Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2009

Καταπάτηση εκατόν σαράντα στρεμμάτων στην Ελαφόνησο


Εισαγγελική παρέμβαση για τις μεταβιβάσεις εκτάσεων, στις περιοχές Σίμου και Λεύκη, της Ελαφονήσου.Η Πταισματοδίκης Σπάρτης, μετά από εισαγγελική παραγγελία, διερευνά την νομιμότητα εκατόν...
σαράντα συμβολαίων και, ήδη, κλήθηκαν και κατέθεσαν οι πρώτοι μάρτυρες.Η παρέμβαση της Εισαγγελίας έγινε μετά από καταγγελία, στην οποία κατονομάζονται ως εμπλεκόμενοι σε κύκλωμα καταπάτησης δημοσίων και δασικών εκτάσεων της Ελαφονήσου, τοπικοί παράγοντες και ένας συμβολαιογράφος.
Η πλειοψηφία των συμβολαίων έχει συνταχθεί από τον καταγγελλόμενο συμβολαιογράφο Σπάρτης, ενώ σε πολλά από αυτά, ως πωλητής φέρεται ο κοινοτάρχης Ελαφονήσου, κ. Χαράλαμπος Λιάρος.
Ένα, μάλιστα, από τα συμβόλαια των οποίων διερευνάται η νομιμότητα, αφορά στην ανταλλαγή έκτασης στην Σπάρτη, με 5,5 στρέμματα, στην θέση Φράγκου, της Ελαφονήσου.
Η έκταση, περιήλθε, με πράξη του καταγγελλόμενου συμβολαιογράφου, το 2007, στην κυριότητα προσώπου, που έχει στενή συγγενική σχέση, με τοπικό υπηρεσιακό παράγοντα, του Υπουργείου Οικονομικών.
Την ίδια περίοδο αποκαλύφθηκε η πώληση 5,5 στρεμμάτων, στην χαρακτηρισμένη ως NATURA παραλία του Σίμου.
Την έκταση, που σύμφωνα με το Δασαρχείο Μολάων, ήταν δασική, αλλά αποχαρακτηρίστηκε με απόφαση της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής Επίλυσης Δασικών Διαφορών, πούλησε, επικαλούμενος παραχωρητήριο του 1880, ο κοινοτάρχης Ελαφονήσου, κ. Χαράλαμπος Λιάρος.
Από την πλευρά της, η Κτηματική Υπηρεσία Λακωνίας, αναγνώρισε -για την ακρίβεια, τοποθέτησε στο έδαφος το παραχωρητήριο (κάτι που είχε επιχειρηθεί τρεις φορές στο παρελθόν, χωρίς αποτέλεσμα) κι έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την έκδοση οικοδομικής άδειας και την οικοδόμηση της έκτασης.
Μετά από αυτοψία, όμως, της Πολεοδομίας Μολάων, κατά την οποία διαπιστώθηκαν εργασίες κατά παράβαση της άδειας, επεβλήθη διακοπή εργασιών, χωρίς, μέχρι αυτή την στιγμή να έχει αρθεί..


http://troktiko.blogspot.com/2009/10/blog-post_9193.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου