Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2009

«Μαζικές απολύσεις» ετοιμάζει η Siemens


Μαζικές απολύσεις προγραμματίζει η εταιρεία Siemens, σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων της. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, «η εταιρεία παρουσίασε μάλιστα, ένα «μοντέλο» αποχωρήσεων με κάποια ελάχιστη πριμοδότηση των νόμιμων αποζημιώσεων, προκειμένου να φανεί το «κοινωνικό πρόσωπο» της εταιρείας, ξεχνώντας όμως, ότι ανοίγει διάπλατα την πόρτα στην ανεργία σε πολλούς εργαζόμενούς της σε μια πολύ άσχημη οικονομική και κοινωνική συγκυρία».

Τα παραπάνω θέματα τέθηκαν στη έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου της εταιρείας την 1η Οκτωβρίου 2009, κατά την οποία «απορρίφθηκε ομόφωνα το «μοντέλο» των ομαδικών απολύσεων της εταιρείας ως ανεπαρκές και απαράδεκτο».

Επίσης από την πλειοψηφία των μελών κρίθηκε ότι δεν έχει νόημα να συμμετάσχουν «στις κατ’ επίφαση «διαβουλεύσεις», που μας έχει καλέσει η Διοίκηση της εταιρείας, δεδομένου ότι είναι προαποφασισμένος ο αριθμός των προς απόλυση εργαζομένων, ο χρόνος και ο τρόπος αποχώρησης. Κρίθηκε ότι η παρουσία μας θα έχει διακοσμητικό χαρακτήρα και το μόνο που θα εξυπηρετούσε θα ήταν η νομιμοποίηση των αλλεπάλληλων παραβιάσεων από τη Διοίκηση της σχετικής νομοθεσίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Το Σωματείο των εργαζομένων έχει καλέσει τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις του»σύσσωμοι να αντιταχθούν με ενέργειες που θα συναποφασίσουν, προκειμένου ν’ αποτρέψουμε το πογκρόμ των απολύσεων που έρχεται ως “τσουνάμι”».

http://www.tvxs.gr/v22782

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου