Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

ΝΙΚΗΣΑΝ ΟΙ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ-ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΟΝΤΑΙ ΝΕΟΥΣ ΑΓΏΝΕΣ


Σήμερα 2 Οκτωβρίου και μετά από πέντε ημέρες επίσχεσης εργασίας, οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, παρουσία της εργολάβου καθαριότητας του κτηρίου της Γεωπονίας, δεσμεύτηκαν ότι:

· Η καταβολή των δεδουλευμένων του Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί μέχρι τις 10/10/09.

· Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας δεσμεύτηκε ότι ανεξάρτητα από την καταβολή της μισθοδοσίας από τον εργολάβο, το ίδιο εγγυάται ότι η καταβολή των επόμενων μηνών θα γίνεται το αργότερο μέχρι τις 10 κάθε μήνα.

Στη χθεσινή συνάντηση (01/10/09) με την εργολάβου, το σωματείο μας και παρουσία των δικηγόρων μας, η εργολάβος είχε αρνηθεί οποιαδήποτε χρονική δέσμευση για την αποπληρωμή του Σεπτεμβρίου.

Η σημερινή προφορική συμφωνία και δέσμευση των εμπλεκομένων μερών έχει γίνει αποδεκτή από το σωματείο μας.

Επίσης στη συνάντηση συζητήθηκε η τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας από τον εργολάβο, γεγονός που το σωματείο μας έχει αναθέσει σε λογιστή να διερευνήσει για τυχόν διαφορές σχετικά με την μέχρι τώρα μισθοδοσία.

Ανοικτό παραμένει ως ζήτημα η απόλυση της συναδέλφου που απολύθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς η συναδέλφισσα κληθηκε να εργαστεί στη γεωπονία, αργότερα της ζητήθηκε από την εργολάβο να αναλάβει και άλλους χώρους μέσα στο Βόλο και καθώς αρνήθηκε, απολύθηκε.

Το σωματείο μας απαιτεί την ανάκληση της απόλυσης.

Οι συναδέλφισες και ο συνάδελφος πληρώθηκαν τον Αύγουστο, κι έτσι η επίσχεση εργασίας στο κτήριο της Γεωπονίας έληξε.

Το σωματείο μας θα παρακολουθήσει στενά όλες τις εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, αγωνιζόμενο μέχρι τέλους για την κατάργηση όλων των εργολαβιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Είμαστε υποχρεωμένες να ευχαριστήσουμε θερμά όλους και όλες όσους μας συμπαραστάθηκαν καθώς για δεύτερη φορά μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κερδίζουμε μια υπόθεση για τα συμφέροντα των καθαριστών και καθαριστριών του νομού μας αλλά και όλης της Ελλάδας και του κόσμου.

Η μόνη δύναμη είναι το σωματείο σου και αο αγώνας σου!

Γράψου τώρα!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

02-10-2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου