροι Αρνήθηκαν λέγοντας ότι ορκίστηκαν να υπηρετούν το Σύνταγμα και την Άμυνα της χώρας. Αρνήθηκαν λοιπόν να βγουν εκτός ελληνικής επικράτειας και να εμπλακούν στους ανταγωνισμούς και στους σχεδιασμούς ξένων κρατών.

Είναι πλέον συγκλονιστικό το ενδιαφέρον που δείχνουν οι ευαισθητοποιημένοι γονείς, και φίλοι των φαντάρων που στέκονται δίπλα στους στρατιώτες, γυρνούν την πλάτη στην εθνοκαπηλεία και στις δήθεν υποχρεώσεις απέναντι «στα ιερά και όσια του ελληνισμού που δοκιμάζεται», αναζητούν πηγές πληροφόρησης και τρόπους αντίστασης, αναγορεύοντας σε υπέρτατο κριτήριο της σκέψης και της δράσης τους την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των στρατευμένων παιδιών τους.

Η συζήτηση που διεξάγεται μέσα στα στρατόπεδα, η αντιπαράθεση με τους αξιωματικούς, στρατιωτών και γονέων, είναι κλιμακούμενη όλα αυτά τα χρόνια. Στην συγκεκριμένη σειρά υπήρξαν δεκάδες περιπτώσεις γνωστές σε εμάς, όπου οι Μεταθέσεις στην ΕΛΔΥΚ ΚΟΠΗΚΑΝ!!!

Σε αυτό βέβαια συνέβαλε και ο συνυπολογισμός του πολιτικού κόστους από την κυβέρνηση της ΝΔ και την στρατιωτική ηγεσία.

Μέχρι να φτάσουμε όμως σε αυτή την πρωτόγνωρη επιτυχία είχαμε γίνει δέκτες συγκλονιστικών παραπόνων από φαντάρους που υπηρετούν στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ναυπλίου-Σπάρτης-Μεσολογγίου-Θήβας-Ιωαννίνων κλπ, αφού η στρατιωτική νομοθεσία παραβιάζονταν με ωμό τρόπο: Μετάθεση για την ΕΛΔΥΚ έπαιρναν φαντάροι με βαθμό ικανότητας Ι3-Ι4, παιδιά που υπερέβαιναν την ηλικία των 25 ετών, προστάτες οικογένειας ή που εκπλήρωναν άλλα κοινωνικά κριτήρια.

Κανείς και για κανένα λόγο δεν μπορεί να υποχρεώσει τους φαντάρους να πάνε ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ.

Καλούμε την νέα ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας υπό το Β.Βενιζέλο να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται σε καμιά περίπτωση μελλοντικά να παραβιάζονται τα δικαιώματα των φαντάρων.

Επειδή όμως η συνέχεια της πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις Ένοπλες Δυνάμεις θεωρείται δεδομένη καλούμε τους φαντάρους να ενημερωθούν και να παλέψουν συλλογικά για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους.

Μόνη λύση η αναγνώριση του Ελεύθερου Συνδικαλισμού των Φαντάρων.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
http://diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου