Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009

Επεισόδια στη σύνοδο του ΔΝΤ στην Τουρκία


Aστυνομικοί επιτέθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη εναντίον περίπου 1.500 νεαρών και συνέλαβαν περίπου εκατό κατά την διάρκεια διαδήλωσης κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και της Παγκόσμιας Τράπεζας που πραγματοποιούν την ετήσια σύνοδό τους στην τουρκική μεγαλούπολη.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και εκτοξευτήρων νερού κατά των διαδηλωτών όταν αυτοί έφθασαν στην πλατεία Τακσίμ, στο κέντρο της πόλης, δήλωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η πλατεία εκκενώθηκε γρήγορα και οι διαδηλωτές, ορισμένοι από τους οποίους πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες, καταδιώχθηκαν από τους αστυνομικούς στους γύρω δρόμους.


Σύμφωνα με το δίκτυο CNN-Turk κατά τα επεισόδια συνελήφθησαν περί τα εκατό άτομα. Οι διαδηλωτές στη πλειοψηφία τους ήταν μαθητές γυμνασίων και λυκείων. Την πρωτοβουλία της διαδήλωσης είχαν οργανώσεις της Αριστεράς και συνδικάτα.

Η ετήσια σύνοδος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας ξεκίνησε επίσημα τις εργασίες της σήμερα Τρίτη, σε συνεδριακό κέντρο κοντά στο σημείο της διαδήλωσης.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου