Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΔΑΣΚΑΛΟΥ ΤΑΚΗ ΠΟΛΙΤΗ


Την Δευτέρα 12/10 θα διεξαχθεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου η δίκη του εκπαιδευτικού Τάκη Πολίτη, καθηγητή στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πρώην προέδρου του Ενιαίου Συλλόγου ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και επί τέσσερα χρόνια μέλους της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ ο οποίος πρωτοστάτησε στις κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16 και το νόμο-πλαίσιο. Ο Τάκης Πολίτης διώκεται επειδή, ακολουθώντας τις αποφάσεις των συνδικαλιστικών οργάνων του κλάδου, συμμετείχε σε απεργία το 2006 και, ενώ είχε δηλώσει δημόσια και ανοιχτά αυτή τη στάση του, αρνήθηκε να υποβάλλει την εξευτελιστική δήλωση που απαίτησε η τότε Πρυτανεία για συμμετοχή ή όχι στην απεργία.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ – «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης»

Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική δίωξη εις βάρος του αγωνιστή εκπαιδευτικού, που επιχειρεί να πλήξει το κατοχυρωμένο δικαίωμα συμμετοχής σε απεργιακές κινητοποιήσεις, και δηλώνει κατηγορηματικά την αμέριστη συμπαράστασή του.

Για τον Εκπαιδευτικό Όμιλο – «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» η δίκη του αγωνιστή εκπαιδευτικού Τάκη Πολίτη είναι δίκη του πανεπιστημιακού κινήματος, του φοιτητικού κινήματος, όλων όσων αγωνίστηκαν και αγωνίζονται στο πλευρό της νεολαίας για το δημόσιο Πανεπιστήμιο.


Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος – «Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης» καλεί τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, τους σπουδαστές και όλους τους εργαζόμενους να συμπαρασταθούν στον Τάκη Πολίτη και να απαιτήσουν την αθώωσή του στη δίκη που θα γίνει σε λίγες μέρες στο Βόλο.

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1089206

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου